Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sirmais un Mūze nolūkojuši šķēpa mešanas treneri Somijā

Sirmais un Mūze nolūkojuši šķēpa mešanas treneri Somijā
Zigismunds Sirmais & Līna Mūze
Foto: Nora Krevņeva/f64

Latvijas gados jaunie šķēpmetēji Zigismunds Sirmais un Līna Mūze ir pametuši pieredzējušās treneres Valentīnas Eidukas grupu un atraduši jaunu treneri Somijā.

Pagājušajā sezonā 22 gadus vecais Zigismunds Sirmais laboja savu personisko rekordu, Čehijas pilsētā Ostravā raidot šķēpu 86,61 metru tālu. Tomēr sezonas turpinājums viņam nebija tik veiksmīgs, jo kājas savainojums liedza uzrādīt labus rezultātus, kā dēļ secen gāja arī dalība Eiropas čempionātā Cīrihē. 21 gadus vecā Līna Mūze gada sākumā pēc kritiena treniņā lauza roku, tomēr spēja atgūties, lai vismaz piedalītos Eiropas čempionātā.

Eiduka norāda, ka pēdējās sezonas laikā viņai un Zigim bijuši krasi atšķirīgi viedokļi par treniņu darbu, tādēļ šobrīd viņa jūtas apmierināta, ka sadarbība ir beigusies. „Sāpju dēļ viņš vienkārši nevarēja nolikt kreiso kāju. Viņš nedarīja to, ko teicu, bet gan to, ko pats uzskatīja par pareizu. Šogad viņa dēļ galīgi sačakarēju nervus. Kad vēl bija pavisam jauns, tad klausīja mani, bet tagad mūsu viedokļi krasi atšķīrās. Aizgāja arī Mūze, jo viņi dzīvo kopā. Kā tad vīrs aizies, bet sieva paliks? Ar Līnu šķīrāmies mierīgi. Viņa arī bija atnākusi pie manis. Vaicāju, kas tad viņus tagad trenēs, bet viņa nemācēja atbildēt.”

Treneres balsī var saklausīt vilšanos, jo arguments sadarbības pārtraukšanai esot bijis viņas solīdais vecums. „Bet tā jau ir. Pastrādāšu vēl gadu vai divus. Manā grupā vēl ir Sinta Ozoliņa-Kovala un Anete Kociņa. Tagad treniņi ir tik feini, varu izbaudīt, ka grupā ir tikai divi cilvēki. Gribētos, lai Sinta aizbrauc uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Tad arī varētu mest mieru treneres darbam.”

Eiduka esot dzirdējusi, ka Sirmais un Mūze meklējuši speciālistu Somijā, taču piebilst, ka trenera pakalpojumi nebūs lēti – bez diviem, trim tūkstošiem eiro mēnesī neviens nestrādās. Latvijas Olimpiskās vienības valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis apstiprina, ka jaunie šķēpmetēji patiešām noskatījuši sev treneri Somijā. „Viņi ir bijuši Somijā jau vairākas reizes un viņu menedžeris strādā pie sadarbības līguma noformēšanas. Somijas Vieglatlētikas federācija jau esot akceptējusi, ka šis treneris strādās ar Latvijas sportistiem. Paši sportisti vairakkārt ir runājuši ar mums un zināms, ka viņiem jau ir treniņu plāns nākamajai sezonai. Ilgstošas sadarbības pārtraukšana nekad nav viegls process un mēs to atbalstām nelabprāt, taču, ja sportisti spēj argumentēt savu viedokli, tad ņemam to vērā.”

Arī Latvijas vieglatlētikas izlases jaunais galvenais treneris Dmitrijs Miļkevičs norāda, ka šobrīd tiek gatavoti nepieciešamie papīri, lai noslēgtu sadarbību ar somu treneri, ar kuru latviešiem esot izveidojies labs kontakts. Paredzams, ka skaidrībai par Sirmā un Mūzes jauno treneri vajadzētu būt jau līdz nākamās nedēļas ceturtdienai.

1 2 40 komentāri

     [+] [-]

, 2014-11-28 13:02, pirms 9 gadiem
nuuuu... galvenais, lai ir rezultāts... cik esmu lasījis gudrās grāmatās, ilgtermiņā uzvar vienmēr tas, kurš padomā 7 un nogriež vienreiz!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2014-11-28 13:06, pirms 9 gadiem
Njā tādu treneri kā Eiduku ārzemēs uz rokām nestu un cīnītos par viņas pakalpojumiem, te čalis ,kas nopietnos mačos 75m knapi met jau domā ,ka viņš ir gudrāks par tik pieredzējušu treneri kā Eiduka.

 +24 [+] [-]

, 2014-11-28 13:13, pirms 9 gadiem
bildē uz pirmo acu uzmetienu likās, ka nofotografēts kaut kāds guido ar dildo rokās

  +5 [+] [-]

, 2014-11-28 13:17, pirms 9 gadiem
Cik interesanti šitas ''superstars'' maksāja mēnesī Eidukai Pēc trim mēnešiem būs virsraksts: Sirmais saprot ,ka viņš ir gudrāks arī par somu treneri tapēc viņš trenēs pats sevi

  +3 [+] [-]

, 2014-11-28 13:18, pirms 9 gadiem
Nu ziniet, man liekas, ka šis ir sporta notikums Nr1 šoziem !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-11-28 13:24, pirms 9 gadiem
Ja jau nesaskan, tad kādēļ abiem ciest.
Rezultāti nākotnē arī parādīs, kas ir kas. Jāska tā, latviešu šķēpmetēji jau gadiem var izšaut tikai pāris sacensībās sezonā. Rezultāti pārsvarā ir stabili, bet tāli no elites līmeņa.
Saprotu, ka kaut kas jamaina, bet, kurš tieši ir tas vainīgais, rādīs tikai laiks.

  +3 [+] [-]

, 2014-11-28 13:28, pirms 9 gadiem
Trenerus atšķir viņu metodes, treniņplāns un pieeja sportistu vēlmēm un vajadzībām!
No vienas puses, ja sadarbībā ir nesaskaņas, tad labi, ka tas ir izdarīts krietnu laiciņu pirms RIO 2016.
No otras puses, neviens treneris negarantē un negarantēs panākumus, ja sportists pats nespēs sakārtot galvu un tehniku.

Noteikti ir šādas tādas lietas, kas V.Eidukai ir pārmetamas, taču vienu nevar noliegt - viņa ir izaudzinājusi un trenējusi 2 olimpiskos vicečempionus un priekš Latvijas tas nav maz !!!

  +1 [+] [-]

, 2014-11-28 13:33, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: pie Eidukas trenējušies ir tikai super stāri ! Kovals kuram treniņos šķēps lidoja pāri stadionam,mūžam apbižotais un nenovērtētais Vasiļevskis,Sirmais kuram sanāca pāris labi metieni junioros un momentāli tika norauta zvaigzne! par Mūzi neko sliktu nevaru teikt,nekad intervijās nav zīmējusies,aizgāja Sirmais,aizgāja arī Mūze
Pēc šāda teksta var padomāt, ka pie cita trenera Vasiļevskis ar Kovalu visos lielajos mačos pēc kārtas ņemtu pirmās divas vietas... Tas, ka izcili sportisti reti kad ir vienkāršu raksturu, arī nav nekāds jaunatklājums.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-28 13:47, pirms 9 gadiem
Somi tomēr kaut ko saprot no šķēpa un objektīvi runājot , šobrīd mums ir priekšā! Ja atrod labu specu, tad var sanākt...
Par tiem 3000 eiro mēnesī, varbūt ka ir cits modelis - treneris notic potenciàlam un saņems pusi no Rio nopelnītās naudas par zelta medaļu..
Varbūt bùs biatlona variants un meklēs privāto sponsoru?

     [+] [-]

, 2014-11-28 13:51, pirms 9 gadiem
Trenera rokās tomēr ir ĻOTI daudz kas.
Un, ja neiet, visu cieņu Eidukai, bet varbūt viņa TIEŠĀM ir jau par vecu, lai aizvestu stabili kur tālāk mūsējos ...

elements rakstīja: Pēc šāda teksta var padomāt, ka pie cita trenera Vasiļevskis ar Kovalu visos lielajos mačos pēc kārtas ņemtu pirmās divas vietas... Tas, ka izcili sportisti reti kad ir vienkāršu raksturu, arī nav nekāds jaunatklājums.

  +6 [+] [-]

, 2014-11-28 14:37, pirms 9 gadiem
Kvalitatīva bilde, pirmajā sekundē domāju ka viņiem rokās seksa rotaļlietas

  +1 [+] [-]

, 2014-11-28 15:14, pirms 9 gadiem
Malači jaunie, uzņēmīgi cilvēki. Lai izdodas!

