Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases treneris: "Uztrauc, kā nodrošinās, ka moldāvi ir veseli"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas izlases treneris: "Uztrauc, kā nodrošinās, ka moldāvi ir veseli"
Avo Kēls. Foto: cev.lu

Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls uztraucies par veselības jautājumiem augusta Eiropas čempionāta kvalifikācijā - Kipras galvaspilsētā Nikosijā pretī būs arī Moldova un Spānija, kur nav tā labākā situācija ar koronavīrusu.

Eiropas čempionāta atlases turnīra D grupas sacensības Kiprā 30. augustā atklās Latvijas – Moldovas mačs, bet vakarā tiksies mājinieki ar spāņiem. Nākamajā dienā Latvija spēkosies ar Spāniju, tad – Kipru. Latvijas izlase kvalifikācijas turnīram, kas divos riņķos no 30. augusta līdz 6. septembrim notiks Kipras galvaspilsētā, gatavojas jau kopš jūnija sākuma. Tagad ir zināms arī spēļu grafiks, un treneri var sākt domāt par taktiku pirms turnīra.

Arī otrajā riņķī spēļu secība būs tāda pati. Latvijas izlases galvenais treneris uzskata, ka kalendārs nav Latvijai labākais, taču visu noteiks spēle laukumā. “Kipra ir sacensību saimnieks un varēja izvēlēties kalendāru. Tāpēc sev uztaisīja maksimāli labāko. Kipra ir vājākā izlase grupā, taču arī uz kaut ko cer. Iespējams, tāpēc pirmajā dienā mēs spēlējam ar Moldovu, lai mājinieki varētu paskatīties, kā mēs un moldāvi spēlējam, un labāk sagatavoties spēlēm ar mums,” spēļu secību Nikosijā komentē Latvijas valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls. “Ja mēs būtu sacensību rīkotāji, mēs rīkotos tāpat kā Kipra. Arī Spānijai ir labs kalendārs. Mums varētu būt labāks, tomēr finālturnīrā iekļūs nevis tas, kam labāks grafiks, bet tas, kurš labāk spēlēs.”

Pirmā spēle Latvijai paredzēta pret Moldovu, kas tiek uzskatīta par Latvijas volejbolistu sīvākajiem sāncenšiem uz vietu finālturnīra dalībnieku rindās. “Kļūdīties nedrīkst,” saka mūsu izlases treneris. “Ja atceramies, tad iepriekšējā ciklā pret Izraēlu viesos zaudējām pirmo spēli, un tā kļuva par izšķirošo. Tāpēc pirmais mačs ar Moldovu var būt pats svarīgākais.”

Spēles notiks “Eleftheria Indoor Hall” zālē, kurā vietas ir 6000 skatītāju, tomēr droši vien būs kādi skaita ierobežojumi. “Līdzjutēju droši vien daudz nebūs,” saka Avo Kēls, kurš divreiz finālturnīrā ir ticis ar savas valsts Igaunijas izlasi. “Vairāk mani uztrauc spēlētāju veselība koronavīrusa ierobežojumu laikā. Šobrīd Moldovā nav pati labvēlīgākā situācija. Mani uztrauc, kā Kipra nodrošinās, ka moldāvi ir veseli. Vai viņiem būs jāiziet karantīna? Tāpat Spānijā situācija strauji mainās gan uz labo, gan slikto pusi. Mēs esam jau redzējuši, cik ātri situācija var mainīties.”

Izskatās, ka Spānijā sācies koronavīrusa otrais vilnis, liecina worldometers.info/coronavirus apkopotie dati. Pirmā viļņa kulminācija tika sasniegta 26. martā, kad diennaktī tika reģistrēti 8271 jauni saslimšanas gadījumi (tobrīd Spānija bija koronavīrusa "karstākā" valsts Eiropā). No kāda 31. maija tur viss bija salīdzinoši labi, taču kopš 8. jūlija gadījumu skaits palielinās - 23. jūlijā jau tika reģistrēti 2615 jauni slimnieki. Aizvadītajā nedēļas nogalē Spānijas atbildīgās iestādes nesniedza informāciju, domājams, ka paziņos šovakar. Pagājušajās nedēļas darbadienās Moldovā sanāca vairāk nekā 300 jauni saslimšanas gadījumi diennaktī, bet pirms tam trīs nedēļu darbadienās bija vairāk nekā 200 (te jāņem vērā, ka Moldovā ir apmēram 11.6 reizes mazāk iedzīvotāju nekā Spānijā). Kiprā situācija ir salīdzinoši laba.

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Polijā, Čehijā, Somijā un Igaunijā. Četras mājinieku izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija un Beļģija vietu finālturnīra Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems septiņu grupu uzvarētāji un pieci labākie otro vietu ieguvēji.

1. apļa kvalifikācijas sacensību kalendārs

30. augusts 17:00Latvija – Moldova
30. augusts 20:00Kipra – Spānija
31. augusts 17:00Latvija – Spānija
31. augusts 20:00Moldova – Kipra
1. septembris 17:00Spānija – Moldova
1. septembris 20:00Latvija – Kipra

2. apļa kvalifikācijas sacensību kalendārs

4. septembris 17:00Latvija – Moldova
4. septembris 20:00Kipra – Spānija
5. septembris 17:00Latvija – Spānija
5. septembris 20:00Moldova – Kipra
6. septembris 17:00Spānija – Moldova
6. septembris 20:00Latvija – Kipra

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola federācija

  -1 [+] [-]

, 2020-07-27 15:57, pirms 4 gadiem
Man gan vairāk interesētu, KĀ NOTEIKS, KA MOLDĀVI IR VESELI, nevis kā panāks, ka viņi ir veseli. Kā zināms, šobrīd nav tādas diagnostikas, lai uzreiz to varētu noteikt, vai tas pilsonis ir vesels, vai nav, jo pastāv tas vairāku dienu inkubācijas periods - vismaz tādu pasaku mums stāsta infektologi.
Līdz ar to, pat panākot, ka tie MOLDĀVI ir veseli, nebūs veida, kā tad to pārbaudīt.