Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Eksperta prognoze: "Finālsērija noslēgsies sestdien"

Jānis Celmiņš

Eksperta prognoze: "Finālsērija noslēgsies sestdien"
Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Raimonds Vilde prognozē, ka Latvijas čempionāta finālsērijā starp „Biolars/Jelgava” un „Poliurs/Ozolnieki” komandām noslēgsies jau sestdien, kad Jelgavā tiks aizvadīta ceturtā finālsērijas spēle. Tādejādi jau sestdien par divkārtējiem čempioniem kļūs Jelgavas volejbolisti, prognozē Vilde.

Pēc pirmajām trim finālsērijas spēlēm rezultāts sērijā līdz trim uzvarām ir par labu aizvadītā gada čempionvienībai „Biolars/Jelgava” – 2-1. Pirmajā mačā Jelgavas komanda uzvarēja ar 3:0, bet otrajā savus pretiniekus pieveica četros setos (3:1). Sērijas trešais mačs nebija pēdējais, jo tajā panākumu svinēja „ozīši” – 3:1, tādejādi pagarinot sēriju vismaz līdz četriem mačiem. Sērijas ceturtais mačs paredzēts sestdien, kad komandas atkal tiksies Zemgales Olimpiskajā centrā.

Vai ar četrām spēlēm būs pietiekami, lai noteiktu čempionus? Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde uzskata, ka jā. „Objektīvi vērtējot, Jelgavai nešaubīgi ir jāuzvar. Viņiem sastāvs ir garāks, nedaudz stabilāks. Izskatās, ka jelgavnieki gan otrajai, gan arī trešajai sērijas spēlei piegāja diezgan nenopietni. Tas izskatījās nedaudz nenopietni. Trešajā spēlē jau tas deva arī rezultātu – par labu Ozolniekiem. Domāju, ka pēc nedēļu ilga pauzes, „Biolars” būs izdarījis pareizos secinājumus, un sērija neievilksies. Tā vismaz tam vajadzētu,” prognozē Vilde.

„Ozolnieku komanda ne tik daudz pēdējo maču uzvarēja, cik Jelgava zaudēja. Spēlēja bezzobaini, tādejādi tiekot sodīti. Ja Ozolniekiem izdosies uzvarēt sestdien, tad piektajā mačā jau izredzes būs 50 pret 50. Viss atkarīgs no treneriem, kā viņi spēs komanda noskaņot,” uzskata Vilde, kura vadītā "Lāse-R/Rīga" vienība pusfinālā atzina Ozolnieku komandas pārākumu - 1-3.

Finālsērijas ceturtais mačs sestdien Zemgales olimpiskajā centrā sāksies pulksten 14.00. Ja būs nepieciešams arī piektais, tad tas notiks dienu vēlāk.