Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Junioru kērlingistiem sezonas atbildīgākais starts – pasaules čempionāts

Linda Mangale
Linda Mangale

Junioru kērlingistiem sezonas atbildīgākais starts – pasaules čempionāts
No kreisās: Deivids Jēkabsons, Reinis Jučers, Ričards Vonda
Foto: WCF/Alina Pavlyuchik

Latvijas meiteņu un puišu junioru kērlinga izlases no 11. līdz 18.decembrim piedalīsies pasaules čempionāta B divīzijā, kas otro gadu pēc kārtas norisināsies Somijas pilsētā Lohjā.

Septiņus iepriekšējos gadus junioru zemākās līgas pasaules čempionāti tika aizvadīti gada pirmajā dekādē. Šosezon pieaugošo Pasaules kērlinga federācijas sacensību skaita dēļ, junioru čempionāts pārceltas uz decembra vidu. Šogad uz ledus izies kopumā 43 komandas – 19 meiteņu un 24 puišu konkurencē.

Dalībvalstis meiteņu konkurencē:
A grupa: ASV, Austrija, Čehija, Itālija, Spānija, Turcija
B grupa: Austrālija, Dānija, Jaunzēlande, Latvija, Skotija, Slovēnija, Vācija
C grupa: Anglija, Japāna, Kazahstāna, Polija, Somija, Ungārija

Dalībvalstis puišu konkurencē:
A grupa: Horvātija, Spānija, Japāna, Koreja, Nīderlande, Polija, Slovēnija, Turcija
B grupa: Austrija, Ķīna, Čehija, Francija, Kazahstāna, Somija, Ungārija, Zviedrija
C grupa: Anglija, Austrālija, Dānija, Itālija, Latvija, Slovākija, Taivāna, Vācija

Tās sadalītas trīs grupās, kurās izspēlēs apļa turnīra kārtu. Pēc pamatturnīra katras grupas divas labākās izlases un divas labākās trešo vietu ieguvējas pēc papildrādītāja, kvalificēsies čempionāta ceturtdaļfinālam. Trīs spēcīgākās katrā konkurencē nodrošinās savai valstij dalību pasaules junioru kērlinga čempionāta A divīzijā, kas 2020.gadā no 15. līdz 22.februārim norisināsies Krasnojarskā, Krievijā.

Pagājušajā A divīzijas čempionātā meiteņu konkurencē nenoturējās ASV, Japāna un Skotija, bet puišiem vājākās bija Itālijas, Ķīnas un Zviedrijas izlases. Mūsu meiteņu apakšgrupā noteikti par favorītēm uzskatāmas skotietes, kā arī viegli neklāsies pret Jaunzēlandi un Vāciju, kuras iepriekšējā B divīzijas čempionātā ierindojās augstākās vietās. Savukārt puišu grupā kā spēcīgāko jāmin Vāciju, kurai seko Itālija un Slovākija, bet pārējās komandas būs daudz maz līdzvērtīgas, lai gan junioru kērlingā prognozēt ko ir grūti. Šādā sastāvā abām Latvijas izlasē šis būs otrais čempionāts pēc kārtas.

Latvijas meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne.
Latvijas puišu izlases sastāvs: Krišs Vonda (skips), Ričards Vonda, Reinis Jučers, Deivids Jēkabsons, Roberts Reinis Buncis, trenere Anita Pētersone.

Online spēļu rezultāti: https://worldcurling.org/events/wjb...

Latvijas meiteņu izlases spēļu grafiks:

12.12. 08:00 – Austrālija
13.12. 20:00 – Slovēnija
14.12. 12:00 – Skotija
15.12. 16:00 – Jaunzēlande
16.12. 08:00 – Dānija
16.12. 16:00 – Vācija

Latvijas puišu izlases spēļu grafiks:

11.12. 12:00 – Anglija
11.12. 20:30 – Vācija
12.12. 12:00 – Itālija
13.12. 16:00 – Austrālija
14.12. 20:00 – Slovākija
15.12. 12:00 – Dānija
16.12. 20:00 – Taivāna

Latvijas junioru izlašu dalību pasaules čempionātā atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.