Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Raimonds Vilde: "Labākā spēle ir vājš mierinājums"

Raimonds Vilde: "Labākā spēle ir vājš mierinājums"
Toms Vanags uzbrukumā
Foto: www.cev.lu

Pasaules čempionāta atlases turnīrā labu spēli aizvadījusi Latvijas vīriešu izlase. Uzvarai pār Beļģiju gan ar to nepietika. Vai pietiks šodien pret Portugāli?

“Jā, varētu teikt, ka šī bija mūsu labākā spēle Ļubļanā, taču profesionāli tas ir vājš mierinājums,” pēc spēles emociju gamma Latvijas izlases galvenajam trenerim Raimondam Vildem bija plaša. “Brīžiem iekrītam bedrē – ar paviršību, apjūkam, bet pretinieki tādas kļūdas nepiedod. Tas ir meistarības stabilitātes trūkums. Epizodiski varam nospēlēt labi pat tad, ja pretī ir fiziskajos parametros un citos komponentos spēcīgāki pretinieki, bet trūkst stabilitātes. Atkārtošos, bet tas ir šāda ranga spēļu trūkums. Gadā ar divām – trim spēlēm pret šādiem pretiniekiem ir par maz, lai izlase progresētu. Ar šīs izlases spēlētāju jaunību attaisnoties negribu. Vajag panākt tehnisko elementu izpildes stabilitāti. Spēles elementi jāizpilda nevis 10-20, bet 100 reizes, piemēram, atstrādājot apakšējo piespēli, uzbrukumu...

Šodien atkal varu atzīmēt, ka cīnījāmies. Pret to pretenziju nav. Arī bloks epizodiski padevās labs, neskatoties uz to, ka pretinieki bija gari, taču daudz bija nepiespiesto kļūdu, kas neļauj izcīnīt punktu, kad jau visu pārējo esam izdarījuši. Paši to atdodam. Tā arī ir atšķirība no profesionāļiem, kuri labi un bez kļūdām izpilda vienkāršās lietas.”

Jautāts par svētdienas cīņu, vai Latvija var cīnīties par trešo vietu grupā ar portugāļiem, Vilde atbildēja apstiprinoši: “Domāju, ka jā, taču tāda uzdevuma – 3. vieta par katru cenu – man nav. Šoreiz diagonālā uzbrucēja postenī došu spēlēt Edvartam Buividam.”

Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas izlase svinēja otro uzvaru, ar 3:0 (12, 19, 15) pārspējot Islandi. Igaunija ar 3:1 (-20, 15, 20, 14) Tallinā apspēlēja Ungāriju un mačā par pirmo vietu grupā tiksies ar Krieviju.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv