Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu volejbola izlase tiksies ar Igauniju

Latvijas sieviešu volejbola izlase tiksies ar Igauniju
Izlases šī gada modelis
Foto: Facebook/volejbolslv

Šodien uz Tallinu devusies Latvijas izlase volejbolā sievietēm, lai aizvadītu divas draudzības spēles ar Igaunijas izlasi.

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, šodien un rīt pirmās pārbaudes spēles aizvadīs Ingunas Minusas vadītā sieviešu izlase. Spēles notiks izbraukumā, šodien un rīt tiekoties ar Igauniju.

Uz Tallinu devušās 13 spēlētājas: cēlājas – Sanda Ragozina, Krista Mihelsone un Elvita Dolotova, 3. zonas spēlētājas – Kristīne Dzierkale, Monta Strazdiņa un Terēze Hrapāne, libero – Linda Liniņa, Liene Šimkuse un Kristīne Iskorastenko, diagonālās spēlētājas Marta Kamēlija Levinska un Anna Embrekte un 4. zonas spēlētājas – Annija Āboliņa un Alise Pastare.

“Esam daudz izdarījuši. Paveiktā darba apjoms ir liels,” par šīs vasaras bagāžu saka Inguna Minusa. “Sāk izkristalizēties pamatsešinieks, bet cepuri nost visu meiteņu priekšā – starp komandu jūnija sākumā un jūlija beigās ir liela atšķirība.”

Runājot par uzdevumiem spēlēm ar Igauniju, Minusa nosauc vairākus: “Pēdējās divas nedēļas nav bijušas vieglas. Ir bijis liels darba apjoms. Turklāt traucē karstums, jo ne visām spēlētājām naktīs ir iespēja mājās labi izgulēties. Tāpēc viņas ir sagurušas, un viss laukumā varbūt neatbildīs tam, ko viņas var izdarīt.

Igaunijā sūtīšu laukumā to sešinieku, kādu šobrīd redzu, un meklēšu iespēju to pastiprināt uzbrukumā un blokā. Uz rezultātu nekoncentrējos, bet maksimālu atdevi prasīšu gan. Esmu redzējusi Igaunijas izlases šā gada spēles Eiropas Sudraba līgā (Igaunija ieņēma 4. vietu. - LVF Preses dienests). Manuprāt, mēs neesam vājākas. Ja meitenes ar noguruma fonu izdarīs to, ko prot, rezultāts būs. Spēlēsim zālē, kas ir krietni lielāka par to, kurā trenējamies. Tāpēc pirmajā dienā būs jāpiešaujas pie tās.”

Spēle šodien sāksies pulksten 17:00, bet rīt – pulksten 15:00. Pēdējoreiz Latvijas un Igaunijas sieviešu izlases savā starpā tikās pagājušā gada maijā. Divās draudzības spēlēs Sporta namā “Daugava” ar 3:0 (15, 20, 23) un 3:0 (16, 14, 15) pārākas bija viešņas. Latvijas izlases rindās no sastāva, kas devies uz Tallinu, spēlēja četras volejbolistes: Elvita Dolotova, Anna Embrekte, Terēze Hrapāne un Linda Liniņa.

Līdz augusta vidum, kad sāksies Eiropas meistarsacīkšu atlases turnīra spēles ar Spāniju, Bosniju un Hercegovinu un Rumāniju, vēl plānotas divas pārbaudes spēles ar Dāniju 7. un 8. augustā, no kurām skatītājiem pieejama būs pirmā. Biļetes uz divām spēlēm 7. augustā (Latvija – Dānija sievietēm un Latvija – Zviedrija vīriešiem) Sporta namā “Daugava” varēs iegādāties interneta portālā Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu... , kā arī sporta namā pirms spēles. Ieejas biļetes tiks laistas apgrozībā tuvākajā laikā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv