Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Miļkevičs Eiropas čempionātā nestartēs

Jānis Pārums

Miļkevičs Eiropas čempionātā nestartēs
Dmitrijs Miļkevičs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas no 27. jūlija līdz 1. augustam notiks Barselonā (Spānija), nestartēs Latvijas rekordists 800 metru skrējienā Dmitrijs Miļkevičs (1:43.67). Izveidojušos situāciju sarunā ar portālu Sportacentrs.com skaidroja pats sportists, neslēpjot sašutumu par Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) attieksmi.

"Uz Eiropas čempionātu nebraucu, jo Latvijas Vieglatlētikas savienība finansiāli neatbalsta manu dalību. Līdz šim visu laiku bija noteikums, ka izpildot normatīvu sportists varēs doties uz čempionātu par savienības līdzekļiem. Pērn normatīvu izpildīju vismaz desmit, piecpadsmit reizes, arī šogad tas tika izpildīts. Visa mana gatavošanās tika pakārtota Eiropas čempionātam, tāpēc esmu nepatīkami pārsteigts," skaidroja Dmitrijs Miļkevičs.

"Situācija ir absurda," uzsvēra sportists. "Man nebija nekādas jausmas, ka viss varētu tā izvērsties. Tikai pirms trim nedēļām no savienības uzzināju, ka uz čempionātu par saviem līdzekļiem brauks tie, kas nav Eiropas TOP15. Tikai pirms trim nedēļām! Man ir līdzekļi par ko aizbraukt uz čempionātu, taču šeit nav runa par naudu, bet attieksmi. Būtu laikus par to padomājuši, biļete uz Barselonu principā nemaksā daudz."

Kritiku Miļkevičs vērsa arī Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidenta Gunta Zālīša virzienā: "Ar Zālīša atnākšanu nekas nenotiek, [no viņa darbošanās] nav nekāda jēga. Jācer un jāgaida uz jaunu cilvēku, kas varētu nākt pie varas un darboties, piesaistīt finansējumu, lai var savus sportistus aizvest vismaz uz svarīgākajām starptautiskajām sacensībām."

"Četrus mēnešus par saviem līdzekļiem gatavojos ASV un Portugālē, lai varētu pārstāvēt savu valsti, bet pēc tam tev uzliek mīksto," skrējējs neslēpa aizvainojumu. "Jūtu, ka spēks un varēšana man ir, bet pēc šādiem gadījumiem motivācija pazūd. Vai tas varētu ietekmēt manu turpmāko karjeru? Iespējams, taču beigt sportot vēl negribētos. Par nākamajām sacensībām vēl jārunā ar treneri, šobrīd abi esam šokā par attieksmi. Bija plānots, ka labākā forma tiks sasniegta tieši uz Eiropas čempionātu, tāpēc arī šogad startēju tik maz, praktiski nepiedalījos arī komercmačos, ar ko pelnu sev iztiku. Braukt uz Barselonu par santīmiem?! Dažās sacensībās uzskrēju, biju saķēris arī vīrusu, taču mērķtiecīgi gatavojos čempionātam. Tā kā uz to nebraucu, tad pagaidām paņemšu atpūtu, vēl skatīšos, kur varētu startēt rudens pusē."

1 2 3 89 komentāri

+123 [+] [-]

, 2010-07-21 14:57, pirms 14 gadiem
Šitā valsts nav domāta sportistiem---> Jamaina pilsonība un jātinas prom ................

 +34 [+] [-]

, 2010-07-21 14:58, pirms 14 gadiem
Nu viss ir zināms kas valda vieglatlētikā un sportā kopumā, diemžel tā tas ir, skumji.
Dmitrijs pieņemis smagu un noteikti pareizu lēmumu.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-21 14:59, pirms 14 gadiem
Funkcionāri rullē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +52 [+] [-]

