Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

EČ pusfinālā pirmās iekļūst Nīderlande un Serbija

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

EČ pusfinālā pirmās iekļūst Nīderlande un Serbija
Nīderlandes volejbolistu prieki mačā ar Itāliju
http://cev.lu/

Eiropas volejbola čempionātā sievietēm, kas turpinās Azerbaidžānā, ceturtdien tika noskaidrotas pirmās pusfinālistes. Cīņu par medaļām turpinās Nīderlandes izlase, kas trijos setos pieveica Itāliju, kā arī Serbija, kas arī sausā uzvarēja Baltkrieviju. Vēl divas pusfināla dalībnieces noskaidrosies piektdien.

Itālijas izlase, kas pārliecinoši triumfēja grupas turnīrā, izcīnot trīs panākumus trijos mačos, ceturtdaļfinālā nespēja pārvarēt Nīderlandes izlases barjeru, piekāpjoties trijos setos. Nīderlandes izlase, kas par vietu ceturtdaļfinālā bija spiesta cīnīties „play off” kārtā, maču aizvadīja pārliecinoši, turot vadības grožus savās rokās. Spēles pirmajā setā nīderlandietes izvirzījās vadībā (7:2, 9:4). Sekoja Itālija atgriešanās līdz 9:8, taču atkal sekoja posms ar izteiktu Nīderlandes izlases pārsvaru – 18:12 un 25:17 uzvara pirmajā setā. Arī otrajā setā Nīderlandes izlase pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, bet itālietes nespēja sakārtot savu sniegumu. Mača otrajā cēlienā Nīderlande bija pārāka ar 25:20. Arī trešajā setā spēles raksturs nemainījās. Pēc līdzīga seta sākuma (4:4) sekoja Nīderlandes izlases izrāviens (12:7). Setā Nīderlande izcīnīja graujošu uzvaru ar 25:13, triumfējot visā spēlē ar 3-0.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā spēlētāja ar 20 punktiem bija Loneke Sletjesa, savukārt zaudētājām 15 punktus izcīnīja Paola Egonu.

Pusfinālā Nīderlandes volejbolistes tiksies ar ceturtdaļfināla spēles Azerbaidžāna – Vācija uzvarētāju.

Otrajā ceturtdien notikušajā ceturtdaļfinālā Serbijas izlase, kas līdz šim turnīrā cīnījās bez zaudējumiem, pārliecinoši ar 3-0 uzvarēja Baltkrieviju. Baltkrievijas volejbolistes, kas šī čempionāta gaitā divos mačos spēja uzvarēt ar 3-2, atspēlējoties no 0-2, šoreiz tikai mača pirmajā setā spēja izrādīt kaut cik nopietnu pretestību, sakrājot 19 punktus. Nākamajos divos cēlienos baltkrievietes cieta sakāves, summā tajos tiekot vien pie 26 punktiem un mačs kopumā ilga tikai 72 minūtes.

Serbijas izlases pretiniece pusfinālā noskaidrosies piektdien Krievijas un Turcijas komandu duelī.

2017.gada Eiropas čempionāts sievietēm

Ceturtdaļfināls

SpēleRezSeti
Itālija - Nīderlande0-317:25; 20:25; 13:25
Serbija - Baltkrievija3-025:19; 25:12; 25:14

Ceturtdaļfināls

DuelisDatums
Azerbaidžāna – Vācija29.09
Krievija – Turcija29.09

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball