Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kažemākai otrā vieta Drēzdenes maratonā

Jānis Pārums

Kažemākai otrā vieta Drēzdenes maratonā
Anita Kažemāka
Foto: vocsports.lv

Latvijas garo distanču skrējēja Anita Kažemāka šodien Drēzdenes maratonā sasniedza jaunu personisko rekordu, veicot distanci divās stundās, 48 minūtēs un 23 sekundēs, portālu Sportacentrs.com informēja Ventspils "Maratona kluba" pārstāvis Andris Valerts.

"Maratona klubs" katru gadu dodas uz ārzemju skrējieniem un šajā rudenī tika izvēlēta Vācijas pilsēta Drēzdene, uz kuru devās 40 cilvēki, no kuriem lielākā daļa izvēlējās skriet pusmaratonu, bet septiņi dalībnieki – maratonu.

Anita Kažemāka pēc dalības pasaules čempionātā, kas šī gada augustā notika Krievijas galvaspilsētā Maskavā, nolēmusi pielikt punktu soļotājas karjerai un tagad trenējas tikai skriešanā. Viņa bija viena no "Maratona kluba" pārstāvēm, kas startēja Drēzdenē.

Kopumā Drēzdenes maratonā uz starta izgāja aptuveni 7000 dalībnieku, daudzi – no Āfrikas kontinenta. Vīru konkurencē Kenijas skrējēji diezgan viegli savā starpā sadalīja goda pjedestālu – uzvaru izcīnīja Ronalds Kurgats (2:16:45), otrais palika Ričards Čepkvoni (2:19:41), bet trešais – Aizāks Česini (2:20:00). Ceturto vietu, kurā ierindojās Vācijas pārstāvis Mihails Bratuhins, šķīra vairāk nekā 13 minūtes. Vīru konkurencē labākais no Latvijas bija Andrijs Kostilo (3:06:12), kurš ieņēma 109.vietu kopvērtējumā. Savukārt Nikolajs Smalovijs bija 131.vietā kopvērtējumā, bet pirmais vecuma grupā V-60 (3:09:59).

Dāmu konkurencē jau no distances sākuma vadībā izvirzījās trīs Āfrikas kontinenta skrējējas. Anita Kažemāka, klausot trenera norādījumiem, distanci uzsāka mierīgi, taču jau pēc 15.kilometra vienu no līderu trio noķēra, bet pēc veikta pusmaratona Kažemāka bija trešā, atpaliekot no līderēm aptuveni piecas minūtes. Pēc 28.kilometra Kažemāka no otrās vietas īpašnieces atpalika vairs tikai trīs minūtes, bet astoņus kilometrus vēlāk – tikai minūti. Atlikušajā distances daļā Kažemāka pārliecinoši apsteidza kenijieti Liliānu Koeču, finišējot otrajā vietā – 2:48:23. Savu personisko rekordu Kažemāka uzlaboja par vairāk nekā trijām minūtēm. Uzvaru izcīnīja Priska Kiprono (2:42:54), bet trešā palika Koeča, kas Kažemākai zaudēja vairāk nekā minūti (2:49:42).

Pusmaratona distancē lielisku sniegumu nodemonstrēja pieredzējušais Aigars Matisons, kurš izcīnīja sesto vietu kopvērtējumā (1:12:24) un triumfēja četrdesmitgadnieku (V-40) grupā, tikai trīs sekundes atpaliekot no personiskā rekorda.

Visus rezultātus var aplūkot šeit: 15. Morgenpost Dresden Marathon

  +1 [+] [-]

, 2013-10-20 20:58, pirms 11 gadiem
Baigi forši, malace!! Mūsējā cīnās ar kenijietēm, prieks!