, 2010-07-21 15:09, pirms 14 gadiem
Dmitrijam jāiet uz parexu darboties, tur valsts var iegrūst 1 MILJARDU latu, bet biļetei uz Barselonu 500 Ls maksimums Lv vienam no labākajiem vieglatlētiem naudas neatrodas. sick
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-07-21 15:10, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Apskatoties objektīvi:
No vienas puses it kā pareizi - ja nebija brīdināts, ka pašam jāmaksā, tad tagad negribas maciņu atvērt. Bet no otras puses - tam, kam vieglatlētika ir sirdslieta, izdarīs to arī par savu naudu. Katrs pats nolems - var tak arī izdomāt, "kur startēt rudens pusē" un nopelnīt, ja jau tāda situācija ir, ka negribas pašam tērēties.
vajadzeetu ruupiigaak lasiit rakstu... ne jau naudas deelj...un skatoties objektiivi: katrs, kas izpilda normatiivu un parstāv Latviju ir jāsūta par valsts naudu! nevis pats maksaas par valsts godu! Buutu interesanti, ja hokejisti nebrauktu uz chempi, jo pashiem buutu jamaksaa vai zvaigznes ( basketbolisti)

 +16 [+] [-]

, 2010-07-21 15:11, pirms 14 gadiem
ja tu esi sportists un dēļ tādiem idiņiem neaizbrauc uz Eiropas čempi tu pats esi pasists tas jau sen ir skaidrs ka LV neatbalsta savus sportistus.....Es tavā vietā brauktu un cīnītos ja jau esi tik labā formā ka kaut ko esi spējīgs izcīnīt un tad pateikt tam idiņam in your FACE !!!
P.S. Ja tu neaizbrauksi tu uzliksi mīksto SEV, ja par savu naudu trenējies un gatavojies...

  +1 [+] [-]

, 2010-07-21 15:13, pirms 14 gadiem
funnyjumper rakstīja: vajadzeetu ruupiigaak lasiit rakstu... ne jau naudas deelj...un skatoties objektiivi: katrs, kas izpilda normatiivu un parstāv Latviju ir jāsūta par valsts naudu! nevis pats maksaas par valsts godu! Buutu interesanti, ja hokejisti nebrauktu uz chempi, jo pashiem buutu jamaksaa vai zvaigznes ( basketbolisti)
Jā būtu feini paskatīties, kā baketbolā vai futbolā vai citur mūsējie dotos pa savu naudu!!!

  -4 [+] [-]

, 2010-07-21 15:14, pirms 14 gadiem
Miļkevičam sezonas labākais ir 1:48,04 (pēc LVS lapas). Eiropas ranga trīsdesmitnieks beidzas ar 1:46,78. Tur var ko secināt?

  +1 [+] [-]

, 2010-07-21 15:15, pirms 14 gadiem
No vienas puses žēl, ka tā LVS izrīkojās.
Dmitrijs ir lielisks sportists un viņam ir iekšā. Ja viņam ir nauda, tad jābrauc, jāparāda cik ir iekšās un tad publiski pastāstīt kas īsti ir ar to LVS un vienreiz par visām reizēm tai kantorī tos tarakānus iztriekt.

  +4 [+] [-]

, 2010-07-21 15:17, pirms 14 gadiem
gan jau ka nauda ir..tikai vinji to citigi baz kabataa...ka piemeers anrijs luusis...pirms vairakiem gadiem bija sazadzies un tad nozuda un luk pec dazhiem gadiem vinsh atkal ir pie stures...kaadam tas laikam ir loti izdeviigi ......lai nu ko bet milkevichu,panem olijaru kursh knapi velkas un nemaz latvijas chempii nestartee....pat MILKEVICS skreeja latvijas chempii

 +22 [+] [-]

, 2010-07-21 15:18, pirms 14 gadiem
piemeram es uzskatu ka jaapmaksaa visiem kuri izpildijushi normativu..ta man liekas ir visas normalas valstiis

 +13 [+] [-]

, 2010-07-21 15:18, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Dmitrijam jāiet uz parexu darboties, tur valsts var iegrūst 1 MILJARDU latu, bet biļetei uz Barselonu 500 Ls maksimums Lv vienam no labākajiem vieglatlētiem naudas neatrodas. sick
domā,ka Dmitrijs Barselonā pārtiktu no fotosintēzes un gulētu teltī?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-07-21 15:20, pirms 14 gadiem
Dibenā darbs un materiāls. Tur jau ir jāraud!

