Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latviešu izcelsmes speciālists Krišjānis Bērziņš strādās ASV U21 izlases treneru kolektīvā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latviešu izcelsmes speciālists Krišjānis Bērziņš strādās ASV U21 izlases treneru kolektīvā
Krišjānis Bērziņš (pa labi)
Foto: USA Volleyball

Latviešu izcelsmes speciālists Krišjānis Bērziņš būs viens no ASV U21 volejbola izlases treneriem, kamēr viņa tēvs Aldis Bērziņš būs šīs izlases vadītājs.

ASV juniori no 27. augusta līdz 2. septembrim Kubā piedalīsies Ziemeļu, Centrālamerikas un Karību reģiona U21 volejbola čempionātā, kur izlases galvenais treneris būs Džona Kārsons. Tāpat izlases vadībā iekļauti divi no Bērziņu dinastijas pārstāvjiem.

Krišjānis Bērziņš, strādājot "Loyola University" treneru kolektīvā, divreiz kļuva par NCAA čempionu. Dažādās ASV jaunatnes izlasē viņš strādā jau kopš 2013. gada, divreiz piedaloties U19 pasaules čempionātos. Šajā pavasarī Bērziņš atstāja darbu universitātē un pašlaik strādā ASV Volejbola federācijas augstu sasniegumu akadēmijā, kā arī "D1 Volleyball Club", kur piedāvā īpašas treniņu programmas 6-18 gadus veciem bērniem.

Aldis Bērziņš 1984. gadā kļuva par Losandželosas olimpisko spēļu čempionu ASV izlases rindās, 1985. gadā tika atzīts par Pasaules kausa vērtīgāko spēlētāju, bet 1996. gadā Atlantas olimpiskajās spēlēs vadīja ASV sieviešu izlasi. Viņam ir arī dēli Dainis un Miķelis, kuri abi arī ir saistīti ar volejbolu. Miķelis Bērziņš 2015. gadā pat pārstāvēja Latvijas studentu izlasi Universiādē.