Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Krastiņš: "Turnīrs bija ļoti veiksmīgs"

Jānis Celmiņš

Krastiņš: "Turnīrs bija ļoti veiksmīgs"
Uģis Krastiņš (no kreisās) un Raimonds Vilde turnīrā Nīderlandē.
Foto:

"Arī otrajā setā mums bija izredzes uz uzvaru, taču viņi galotni nospēlēja nedaudz pārliecinošāk," pēc zaudējuma "Ortec Rotterdam/Nesselande" klubam pārbaudes turnīra finālā Nīderlandē portālam eSports.lv teica VK "Rīga / Lāse-R" treneris Uģis Krastiņš.

Jau ziņojām, ka VK "Rīga / Lāse-R" volejbolisti otrdien izcīnīja otro vietu Starptautiskajā turnīrā "Ermasport volleyball Classic 2008", kas šodien noslēdzās Nīderlandē. Turnīra finālā rīdzinieki ar 1:3 bija spiesti atzīt "Ortec Rotterdam / Nesselande" pārākumu. Pēc spēles īsu komentāru portālam eSports.lv sniedza VK "Rīga / Lāse-R" treneris Uģis Krastiņš.

"Spēle bija ļoti līdzīga. Arī otrajā setā mums bija izredzes uz uzvaru, taču viņi galotni nospēlēja nedaudz pārliecinošāk. Viņiem tāpat kā mums ir jauna komanda – viņu vidējais vecums ir tikai nedaudz lielāks kā mums. Izšķirošajos brīžos izpaudās arī pretinieku auguma pārsvars – kā jau nīderlandieši – augumā gari un fiziski spēcīgi. Zālē, kurā notika turnīra spēles bija visai zemi griesti un bieži vien pēc neveiksmīgi uzņemtas serves bumba skāra tos. Dažbrīd laukumā risinājās "servju konkurss" – te veiksmīgāk servēja viņi, te mēs. Ar spēli kopumā varam būt apmierināti, skatītājiem noteikti patika - saspringta un skatāma," pastāstīja Krastiņš.

Tāpat treneris atklāja, ka par turnīra labāko spēlētāju (MVP) atzīts Rīgas kluba kapteinis Lauris Iecelnieks.

Vaicāts par turnīru kopumā, Krastiņš atbildēja – "Te viss bija visaugstākajā līmenī. Mūs uzņēma kā labākos ciemiņus. Tāpat prieks, ka izdevās pārbaudīt spēlētājus, kas noderēs izlases kontekstā. Vakar (pusfināla spēle) labu spēli aizvadīja Vjačeslavs Grimailovs, tāpat labā kondīcijā ir arī Viktors Koržeņevičs."

Jau rīt pēcpusdienā komanda atgriezīsies Rīgā. Dalība turnīrā Nīderlandē galvenokārt tika izmantota, lai Latvijas izlase, kuras kodolu veido VK "Rīga/Lāse-R" volejbolisti, labāk sagatavotos Pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Tieši tāpēc pirms došanās uz Nīderlandi komanda pastiprinājās ar diviem Latvijas izlases spēlētājiem Viktoru Koržeņeviču un Vjačeslavu Grimailovu. Pēc atgriešanās no Nīderlandes komandai pievienosies arī Gundars Celitāns un Jānis Pēda. Pirms nedēļas nogalē gaidāmajām 2010. gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Norvēģijas un Zviedrijas izlasēm mūsu vīriem kopā patrenēties sanāks vien divos, varbūt trīs treniņos.