Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Tikmers: "Olimpieši mani uzaicināja sociālajos tīklos"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tikmers: "Olimpieši mani uzaicināja sociālajos tīklos"
Guntis Zālītis un Žoržs Tikmers
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās tradicionālais "Kuldīgas katrīnas kauss" - vieglatlētikas sacensības, kurās startēja ne tikai ārzemju viesi, bet arī pašmāju zvaigznes. Piedalījās sportisti no 14 valstīm, sacensības izmaksāja ap 14 tūkstošiem eiro. Dalībnieki, sporta dzīves vadītāji un atbalstītāji sniedz savus komentārus laikrakstam "Kurzemnieks".

Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers: "Saņēmu jauku ielūgumu no rīkotājiem, turklāt šeit startē olimpieši, ar kuriem kopā biju Londonā, viņi mani uzaicināja sociālajos tīklos. Mums ir arī laba sadarbība ar Kuldīgas domes vadību. Kopīgi plānojam olimpiskā centra attīstību Kuldīgā. Man patīk, ka tribīnes ir pilnas, sacensības ir labi saplānotas, tās rit raiti, un skatītājiem ir ērti - mači ilgst tikai četras stundas, un tajā laikā ir iespēja redzēt mūsu labākos vieglatlētus."

Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis: "Aiga Grabuste sasniedza labu rezultātu, arī Mareks Ārents, es gan cerēju, ka viņam varbūt izdosies arī 5,65 m. No malas izskatījās, ka viņam kārts nedaudz par mīkstu. Ļoti labi startēja Laura Ikauniece. Tas, ka vienā vakarā sanāca tik daudz skrējienu, viņai kā daudzcīņniecei nav nekas neparasts! Katrīnas kauss pārliecinoši ir Eiropas sacensības, un tas nekas, ka te vēl nav lielo zvaigžņu - ja būs vairāk naudas, lielāks atbalsts no sponsoriem, būs arī augstāka līmeņa sportisti. Ļoti labi, ka te ir sportisti no Krievijas viņi izstāstīs citiem, kā te bija, un gan jau gribētāju kļūs vēl vairāk. Protams, žēl, ka vairs nestartē Ineta Radēviča, bet arī Laurai ir ļoti labs potenciāls kļūt par sacensību galveno magnētu. Laurai varbūt pat ir vieglāk, jo viņai ļoti daudz var iedot mamma Vineta, savukārt Inetai savs ceļš bija jāveido pašai."

Laura Ikauniece: "Sajūta, protams, laba, ka uzvarēju abos finālos, žēl, ka sprintā neizdevās uzlabot rezultātu. Tas, ka biju uz sacensību plakāta, bija labs stimuls - lika saņemties!" Aizvadītā gada Latvijas vieglatlētikas balvas saņēmēja šeit sasniedza personiskos rekordus 60 m brajerās un gludajā skrējienā.

Aiga Grabuste: "Esmu apmierināta, šosezon gribu izpildīt arī Eiropas čempionāta normatīvu - 6,55 m. Darba ļoti daudz, bet nedrīkstu aizmirst, ka mājās mani gaida astoņus mēnešus vecs dēls. Atsāku trenēties, kad dēliņam bija trīs mēneši. Bija grūti, bet ļoti gribas atkal izjust uzvaras garšu. Biju pēc tās noilgojusies - gribas atkal būt pasaules elitē! Pirms Kuldīgas startēju arī Jēkabpilī - tāllēkšanā (rezultāts - 6,15 m) un sprintā, bet tas bija vairāk tāds treniņmačs. Bija jālec agri no rīta, turklāt tur bija auksta manēža. Žēl, ka Kuldīga ir tik tālu no Rīgas, labprāt brauktu šeit trenēties. No otras puses - ir labi šad un tad izrauties no mājām." Tāllēkšanas sektorā Grabustes 6,44 m tālais lēciens nodrošināja 1. vietu.

Kuldīgas novada sporta skolas direktora vietniece, sacensību galvenā rīkotāja Saila Jansone: "Esmu laimīga, ka viss noritēja gludi. Jaunajiem sportistiem ir ļoti svarīgi sacensties ar spēcīgiem sāncenšiem!"

Elvijs Misāns: "Tagad zināšu, ka nevar ņemt tik daudz brīvu dienu (sanāca negaidīts pārtraukums saistībā ar mācībām). Tas traģiski ietekmēja manas kājas, tās bija kā no vates. Tikai uz pēdējiem lēcieniem cik necik ieskrējos! Šajā sezonā gribu tikt uz Eiropas čempionātu, kur kvalifikācijas norma ir 7,95 m, kā arī Eiropas komandu čempionātu, kas notiks Rīgā. Treniņos tik tālu jau esmu lēcis, atliek tikai to izdarīt sacensībās." Tāllēkšanas sektorā galvenais favorīts bija Elvijs Misāns, taču viņš izcīnīja tikai trešo vietu.

Mareks Ārents: "Rezultāts bija labs - šajā sezonā labākais, bet tehniskais izpildījums, kā teica treneris - drausmīgs! Galvenais gan ir rezultāts - nav tik svarīgi, kā tu pārlec, svarīgi - cik! Gribēju pārspēt savu personīgo rekordu (5,55 m), bet biju jau saguris, turklāt šī vispār man bija melnā diena. Pamodos ar sajūtu, ka esmu saaukstējies, jau nodomāju, ka nepārlēkšu pat sākuma augstumu. Sāncenši bija spēcīgi. Īpašu plānu gan šajā sezonā man nav - lai kvalificētos pasaules čempionātam, jāpārlec 5,75 m, un to spēj tikai kādi 12 sportisti. Bet es centīšos!" Kārstlēkšanas sektorā Ārenta sasniegtie 5,52 m deva uzvaru sacensībās.

SIA "Agrotehnika" valdes priekšsēdis Arturs Cimoška: "Prieks bija atbalstīt šādas sacensības. Viss ir ļoti labi noorganizēts, šie ir īsti sporta svētki! Un kā gan neatbalstīt sacensības Kuldīgā, turklāt tā ir vieglatlētika - sporta veids, ar ko var nodarboties jebkurš! Latvijā jau vairāk ierasts fanot par komandu sportu." Sacensības izmaksāja ap 14 tūkstošiem eiro. Apmēram pusi ziedoja sponsori.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Kurzemnieks"

  +1 [+] [-]

, 2014-01-20 18:53, pirms 10 gadiem
14 000 eiro tik mazai pilsētai ir liela nauda.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-20 18:55, pirms 10 gadiem
Tas ir liels notikums, beidzot kāds grib ar funkcionāriem draudzēties

  +2 [+] [-]

, 2014-01-20 21:27, pirms 10 gadiem
Vajag tik ļoti gribēt un tas notiks. Foršas sacīkstes. Lai tik attīstās tālāk!

     [+] [-]

, 2014-01-21 10:35, pirms 10 gadiem
Ja Bolts zinātu, ka Kuldīgā būs Žoržs Tikmers, viņš piekristu startēt par velti!