Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Zubkovs: "Soču pasaules čempionāts netiks pārcelts"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zubkovs: "Soču pasaules čempionāts netiks pārcelts"
Aleksandrs Zubkovs un Oskars Melbārdis
Foto: Vasīlijs Ponomarjovs, ria.ru

Soču olimpisko spēļu divkārtējais čempions, tagadējais Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs norāda, ka Sočos ieplānotais 2017. gada pasaules čempionāts netiks pārcelts. Pirms dažiem mēnešiem Starptautiskā olimpiskā komiteja rekomendēja atturēties no ziemas starptautisko sacensību rīkošanas Krievijā. Vairāki sportisti patlaban ir skeptiski noskaņoti par startu gaidāmajā pasaules čempionātā.

2014. gada olimpiskā čempione skeletonā Elizabete Jarnolda (Lielbritānija) pēc ilgākas pauzes šajā sezonā gatavojas atgriezties apritē. Šonedēļ viņa paziņoja par gatavību boikotēt 2017. gada pasaules čempionātu, ja Krievijā nemainīsies situācija ar dopingu.

Aleksandrs Zubkovs: "Pasaules čempionātam nedraud pārcelšana, viss risinās parastajā režīmā. Notiek intensīvs darbs ar starptautisko federāciju, šobrīd tiek pārrunāts gala rezultāts - līguma parakstīšana par pasaules čempionāta rīkošanu. Ja runājam par izteikumiem, tad katram ir visas tiesības izteikt savu viedokli. Pirms izteikšanās labi jāpadomā, ko un kā teikt. Mēs gaidām visus, esam gatavi uzņemt visus. Gatavojoties pasaules čempionātam, viss iet pēc plāna."


Kā jau ziņots, 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu. Pēc iepazīšanās ar Maklarena ziņojumu Starptautiskā olimpiskā komiteja aicināja ziemas sporta veidu federācijas atturēties no starptautisko sacensību rīkošanas Krievijā, tomēr pēcāk šāda iniciatīva neguva lielu atsaucību.


Atgādinām, ka arī pēdējo septiņu Pasaules kausu ieguvējs, Latvijas skeletona lepnums Martins Dukurs publiski ir apsvēris iespēju nepiedalīties 2017. gada pasaules čempionātā Krievijā.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

  +2 [+] [-]

, 2016-11-02 17:19, pirms 8 gadiem
šodienas treniņrezultāti:
IBSF - International Bobsleigh and Skeleton...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-02 17:27, pirms 8 gadiem
Zubkovs runā...mjā...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-02 19:08, pirms 8 gadiem
ice F-1 rakstīja: šodienas treniņrezultāti:
http://www.ibsf.org/en/component/events/event/167881
Krievu sieviešu divnieks labi iestūmis!

Žaļims/Dreiškens 5.03s un 5.13s
OSIPENKO/BOLSHAKOVA 1.52s un 9.95s