Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Vīriešu biatlona izlasi Poguļa vietā uzraudzīs Berkulis

Vīriešu biatlona izlasi Poguļa vietā uzraudzīs Berkulis
Intars Berkulis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēc sava audzēkņa Edgara Piksona diskvalifikācijas pēc abpusējas vienošanās ar Latvijas Biatlona federāciju (LBF) vīriešu izlases trenera amatu pametis Ilgonis Pogulis.

"Esam vienojušies, ka viņš vairs nebūs vīriešu izlases treneris," apstiprina LBF ģenerālsekretārs un Treneru komisijas vadītājs Gundars Upenieks. "Tā kā pamatdarbs jau ir paveikts pirms sezonas, visu darbu sezonas laikā uzņemsies Andreja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis, kurš tāpat bija plānojis būt klāt visos posmos. Darba attiecības ar Poguli tika pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās. Protams, ka lielā mērā to ietekmēja Piksona situācija."

Runājot par Piksona diskvalifikāciju, Upenieks pauž pārliecību, ka sportists aizliegtās vielas nav lietojis apzināti, jo viņš lieliski zinājis par regulārajām pārbaudēm.

"Puiši un meitenes pašlaik trenējas Norvēģijā. Kā izlasi ietekmēs Piksona diskvalifikācija? Viņš bija izlases otrais numurs aiz Rastorgujeva, tādēļ kā komanda Nāciju kausa ieskaitē, iespējams, nopelnīsim mazāk punktu. Skatīsimies, kā iesāksies sezona. Domāju, ka pēc decembra būs skaidrāka situācija," norāda Upenieks.

Atgādinām, ka vasarā Pogulis tika apstiprināts par vīriešu biatlona izlases treneri, bet par sieviešu izlases treneri tika nozīmēts Valdis Bērziņš.

Piksonam sacensībās Priekuļos ņemtajās A provēs konstatētas 19- norandrosterona pēdas, kas ietilpst Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielo sarakstā S1.1 anabolisko steroīdu grupā. Piksons jau esot paziņojis, ka uzņemas vainu par notikušo un beigs karjeru.