Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kērlinga lielvalstis dominē turnīros Eiropā

Linda Mangale
Linda Mangale

Kērlinga lielvalstis dominē turnīros Eiropā
B.Vangas komanda (Ķīna)
„Bernese Ladies Cup” 2018 uzvarētāja

Šveices galvaspilsētā Bernē sieviešu kērlinga komandas sacentās par „Bernese Ladies Cup” turnīra titulu, kuru pirmo reizi izcīnīja B.Vangas komanda no Ķīnas, bet otrā pasaules kērlinga tūres (WCT) turnīrā nedēļas nogalē „Dutch Masters Mixed Doubles” Nīderlandes pilsētā Zutermerā uzvarēja jaukto pāru komanda I.Garsija/B.Botčers (Spānija/Kanāda). Šajā pašā laikā Tallinā, Igaunijā norisinājās astotais „Jeti Cup” kērlinga turnīrs, kurā par uzvarētājiem kļuva Krievijas junioru puišu komanda, piedaloties arī M.Trukšāna komandai no Latvijas.

Pasaules kērlinga tūres (WCT) pirmajā šī gada sieviešu kērlinga komandu Eiropas posmā „Bernese Ladies Cup” no 11. līdz 14.janvārim sacentās 32 komandas. Finālspēlē tikās Dienvidkorejas olimpisko spēļu dalībniece B.Vangas komanda no Ķīnas ar Dž.Sinklēras komandu no ASV. Spēle norisinājās punkts punktā un līdz pat astotā enda beigām bija grūti noteikt, kura komanda izcīnīs uzvaru. Šajā spēlē bija nepieciešam ekstra ends, kurā gūstot vienu punktu un uzvaru ar 6:5 „Bernese Ladies Cup” titulu un 6000 Šveices franku izcīnīja B.Vangas komanda.
Par 3.vietu duelis norisinājās starp divām spēcīgākajām Krievijas komandām – V.Moisevas un A.Sidorovas. Pēdējā gada laikā V.Moisevas komanda apliecinājusi, ka ir stiprākā Krievijas sieviešu kērlinga komanda. Šī dominance parādījās arī šajā spēlē, pārspējot konkurentes ar 7:4.
Mierinājuma kausa finālā sacentās H.Flemingas komanda no Skotijas ar D.Jenčas komandu no Vācijas. Šajā cīņā pārāka ar 5:3 izrādījās Skotijas komanda.
Spēļu tiešraides no „Bernese Ladies Cup” turnīra nodrošināja Sportacentrs filmēšanas komanda. Līdz ar to spēles ar komentāriem angļu valodā pieejamas atkārtojumā pasaules kērlinga tūres (WCT) YouTube kanālā, savukārt pusfināla un fināla spēles ar komentāriem latviešu valodā būs iespējams redzēt Latvijas nacionālajā kanālā Sportacentrs TV.

Pasaules kērlinga tūres (WCT) jaukto pāru Eiropas posmā „Dutch Masters Mixed Doubles” no 12. līdz 14.janvārim piedalījās 15 komandas. Par turnīra uzvarētājiem kļuva apvienotā komanda I.Garsija (Spānija) un B.Botčers (Kanāda), kuri līdz pat turnīra beigām palika nepārspēti. Finālā šī komanda sacentās pret jaukto pāru komandu no Spānijas O.Otajegi/M.Unanue. Spēle izvērtās ļoti līdzīga, jo tikai ar viena punkta pārsvaru 4:3 I.Garsija/B.Botčers uzvarēja savus pretiniekus.
Par 3.vietu turnīrā sacentās M.Jēgi/S.Mihela komanda no Šveices ar pasaules kērlinga tūres ranga trešo labāko komandu K.Skaslieni/M.Nedregotenu no Norvēģijas. Pateicoties iegūtiem trim punktiem septītajā endā šveicieši sev nodrošināja uzvaru ar 7:3.
Abas Latvijas komandas turnīru iesāka ar uzvarām. Uzvaras gājienu nākamajā spēlē turpināja S.Blumbergas/R.Gulbja komanda, kura pārspēja spēcīgo ungāru pāri I.Šekerezas/G.Nagi, izraujot uzvaru pēdējā endā. Nākamajā spēlē pret šī turnīra čempiona titula ieguvējiem panākums bija tik tuvu, tomēr pretinieki tikai ekstra endā spēja pieveikt S.Blumbergas/R.Gulbja komandu. Savukārt grupas pēdējās spēles otrā puse padevās neveiksmīga un tika atzīts Skotijas komandas pārākums. Ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem viņi nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm.
Pēc uzvaras pirmajā spēlē D.Regžas/A.Regžas komandai turpinājumā vairs tik labi negāja. Nākamajās trīs grupas spēlēs viņi atzina pretinieku pārākumu. Līdz ar to viena uzvara un trīs zaudējumi neļāva viņiem turpināt cīņu turnīra nākamajā kārtā.

