Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Igaunietes spēcīgākas arī otrajā spēlē

Igaunietes spēcīgākas arī otrajā spēlē
Labākās spēlētājas godu otrajā mačā izpelnījās Terēze Hrapāne
Foto: LVF, Renārs Buivids

Latvijas sieviešu izlase volejbolā pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra ar 0:3 (-16, -14, -15) piekāpās Igaunijai.

Šodien Sporta namā Daugava Latvijas izlase aizvadīja pēdējo pārbaudes spēli pirms došanās uz Beļģiju, kur notiks pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra 2. kārtas spēles. Nespēlējot Inesei Jursonei, kura bija aizņemta pamatdarbā, Latvijas valstsvienības spēlētājas brīžiem spēlēja atzīstami, tomēr stabilākas bija mūsu ziemeļu kaimiņienes igaunietes, kas svinēja uzvaru ar 3:0 (16, 14, 15).

Šoreiz cīņu Latvijai uzsāka četras Latvijas čempiones – Alise Pētersone, Jeļizaveta Morozova, Anna Embrekte un Agija Sidorova –, kas laukumā devās Jursones vietā, kā arī Elvita Dolotova, Terēze Hrapāne un libero Paula Nečiporuka. Arī Igaunijas komandā bija tikai viena izmaiņa, salīdzinot ar spēli dienu iepriekš. Kartu Lākas vietā laukumā devās Elīze Hollasa.

Igaunijas izlase diktēja notikumu gaitu laukumā, taču ik pa brīdim arī Latvijas izlases spēlētājām izdevās cīņu ievirzīt sev labvēlīgā gultnē, piemēram, 1. seta beigās un 2. seta sākumā. Tā kā pirms mača abu komandu treneri vienojās, ka šodien papildu seti spēlēti netiks, cīņa beidzās ar trim setiem. Par labāko savā komandā Latvijai tika atzīta Terēze Hrapāne un Kristīne Millena – Igaunijai.

Liela daļa nopelnu atzinībā Hrapānei pienākas arī komandas kapteinei Elvitai Dolotovai, kura apgādāja ar bumbām Terēzi uzbrukumā un kura par labāko izlases rindās tika atzīta vakar. Abas savulaik jau spēlējušas kopā Daugavpils miLATss komandā. Pēc mača ap Elvitas roku darbojās komandas fizioterapeite Evita Bole. “Iepriekšējās brīvdienās bija daudz spēļu augstskolu mačos, un no vietas izsita trīs pirkstus, bet būs labi,” šobrīd Dolotova jau jūtas labāk. “Mazliet bija pārsteigums, ka treneri mani izvēlējās par kapteini, bet tas manu spēli laukumā īpaši neietekmē. Varbūt vairāk nāksies runāt ar meitenēm, ja būs tāda vajadzība. Treneri tic man, un arī meitenes teica, ka visādi mani atbalstīs.”

Vaicāta par saskaņas atrašanu laukumā, veicot cēlājas pienākumus, Elvita atgādināja par spēlēšanu savulaik vienā komandā ar Hrapāni. Rudenī izlases rindās tika spēlēts kopā ar Jursoni un Lindu Jakobsoni, kura tolaik bija libero. “Ar pārējām jāatrod saskaņa treniņos. Beļģijā mums būs grūta grupa. Itālijas izlasei ir olimpisko spēļu pieredze, bet jācīnās par katru punktu. Mums nav ko zaudēt. Tādi paši cilvēki viņas vien ir, varbūt fiziski nedaudz spēcīgākas, individuāli meistarīgākas un labāk saspēlējušās. Arī Beļģijai būs spēcīga komanda, bet jācīnās ar visām. Tad varam tikt arī pie kādas uzvaras, piemēram, pret Bosniju un Hercegovinu. Komanda mums ir ļoti jauna un draudzīga, visas grib spēlēt, gūt punktus, palīdz un atbalsta viena otru.”

Vaicāta, kas noteica rezultātu pārbaudes spēlēs ar Igauniju, Dolotova šodienas spēlē minēja pieredzējušās Jursones trūkumu, kā arī “mūsu kļūdas. Kādai no meitenēm arī satraukums. Pēc labas spēles aizsardzībā neizceļam otro piespēli. Šodien labi iesaistījās spēlē Eva Deisa.

Treneris saka, ka labais ir mūsu kopējā spēle. Labāk jāservē un jāspēlē servju uzņemšanā. Nospēlējot aizsardzībā, piemēram, man, apjūkam, gaidot, kurš uzcels otro piespēli, bet jāskrien pakaļ katrai bumbai. Protams, pašu kļūdas,” Elvita uzskaita komandas šī brīža plusus un mīnusus.

Šodien labāk nekā vakar izskatījāmies tīkla centrā, vismaz uzbrukumā. Pa brīdim arī blokā,” vaicāts par pozitīvo šajā spēlē, uzlabojumus spēlē pie tīkla uzteica komandas galvenais treneris Jānis Leitis.

Rīt meitenēm būs brīvdiena, parīt – vakara treniņš un fotografēšanās komandas bildei, aizparīt agri no rīta – izlidošana uz spēļu vietu.

Kandidāšu saraksts
Eva Deisa 2. temps Stetsona universitāte, ASV
Elvita Dolotova cēlāja LU
Una Dzalba cēlāja SK Babīte
Anna Embrekte diagonāle RSU
Anita Graudiņa cēlāja MVS/MSĢ
Terēze Hrapāne 1. temps VK miLATss
Linda Jakobsone diagonāle Jelgava/LU
Inese Jursone 2. temps Jelgava/LU
Jeļizaveta Morozova 2. temps RSU
Paula Nečiporuka libero MSĢ
Alise Pētersone 1. temps RSU
Agija Sidorova 2. temps RSU
Ieva Šneidere 1. temps RSU

Izmantotie resursi:
volejbols.lv