  +3 [+] [-]

, 2014-11-28 15:29, pirms 9 gadiem
zippo22 rakstīja: Njā tādu treneri kā Eiduku ārzemēs uz rokām nestu un cīnītos par viņas pakalpojumiem, te čalis ,kas nopietnos mačos 75m knapi met jau domā ,ka viņš ir gudrāks par tik pieredzējušu treneri kā Eiduka.
Negribu neko sliktu teikt par Eiduku, bet neviens no viņas audzēkņiem pēdējās Olimpiskajās spēlēs pat netika tuvu savām cerībām, izšāva daudz maz tikai Palameika kura ir citā treniņgrupā. Tā kā visu novelt uz sportistiem arī nav īsti pareizi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-28 15:40, pirms 9 gadiem
Kamēr Mūze ārstējās vakar Karību valstu olimpiādē Verakrusā Deniza Ruiza aizplivināja 63,80cm.Sakarīgs tusiņš sportistiem tik līmenis priekš tāda tusa viduvējs.Vīriem šodien gan jau Giljermo Martinezs uzvarēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-28 16:06, pirms 9 gadiem
Tad jau Mūze drīz piezemēsies kā Pitkemeki,bus jāiet apskatīties....

  -1 [+] [-]

, 2014-11-28 16:07, pirms 9 gadiem
Edgars, ja neatceries, tad Palameika olimpiādē izgāzās kā visi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-28 16:23, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Vai tad kaadreiz ir bijis mega augsts liimenis starp Caribbean sportistiem skjeepos?
es par visu pasākumu kopumā to domāju.110 barjerās bus normāls līmenis finālā.Tenisā čempioni Monika Puiga un Viktors Estrella,100 nieka beigu daļa līmenis.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-28 16:46, pirms 9 gadiem
issue rakstīja: Kvalitatīva bilde, pirmajā sekundē domāju ka viņiem rokās seksa rotaļlietas
Kā, vai tad nav?

     [+] [-]

, 2014-11-28 18:06, pirms 9 gadiem
Nav jau daudz mums to treneru. Ja nevarēja ar Latvijas gudrāko treneri sadarboties, lai jau meklē citus. Tikai, lai rēķinās, ka tiem citiem pretī runāt nevarēs, un viss būs jāizpilda pareizi no a līdz z, citādi treneris pateiks čau un pieprasīs vēl kompensāciju.

     [+] [-]

, 2014-11-28 18:22, pirms 9 gadiem
izskatījās ka rozā loceklis katram rokā

  +1 [+] [-]

, 2014-11-28 18:32, pirms 9 gadiem
izlasot rakstu, ka šie abi esot sagulētāji, tas rozā efekts droši vien jāsaista ar kopējo auru, ko abi rada.

bet par sportisko pusi - iespaidīgā LOV budžets, neliela daļinā, jāatdod kaut kādam somam. kāds Latvijas sportam labums ka šie divi aizlaižas? būtu jēg,a ja somi piemaksātu. bet citādi... negribas lietot vārdu "nodevēji", jo katrs drīkst valsts naudu novirzīt kuram trenerim grib..., bet... ja nebūs kādi mega rezultāti, tiešām būs žēl izniekotās valsts naudas.

     [+] [-]

, 2014-11-28 18:42, pirms 9 gadiem
Ka var iestaties skepmetejos , tur tadas dailavas ira , es mileju Madaru Palameiku , tagad domaju par Muzi

     [+] [-]

, 2014-11-28 18:49, pirms 9 gadiem
Zoom Mode rakstīja: Ka var iestaties skepmetejos , tur tadas dailavas ira , es mileju Madaru Palameiku , tagad domaju par Muzi
Piekrītu!
Es labprāt tādā sabiedrībā pamētātu savu šķēpu!
Bet, ja godīgi, konkurēt ar tādu staltu, blondu "zaķu magnētu" kā Sirmais es, diemžēl, nevaru...

  +2 [+] [-]

, 2014-11-28 19:06, pirms 9 gadiem
Bilde pa pirmo!

     [+] [-]

, 2014-11-28 19:12, pirms 9 gadiem
Zoom Mode rakstīja: Ka var iestaties skepmetejos , tur tadas dailavas ira , es mileju Madaru Palameiku , tagad domaju par Muzi
Raksti iesniegumu Latvijas vieglatlētu federācijai, norādi savu izglītības līmeni (man tāds čujs, ka dabūsi 1 punktu no desmit), tad nokārto praktisko (ne to ko Tu domāji) eksāmenu, aizmetot šķēpu vismaz tālāk par savu augumu horizontālā projekcijā, tad nokārto teorētisko eksāmenu, kur diez vai spēsi atbildēt uz jautājumu ar ko atšķiras ziemas un vasaras olimpiskās spēles, tad tiksi uzņemts kandidātos. Nu tjipa draftā.

     [+] [-]

, 2014-11-28 19:21, pirms 9 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Tad jau Mūze drīz piezemēsies kā Pitkemeki,bus jāiet apskatīties....
Interesanti, ka V.Vasiļevskim un Z. Sirmajam līdzīga problēma ar štopera kāju, tāpēc somu piezemēšanās nav zemē metama lieta.
Latvijā vēl tik nopietni kā Eiduka strādā tikai Palameiks, treneru Toričelli tukšums
1 2 40 komentāri