Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas volejbola klubi Tallinā cīnīsies par Baltijas līgas medaļām

Jānis Celmiņš

Trīs Latvijas volejbola klubi Tallinā cīnīsies par Baltijas līgas medaļām
Foto: volejbols.lv

Piektdien un sestdien Tallinā notiks Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) un “Optibet” Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) finālčetrinieka spēles, kurā Latviju pārstāvēs “Ezerzeme”/DU un SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti un RSU/MSĢ volejbolistes.

BVVL “Ezerzeme”/DU, kas pāgājušogad pirmo reizi iekļuva Baltijas līgas labāko četru komandu vidū un izcīnīja bronzas medaļas, izšķirīgajā spēlē četros setos pieveicot “Parnu VK”, šosezon pamatturnīrā ierindojās piektajā vietā, ar Toma Švana pārstāvēto Pērnavas klubu tiekoties jau ceturtdaļfinālā. Par spīti Toma varenajām servēm Daugavpils komanda Pērnavā “zelta setā” pieveica mājiniekus un pusfinālā tiksies ar Andra Širjakova pārstāvēto čempioni Tartu “Bigbank”.

“Pirmā Baltijas līgas sezonas daļa mums padevās labāk, taču šobrīd ar katru spēli spēlējam labāk un labāk. Šosezon ar Tartu “Bigbank” esam tikušies trīsreiz, trīsreiz zaudējot ar 0-3, bet pagājušajā sezonā ar viņiem spēlējām diezgan labi. Treneri un komanda izanalizēs pretinieku spēli, tomēr nez vai Tartu ko jaunu laukumā parādīs. Zinām, ko viņi darīs. Pirms mēneša apspēlējām Tallinas “Selver/TalTech”, sagādājot viņiem šosezon pirmo zaudējumu līgā. Varam spēlēt ar visiem. Pats esmu simtprocentīgi gatavs spēlei,” saka Daugavpils komandas otrā tempa uzbrucējs Ēriks Voroņko.

Ēriks ir kvalificējies savam piektajam finālčetrinieka turnīram, trīsreiz to izdarot kopā ar Jēkabpils komandu. Tiesa, 2020. gadā “Final Four”, kurā iekļuva arī jēkabpilieši, tika atcelts Covid-19 pandēmijas dēļ. Aktīvā ir pagājušā gada bronzas medaļa, kā arī vēl divas SK “Jēkabpils Lūši” rindās. “Finālā vēl neesmu spēlējis. Ir liela motivācija kāpt augstāk,” saka Voroņko.

Septīto vietu pamatturnīrā ieņēmušie SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ceturtdaļfinālā divreiz pieveica “Barrus/Voru VK”, uzvaru sēriju pagarinot līdz sešām. Ar Tallinas “Selver/TalTech”, kas klubam ir neērts pretinieks, šosezon spēlēts divreiz, abas reizes piedzīvojot zaudējumu trijos setos, bet trešajā mačā jēkabpilieši uz Tallinu nedevās saslimšanas dēļ, nopelnot zaudējumu.

“Šosezon ir bijuši gan kāpumi, gan kritumi, gan prieki, gan asaras, bet pēc Latvijas kausa iegūšanas esam demonstrējuši saturīgu sniegumu, sezonas beigas aizvadām uz pozitīvas nots un ceram tāpat turpināt arī “Final Four”,” par līdz šim noieto ceļu šosezon saka Jēkabpils komandas cēlājs Jānis Jansons.

““Selver/TalTech” spēlē labu volejbolu un ir visa turnīra favorīte, turklāt spēles notiks viņu zālē. Tallinas vienībā spēlē salīdzinoši pieredzējuši volejbolisti, un pusfināls nebūs viegla pastaiga. Tomēr šonedēļ esam atzīstami pastrādājuši un labi jūtamies. Ir gaidāma laba spēle, kaut arī abus mačus pamatturnīrā zaudējām. Būs grūti, bet viss ir iespējams,” teic cēlājs, kuru komandas treneris Mārcis Obrumans bieži izmanto arī otrā tempa uzbrucēja pozīcijā.

BSVL vietu finālčetriniekā izcīnīja viena no četrām Latvijas komandām, RSU/MSĢ divu Rīgas vienību duelī ar 3-2 un 3-0 pieveicot RVS/LU. RSU/MSĢ pamatturnīrā bija ierindojusies sestajā vietā, ieņemot trešo vietu. Cīņās ar Tallinas “TalTech” rīdzinieces šosezon ir uzvarējušas trijos setos (1-3 un 2-3).

“Sezonas sākums nepadevās, kā cerēts, bet beigās nospēlējām ļoti labi. Esam ieskrējušās un nedomājam apstāties. Pārliecību par savu varēšanu ieguvām pēdējā pamatturnīra spēlē, kad uzvarējām RVS/LU. “TalTech” ir spēcīga komanda, taču vienā no pēdējām pamatturnīra spēlēm tai zaudējām vien piecos setos, saprotot, ka varam cīnīties ar viņām. Šosezon lielākā daļa komandu ir spēkos visai līdzvērtīgas. Varam cīnīties ar visām, un rezultātu ne pirms vienas spēles paredzēt nav iespējams,” saka Agija Ankevica, kura, aizvadot līdz šim labāko sezonu savā karjerā, ceturtdaļfināla otrajā spēlē uzbrukumā guva komandas divus pēdējos punktus un iekļūšanu Baltijas līgas spēcīgāko komandu skaitā vērtē kā RSU/MSĢ vienības līdz šim lielāko panākumu.

Visas spēles ar Latvijas komandu līdzdalību tiešraidē translēs televīzijas kanāls “Best4Sport”.

"Final 4" turnīra kalendārs:

1. marts

LaiksS/VKomandas
12.00Siev.Rae Spordikool/VIASTON - TÜ/Bigbank
14.30Siev.TalTech - RSU/MSĢ
17.00Vīr.Selver/TalTech - SK Jēkabpils Lūši
20.00Vīr.BIGBANK Tartu - Ezerzeme/DU

2. marts

LaiksS/VKomandas
12.00Siev.Spēle par 3. vietu
14.30Vīr.Spēle par 3. vietu
17.00Siev.Fināls
20.00Vīr.Fināls

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols

     [+] [-]

, 2024-03-01 12:45, pirms 2 mēnešiem
RSU/MSĢ pamatturnīrā bija ierindojusies sestajā vietā, ieņemot trešo vietu.

WTF?!?