Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Toms Šmēdiņš turpmāk spēlēs Somijā

Jānis Celmiņš

Toms Šmēdiņš turpmāk spēlēs Somijā
Toms Šmēdiņš
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas izlase volejbolists Toms Šmēdiņš šodien noslēdzis līgumu ar Somijas pirmās līgas klubu no Oulu pilsētas - "Lentopalloseura Etta Ry" un karjeru turpinās Somijā. Līgums parakstīts uz vienu sezonu.

Savu profesionālā volejbolista karjeru Toms Šmēdiņš uzsāka savā dzimtajā Kuldīgā, kur SK "ELVI / Kuldīga" sastāvā pēdējo divu gadu laikā izcīnīja sudraba godalgas Latvijas čempionātā. Nu viens no brāļiem Šmēdiņiem karjeru turpinās pēc spēka otrajā spēcīgākajā Somijas līgā.

"Interese no šī Somijas kluba bija jau aptuveni mēnesi. Kluba mērķis ir iekļūt Somijas čempionāta augstākajā līgā. Komandā nākamajā sezonā spēlēs arī Salvis Cielavs, kurš pagājušajā sezonā spēlēja "Santasport" klubā kopā ar Viktoru Koržeņeviču un Normundu Veinbergu. Zinu, ka komandai budžets ir ļoti pieklājīgs un vadība sola, ka ar naudu problēmas nebūšot," portālam eSports.lv pastāstīja Toms Šmēdiņš.

Jau rīt Toms kopā ar Mārtiņu Pļaviņu dosies uz pasaules kausa posmu pludmales volejbolā, kas šajā nedēļā risināsies Polijas pilsētā Stare Jablonki. "Tagad ar Mārtiņu Pļaviņu dosimies uz trim pludmales volejbola pasaules kausa posmiem un augusta beigās došos uz Somiju. Lai gan treneris sākotnēji bija skeptiski noskaņots par pludmales volejbola spēlēšanu, tomēr izdevās vienoties. Lai gan līgums spēkā ir no 1. augusta, kluba vadība piekrita, ka ieradīšos Somijā augusta otrajā pusē."

Līgums parakstīts uz vienu sezonu. "Jaunam spēlētājam ilgtermiņa līgumu parakstīt nav lielas jēgas. Nezini, kas vēl būs nākamgad. Latvijā paliekot, meistarības ziņā es noteikti nepielikšu," skaidro Šmēdiņš.

Jau ziņojām, ka Somijā spēles arī brāļi Ēriks un Edgars Baiki.

  +3 [+] [-]

, 2009-08-03 22:19, pirms 15 gadiem
Kādreiz visi devās uz Poliju, tagad uz Somiju!

Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-04 01:10, pirms 15 gadiem
Kapec Toms nevis Janis ar Martinju tagad speles????

  +3 [+] [-]

, 2009-08-04 01:21, pirms 15 gadiem
jānim ar ivanovu jāgatavojas u-23 čempim

     [+] [-]

, 2009-08-04 10:23, pirms 15 gadiem
Somulainens Tomulainens! Nu turies vecais! Oulu ziemaa ir jau "muužīgā ķomka" - polārā nakts, taapeec swariigi ir palikt tikpat pozitiivam un ar sawu spilgto spēli dot tur visiem gaismu! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2009-08-04 15:20, pirms 15 gadiem
veiksmi Tom