     [+] [-]

, 2010-07-21 15:21, pirms 14 gadiem
KAUNS!

  -3 [+] [-]

, 2010-07-21 15:23, pirms 14 gadiem
asais4444 rakstīja: ja tu esi sportists un dēļ tādiem idiņiem neaizbrauc uz Eiropas čempi tu pats esi pasists tas jau sen ir skaidrs ka LV neatbalsta savus sportistus.....Es tavā vietā brauktu un cīnītos ja jau esi tik labā formā ka kaut ko esi spējīgs izcīnīt un tad pateikt tam idiņam in your FACE !!!
P.S. Ja tu neaizbrauksi tu uzliksi mīksto SEV, ja par savu naudu trenējies un gatavojies...
Te gan būtu jāpiekrīt. Neskrien zem LV valsts karoga, tā ir tikai formalitāte, skrien sevis/izaugsmes/atmiņu dēļ. Kad es trenējos vieglatlētikā, visi treniņi visās sezonās notika ārā, pat stadiona nebija. Nemaz nerunājot par apmaksātiem braucieniem. Iespējams,ka Dmitrija spītēšanās ir tipa "lai tie onkuļi redz, ka sportisti var boikotēt", bet viņiem tak ir vienalga, kamõn, naudiņu ietaupīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-07-21 15:26, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu cik es sapratu, viņš šogad nav izpildījis to normatīvu.
Rakstā teikts, ka viņš pagājšgad daudz reizes bija izpildījis, bet šogad kaut kā nav sanācis.
Nu nez, man jau liekas, ka bija noruna, ka LVS samaksās naudu atpakaļ tiem vieglatlētiem, kas iekļūs 12niekā, pilnā apmērā.
Iespējams, ka viņš mazliet cilvēcīgi uztraucas, ka tomēr netiks 12niekā, tāpēc bišķi škrobe šim ir.
Normatiivs ir izpildiits arii shogad ja ta veel ruupiigaak pamekleesi ! Atleets startam negatavojaas peedeejo 3 nedeelju laikaa bet gan ruupiigi un ilglaiciigi, sagatavojot vai meegjinot sasniegt labaako formu uz svariigaakajaam sacensiibaam, kas ne vienmeer izdodaas bet nu vismaz taadi ir nopietniem sportistiem meerkji! JO nav svariigi uzvareet seetas machos, kaa parasti visi saka, ja kaads top klases atleets no Latvijas kaut ko sasniedz zemaaka liimenja machos, bet gan paraadit augstaako rezultaatu atbildiigaakajas sacensiibaas kaa Eiropas chempionaats! taadeelj taadiem gatavojas kaut vai gadiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-07-21 15:36, pirms 14 gadiem
Viss prātīgākais un godīgākais lēmums būtu - ka visi sportisti aizbrauc uz čempi pa savu naudu un tamaksā tiem kas ir nostartējuši 12 niekā ! Un tā visās sacensībās PČ, OS

tad nebrauktu tūristi, pensionāri (vai garīgi slimi kas iedomājušies ka var nostartēt augstā līmenī) Kas aizbraucot uz sacensībām meklē visādus iemeslus lai neizietu uz starta !!!

     [+] [-]

, 2010-07-21 15:37, pirms 14 gadiem
nu kārtējais bardaks!

  +1 [+] [-]

, 2010-07-21 15:41, pirms 14 gadiem
Ko lai saku novelu Urtanam un skepmetejiem ieklut trijnika,jo vairak vietu trijnieka,jo lielaka apmaksata delegacija uz nakamo cempi.Piemeram,Stasis vinneja cempi Geteborgs un nopelnija vairakiem sportistiem apmaksatu braucienu uz nakamo eiropas cempi no eiropas vieglatletikas federacijas kabatas.teisa neatceros tas kvotas cik bija par pirmo vietu,cik par otru,cik par treso.
Cik saprotu pagajusaja cempi msuejie nopelnija 8 apmaksatas vietas no Eiropas vieglatletikas federacijas.
Nu kaut kas tml bija.
Ja,jeieklust 12nieka federacija atmaksas naudu atpakal,bet 16nieka daleji atmaksa 800m ir taktiska disciplina un tur pat elites sportists var netikt finala,ja taktiski nokludas pusfinala.es teiktu 800m ir viena no grutakajam disciplinam,tiesi tada zina,ka sarezgiti ieklut finalskrejiena jeb 8nieka.

