Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

D. Dukurs: "Martins treniņā zaudēja Štīlikem sekundi..."

Jānis Pārums

D. Dukurs: "Martins treniņā zaudēja Štīlikem sekundi..."
Martins, Dainis un Tomass Dukuri
Foto: Lauris Vīksne, f64

Pirms nedēļas nogalē Vinterbergā (Vācija) gaidāmā Eiropas čempionāta skeletonā, kas vienlaikus būs arī pasaules kausa posms brāļu Martina un Tomasa tēvs un treneris Dainis Dukurs portālam Sportacentrs.com pastāstīja par vāciešu pārsteidzošo ātrumu treniņos, par mērķiem un iecerēm šajā nedēļas nogalē.

Izvērtējot iepriekšējo Pasaules kausa posmu, Dukurs atklāja kāpēc Martins tur bijis tik pārliecinošs: "Labi aizgāja jaunā slida, bija arī labi braucieni un starts – viss tieši tā, kā vajadzēja. Tagad ar tādu slidu brauks arī Tomass, esam veikuši izmaiņas arī skeletonu regulējumos. "

"Pacīnīsimies par sešinieku. Protams, ja būsim augstāk, tas apmierinās vairāk. Aizstāvēt Eiropas čempiona titulu ir reāli, ja labi veiks abus braucienus" Dukurs. "Vācieši noteikti būs spēcīgi savā trasē. Labi ir abi krievi, kā arī amerikānis Mets Entonijs. Konkurence būs ļoti nopietna. Galvenais, lai laika apstākļi būtu labi. Vācieši ir lieli ziķeri uz slaucīšanu – savējiem prot trasi izslaucīt, citiem ne. Ja trāpīsies pēc vācieša izlozē, tad būs labi. Ja nesnigs sniegs, vispār būs labas sacensības. Vācijas trasēs slotas faktors ļoti jāņem vērā. Divreiz uz to esam ielidojuši, tāpēc gribētos, lai ir labi laika apstākļi, tad visu izšķirs sportista, nevis slaucītāja meistarība vai griba."

Dukurs arī atzina, ka Vācijas skeletonisti pamatīgi pārējos pārsteiguši treniņos: "Vienudien treniņos vācieši ar kaut kādu jaunu slidu visus uzvarēja pa sekundi. Sekundi! Tagad jādomā vai tās viņiem ir kaut kādas slidas, ar ko viņi mūs grib pabiedēt vai viņi tiešām dabūjuši kaut ko labu. Viņi slidu nomainīja starp braucieniem – pirmajā Martinam ar Sandro Štīliki bija līdzīgs laiks, otrajā Štīlike bija par sekundi ātrāks. Ir viela pārdomām. Martinam gan vienmēr ir rezerve startā, braucieni bija normāli treniņu braucieni, bet tas tik un tām lika aizdomāties. Varbūt bija uzlikuši kādu kreisu slidu pabiedēšanai, jo pēc tam rezultāti atkal bija normāli. Mūsējiem treniņos tendences ir labas, pašiem labi jānobrauc, tad viss būs kārtībā."

Sacensības norisināsies svētdien, 23. janvārī. Pirmais brauciens sāksies plkst. 10:00, bet otrais brauciens norisināsies plkst. 11:30. Abus braucienus tiešraidē demonstrēs kanāls "Viasat Sport Baltic".

  +8 [+] [-]

, 2011-01-20 19:35, pirms 13 gadiem
nu nekas sacikstes vinnes sekundi Martins!

  +2 [+] [-]

, 2011-01-20 20:09, pirms 13 gadiem
gan jau, ka pabiedēt mūsējos pēc pagājušā posma sagribēja vācieši. sacensībās rausies. un Martins pastaigas solī treniņos startu parasti stumj, lejā vismaz par pussekundi ātrāk mačos būs.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-21 06:26, pirms 13 gadiem
domājams būs labi.
nu man jau liekas,kad vācieši cenšas atriebtis par iepriekšējo posmu,kur martins visus vinnēja par 0.81 sekundi.
ceram,tiešām uz labiem laika apstākļiem,lai visu izšķir trasepilots un nevis ,,slotinieki''.
veiksmi abiem dukuriem šajā startā!cerēsim uz zelta medaļu.