„Jeti Cup 2018” turnīrā, kas norisinājās no 12. līdz 14.janvārim, 18 komandu vidū par spēcīgākajiem izrādījās Krievijas junioru puišu komanda. Finālspēlē viņi tikās ar „Mighty Ducks” komandu no Igaunijas. Spēle aizritēja līdzīgi, līdz piektajā endā juniori ieguva trīs punktus un divu punktu pārsvaru rezultātā, ko spēja noturēt līdz spēles beigām, iegūstot uzvaru ar 5:3. Turnīra 3.vietu izcīnīja „CC Tallin”.
No Latvijas šajā turnīrā piedalījās tikai viena komanda – M.Trukšāna vadītā „KRISTAPS PORZINGIS #NBAVote”. Šogad viņiem neizdevās atkārtot pagājušā gada panākumu un izcīnīt „Jeti Cup” titulu, paliekot 8.vietā. Turnīru komanda uzsāka ar divām uzvarām, bet turpinājumā sekoja divi zaudējumu šo sacensību finālistiem. Uzvara pēdējā spēlē pret Krievijas junioru meiteņu komandu deva papildus divus punktus un augstāku vietu kopvērtējumā.
Šajās sacensībās startēja ne tikai sieviešu un vīriešu komandas, bet arī junioru, jauktās un ratiņkrēslu kērlinga komandas.

Visu spēļu rezultāti no „Bernese Ladies Cup” un „Dutch Masters Mixed Doubles”: World Curling Tour - Powered by CurlingZone
Visu spēļu rezultāti no„Jeti Cup 2018”: https://tournaments.jeti.ee/tournam...
„Bernese Ladies Cup” un „Dutch Masters Mixed Doubles” spēles atkārtojumā: https://www.youtube.com/user/curlin...

S.Blumbergas/R.Gulbja komandas spēļu rezultāti:

U 11:6 – K.Mūrsa/L.Vīlers (ASV)
U 8:7 – I.Šekerezas/G.Nagi (Ungārija)
Z 7:8 – I.Garsija/B.Botčers (Spānija/Kanāda) – spēle pieejama atkārtojumā
Z 4:9 – Dž.Stirlinga/F.Kigans (Skotija)

D.Regžas/A.Regžas komandas spēļu rezultāti:

U 6:4 – M.Vendela/F.Vingfors (Zviedrija)
Z 3:5 – M.Komarova/D.Gorjačevs (Krievija)
Z 2:8 – K.Skasliene/M.Nedregotens (Norvēģija)
Z 1:6 – M.Jēgi/S.Mihels (Šveice)

M.Trukšāna komandas spēļu rezultāti:

U 5:3 – M.Tūrmane (Igaunija)
U 7:3 – „Ryttylan Visa” (Somija)
Z 5:9 – „Mighty Ducks” (Igaunija)
Z 4:6 – Krievijas junioru puišu komanda
U 9:2 – Krievijas junioru meiteņu komanda

/U – uzvara, Z – zaudējums/