Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Juniores atspēlējas un iekļūst pasaules kērlinga čempionāta B divīzijas finālā, kvalificējoties A divīzijai

Linda Mangale
Linda Mangale

Juniores atspēlējas un iekļūst pasaules kērlinga čempionāta B divīzijas finālā, kvalificējoties A divīzijai
No kreisās: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa
Foto: WCF/Stephen Fisher

Šodien, 18.decembrī pasaules junioru kērlinga čempionātā B divīzijā tika izspēlētas pusfināla spēles. Vienā no tām Latvijas junioru meiteņu izlase dramatiskā cīņā ekstra endā uzveica Ungāriju ar 6:5 un izcīnīja tiesības nākamgad startēt pasaules čempionāta A divīzijā.

Spēli pret ungārietēm mūsu izlase uzsāka neveiksmīgi, jo tikai ceturtajā endā izdevās iegūt vienu punktu 1:3. Spēles otrajā daļā viss mainījās un divi punkti sestajā un astotajā endā, lauj panākt neizšķirtu un ievest spēli ekstra endā, kurā, nozogot punktu, tika izcīnīta svarīga uzvara ar 6:5. Pateicoties šim panākumam, Latvijas meiteņu izlase pirmo reizi vēsturē spēlēs B divīzijas finālā, bet nākamā gada februārī (15.-22.februāris) dosies uz A divīzijas pasaules čempionātu Krasnojarskā, Krievijā.

Otrā pusfināla spēlē arī valdīja ļoti spraiga cīņa, jo četri no astoņiem endiem tika “nonullēti” un tikai pateicoties Japānas izlases diviem punktiem pēdējā endā, viņām izdevās izcīnīt uzvaru ar 3:2 un iekļūt finālā, turklāt tas arī viņām garantē vietu arī A divīzijas čempionātā.

Līdz ar to fināla spēlē tiksies Latvijas un Japānas izlases, bet 3.vieta un pēdējā ceļazīme uz pasaules čempionāta augstāko divīziju tiks sadalīta starp Ungārijas un Dānijas izlasēm. Šīs spēles notiks šodien plkst. 14:00.

Pasaules junioru kērlinga čempionāts Somijas pilsētā Lohjā norisinās no 11. līdz 18.decembrim, startējot 43 komandām. Meiteņu konkurencē sacenšas 19 komandas, sadalītas trijās grupās – divās pa sešām, vienā pa septiņām komandām. Latvijas izlase iedalīta B apakšgrupā, kurā izcīnīja 2.vietu, kvalificējoties “play-off” kārtai.

Latvijas meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne, treneres asistente Ieva Krusta.

Online spēļu rezultāti: https://worldcurling.org/events/wjb...
Tiešraide no D celiņa: https://www.youtube.com/channel/UCP...

Latvijas meiteņu izlases spēļu grafiks:

7:2 – Austrālija
7:2 – Slovēnija
7:3 – Skotija
7:2 – Jaunzēlande
6:7 – Dānija
4:2 – Vācija
8:1 – ASV /ceturtdaļfināls/
6:5 (ex) – Ungārija /pusfināls/
18.12. 14:00 – Japāna /fināls/

Latvijas junioru izlašu dalību pasaules čempionātā atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.