Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Nīderlande uzvar pusfināla trillerī, finālā arī Serbija

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Nīderlande uzvar pusfināla trillerī, finālā arī Serbija
Foto: CEV.lu

Eiropas čempionāta finālā iekļuva Nīderlandes un Serbijas volejbolistes. Nīderlandes izlase Azerbaidžānā notiekošā čempionāta pusfinālā piecu setu trillerī pieveica mājinieces Azerbaidžānas volejbolistes, savukārt Serbija trijos setos tika galā ar Turciju. Fināls un mačs par trešo vietu notiks svētdien.

Azerbaidžānas izlasei, startējot savu skatītāju priekšā, mērķis turnīrā bija medaļas, bet apetīte rodas ēdot un pēc iespaidīgas uzvaru sērijas azerbaidžānietes sapņoja par zelta godalgām. Pusfināla mača sākumā, 5100 skatītāju atbalstītas Azerbaidžānas volejbolistes darbojās pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 6:2. Nīderlande, pateicoties savas līderes Lonekes Sletjesas sniegumam, pietuvojās līdz 9:8, taču mājinieces pārsvaru ātri atjaunoja un arī palielināja līdz 19:14. Punktu setam ar lielisku eisi pielika Poļina Rahimova (25:20).

Otrajā setā Nīderlandes volejbolistes ātri izvirzījās vadībā (5:2) un izskatījās, ka pretinieču trumpjus atkoda. Azerbaidžāna ar Natālijas Mamadovas pūlēm uzbrukumā vēl panāca līdzsvaru (8:8), taču sekoja nīderlandiešu izrāviens līdz 17:12 un visā setā „oranžas” bija pārākas ar 25:19. Azerbaidžānai visā turnīrā šis bija tikai otrais zaudētais sets.

Panākot 1-1, Nīderlandes volejbolistes sajūta spēles garšu, turpinot darboties pārliecinoši, kā izcils mehānisms, trešā seta sākumā panākot 8:4. Skatītāju kvēli atbalstīta Azerbaidžānas izlase ar lielu cīņas sparu un emocijām panāca 9:9, mirkli vēlāk Ksenija Pozņaka pirmo reizi setā izvirzīja mājinieces vadībā, bet septiņi punkti pēc kārtas Nīderlandes izlases izpildījumā ļāva uzvarēt setu ar 25:19.

Arī ceturtajā setā turpināja dominēt Nīderlande, panākot 14:7, 17:10 un, acīmredzot, pārāk ātri sākot svinēt uzvaru. Azerbaidžāna emocionālā cīņā turpināja cītīgi kapāt, par ko tika atalgota seta galotnē, panākot izlīdzinājumu (22:22). Nīderlande gan tika pie pirmās mačbumbas spēlē (24:23), taču Rahimova panāca izlīdzinājumu, bet seta galotnē pārāka izrādījās Azerbaidžāna – 27:25 un 2-2.

Piektajā setā iniciatīva piederēja Nīderlandes izlasei, kas izvirzījās vadībā ar 8:6. Rezultatīvi uzbrukumi Bujsas izpildījumā ļāva pārsvaru palielināt līdz trim punktiem (12:9) un setā „oranžas” svinēja uzvaru ar 15:12, visā mačā gūstot virsroku ar 3-2 un iekļūstot finālā.

Nīderlandes izlases rindās Anne Bujsa guva 33 punktus, bet ar 25 punktiem atzīmējās Loneke Sletjesa. Azerbaidžānai 38 punktus izcīnīja Poļina Rahimova.

Otrajā pusfinālā starp Serbijas un Turcijas izlasēm intriga izpalika. Turcija, kas dienu iepriekš sensacionāli trijos setos uzvarēja Krieviju, liekot tai nolikt čempionu pilnvaras, nopietnu pretestību serbietēm, kuras turnīrā cīnās bez zaudējumiem, izrādīt nespēja. Mačs beidzās 78 minūšu laikā ar pārliecinošu Serbijas uzvaru trijos setos. Uzvarētājām 23 guva Tijana Boškoviča, bet zaudētāju rindās 14 punkti Gezdes Kirdaras kontā.

Svētdien notiks cīņas par medaļām. Par bronzas godalgām cīnīsies Azerbaidžāna un Turcija, savukārt lielajā finālā zelta medaļas izspēlēs Serbija un Nīderlande.

2017.gada Eiropas čempionāts sievietēm

Pusfināls

DuelisRez.Seti
Nīderlande - Azerbaidžāna3-220:25; 25:19; 25:19; 25:27; 15:12
Serbija – Turcija3-025:17; 25:12; 25:21

Izmantotie resursi: