Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Isinbajeva atkāpsies no Krievijas Antidopinga aģentūras vadītājas amata

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Isinbajeva atkāpsies no Krievijas Antidopinga aģentūras vadītājas amata
Jeļena Isinbajeva
Foto: TASS/Scanpix

Jeļenai Isinbajevai 31. maijā būs jāatkāpjas no Krievijas Antidopinga aģentūras vadītājas amata, lai izpildītu Pasaules antidopinga aģentūras izvirzītās prasības.

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) izvirzījusi četrus nosacījumus, lai Krievijas Antidopinga aģentūra atkal drīkstētu veikt sportistu pārbaudi. Viens no nosacījumiem ir Jeļenas Isinbajevas, divkārtējās olimpiskās čempiones un pasaules rekordistes kārtslēkšanā, aiziešana no vadītājas amata. Norādīts, ka organizācijas vadītājam jābūt neatkarīgam un ka ir jāizveido noteikumi, kas ļautu izvairīties no interešu konflikta.

WADA ģenerāldirektors Robs Kēlers apstiprināja, ka Krievijas puse pieņēmusi visus četrus nosacījumus. Noteikums par pieeju sportistu bioloģiskajām pasēm jau izpildīts, kamēr šobrīd notiek slēgto pilsētu atvēršana dopinga pārbaudītājiem. Kad visi četri noteikumi būs izpildīti, Krievijas Antidopinga aģentūra varēs atsākt darbu. Iespējams, tas notiks jau 31. maijā.

"Viņi varēs veikt sportistu pārbaudi starptautisko ekspertu un Lielbritānijas Antidopinga aģentūras uzraudzībā," pauda Kēlers. "Gribam, lai tiktu mainīti statūti – lai aģentūra būtu neatkarīga. Arī vadītājam ir jābūt neatkarīgam, bet Isinbajeva tāda nav, jo viņu izvēlējās Krievijas Olimpiskā komiteja. Tas neder."

34 gadus vecā Isinbajeva amatā nonāca pagājušā gada decembrī. Viņa kritizējusi IAAF lēmumu izslēgt Krieviju no starptautiskajām vieglatlētikas sacensībām. WADA pēc viņas stāšanās amatā kritizēja izvēli, norādot, ka Isinbajeva nav pareizais cilvēks, kura vadībā sākt atlabšanas procesu.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz - Olympic, Paralympic and...

  +3 [+] [-]

, 2017-05-19 13:33, pirms 7 gadiem
Tad jāliek neatkarīga persona, - piemēram, nāk prātā ievērojams hokeja uzbrucējs vārdā Vovans, kas pavisam nesen iemeta 6 ripas kādā zvaigžņu spēlē... Viņu Krievijas Olimpiskajai Komitejai noteikti neizdotos kontrolēt.

     [+] [-]

, 2017-05-19 17:30, pirms 7 gadiem
kautkas jādara

     [+] [-]

, 2017-05-19 18:08, pirms 7 gadiem
Krievijā nav nekā kas nebūtu VDK vai FSB kontrolē!
(Ja nu vienīgi hokejists Vovans no NHL = Nakts Hokeja Līgas)

     [+] [-]

, 2017-05-20 00:49, pirms 7 gadiem
Neesmu cekists ne trollis ne agents, bet saprotu ka wada agentura nav neviena ieinteresats personazs! Krievi sliktie - standarts! Karls luiss labais! Taisons gejs, Justin's getlins, ta varetu turpinat muzigi! Zb tie umniki,laujat sportistiem starter Nevis taisat cirku!