Katra zina gan jaua tkal Kreipanam un Pederam vares uzdot jautjaumus un vini pareizak izstastis situaciju,iespejams,es kludos.
Slēpts komentārs: Barjera
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2010-07-21 15:55, pirms 14 gadiem
fans366 rakstīja: Nepareizi no vieglatlētikas savienības puses, ka šādi noteikumi nebija zināmi jau krietni agrāk. Taču noteikumi pēc savas būtības ir pareizi. Ja pēdējā laikā neesi spējis apliecināt, ka piederi pie Eiropas elites vieglatlētiem, gādā līdzekļus pats. Ja spēsi pierādīt čempionātā, ka tomēr esi šajā elitē, nauda tiks atmaksāta. Nepiekrītu, ka visiem, kas izpildījuši normatīvus, ir jāsaņem finansējums. Šādi noteikumi liek sportistiem nopietnāk izsvērt savu vietu sportā, nevis doties tūrisma ceļojumā.
Tu kaut reizi muuzhaa pameegjini izpildiit kaadu normatiivu! Tie kas aizbrauc arii ir elite. Sporto ljoti daudzi videejaa liimenii bet normatiivi vieglatleetikaa ir ljoti augsti! salidzinot ar LJOTI daudziem citiem sporta veidiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-07-21 16:03, pirms 14 gadiem
fans366 rakstīja: Normatīvi jebkurā sporta veidā, arī vieglatlētikā, ir atbilstoši kopējam rezultātu līmenim šajā sporta veidā. Tie nav ne augsti, ne zemi. Vēlies pateikt, ka visi vieglatlēti, kas piedalās čempionātā ir elite??????
katraa zinjaa par tuuristiem vinjus nosaukt ir smiekliigi! tas ir taapat kaa tu piem. straadaa oficiaalu darbu pie. gadu un tad taads kaa TU pasaki, ka tas ko tu dariji ir hobijs un vai nu meklee citu darbu vai saac straadaat, ko it kaa tu jau dariiji gadu. Un varbuut ar vaardu elite paarspiileeju, bet tuurists nav neviens, kas brauc uz shaadiem chempionaatiem, ja nu vieniigi pasaules cempionaatos un OS cilveeki, kas tiek iipashi uzaicinaati vairaaku iemeslu deelj! un gribu teikt ka normatiivi vieglatleetikaa ir augstaaki par citiem sporta veidiem! pats zinu, ko noziimee meegjinaat pildiit normatiivus

  +5 [+] [-]

, 2010-07-21 16:03, pirms 14 gadiem
Savienības "galvas" lobē tikai savas intereses. Viņi padara Latviju par krāpnieku, neliešu un zagļu valsti, pie tam caur sportu, kuru valsts tā jau nedod naudu ne tuvu pietiekamā daudzumā, no kā diemžēl ļoti cieš arī jaunie sportisti. R.I.P. Murjāņi un LV sports.

     [+] [-]

, 2010-07-21 16:07, pirms 14 gadiem
nu tizli tizli....

nezinu protams, kā tagad ir labāk, braut vai nē... bet ja šitā tevi čakarē...

bet nu ir jau arī līdzjutēji, vismaz to dēļ varēji jau aizbraukt....

  +2 [+] [-]

, 2010-07-21 16:07, pirms 14 gadiem
funnyjumper rakstīja: vajadzeetu ruupiigaak lasiit rakstu... ne jau naudas deelj...un skatoties objektiivi: katrs, kas izpilda normatiivu un parstāv Latviju ir jāsūta par valsts naudu! nevis pats maksaas par valsts godu! Buutu interesanti, ja hokejisti nebrauktu uz chempi, jo pashiem buutu jamaksaa vai zvaigznes ( basketbolisti)
slikts saklidzinajums... basketbolistiem un hokejistiem vai futbolistiem naudas ir jutami vairaak neka kadam vieglatletam - kurs nav pat starp lideriem .... ....
1 2 3 89 komentāri