Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

M. Dukurs: "Titulu nosargāt bija grūtāk nekā pirmoreiz izcīnīt"

Jānis Pārums

M. Dukurs: "Titulu nosargāt bija grūtāk nekā pirmoreiz izcīnīt"
Martins Dukurs - divkārtējs Eiropas čempions
Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs, kurš šodien Vinterbergas trasē Vācijā kļuva par divkārtēju Eiropas čempionu, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka uzvara nav nākusi nemaz tik viegli. Martins arī uzsvēra, ka brālim, lai tiktu pie medaļas, pietrūka tikai veiksmes...

"Grūtāk jau titulu ir nosargāt nekā pirmoreiz izcīnīt, vismaz šajā gadījumā. Pašam bija sajūta, ka šoreiz ir grūtāk," pēc atkārtota triumfa Eiropas čempionātā portālam Sportacentrs.com atzina Martins Dukurs. "Vinterberga man ir veiksmīga (Martins šeit bijis uz pjedestāla pēdējās piecās sezonās, pat gados, kad vēl nebija starp vadošajiem skeletonistiem – aut.). Tā ir izteikta starta trase - kam labāks starts, tam lielākas priekšrocības. Pirmais brauciens man patika labāk, otrajā bija nelielas kļūdiņas. Otrajā man vairāk patika augšdaļa, pirmajā – lejasdaļa. Saliekot kopā abus braucienus būtu pavisam labi".

"Tomasam pietrūka veiksme. Tikai veiksme. Būtu trase par 50 metriem garāka, viss būtu kārtībā. Viss pārējais, lai izdotos tikt uz pjedestāla bija, pietrūka vien veiksmes," brāļa ceturto vietu komentēja Martins. "Arī brālim šajā posmā bija jaunās slidas kamanām. Neteiksim, ka ļoti labas, bet labas. Mēģināsim atrast vēl labākus variantus, uz to tieksimies."

Komentējot vācieša Sandro Štīlikes ārdīšanos treniņbraucienos, kur vācietim vienā no tiem visus apsteidza par sekundi (!), bet sacensībās ieņēma vien septīto vietu, Dukurs sacīja: "Tā vien izskatās, ka tas bijis tāds pabiedēšanas mēģinājums. Nezinu, kā var treniņos braukt ātrāk nekā sacensībās... Kaut kā jau vācieši vienalga gribēs atspēlēties. Viņu trasē būs arī pasaules čempionāts, varbūt viņi vairāk koncentrējās uz to. Tur ar viņiem būs ļoti grūti cīnīties. Tā ir tehniskāka trase, ar īsu startu. Vāciešu spiediens? Es jau viņu izjutu mazāk. Mazliet norimis viss, domāju, ka viņi tagad taustās, kāda būs mūsu attieksme pret viņu idejām."

 +12 [+] [-]

, 2011-01-23 16:35, pirms 13 gadiem
malacis!!!!!vienozimigi labakais skeletonists pasaule

  +5 [+] [-]

, 2011-01-23 16:53, pirms 13 gadiem
Šobrīd vienozīmīgi lielākā Latvijas sport Zvaigzne, cerams ka Latvijas valsts cienigi novertēs Martina sasniegumus..!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-23 17:15, pirms 13 gadiem
Malacis, bet tu to izdariiji!
taads prieks par muuseejo, tiesaam labaakais Lv sportists

  +3 [+] [-]

, 2011-01-23 17:28, pirms 13 gadiem
Malači abi brāļi. Tā tik turpināt!!!

     [+] [-]

, 2011-01-24 13:39, pirms 13 gadiem
Kapēc Tomass vienmer ceturtais ? Kāds nezin ?