Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dimanta līga: Šanhajā Ajana 5000 metros uzstāda trešo visu laiku labāko rezultātu

Krišs Upenieks

Dimanta līga: Šanhajā Ajana 5000 metros uzstāda trešo visu laiku labāko rezultātu
Mutass Esa Baršims
Foto: AFP/Scanpix

Ķīnas pilsētā Šanhajā aizvadīts sezonas otrais Dimanta līgas posms vieglatlētikā. Arī sezonas otrajā posmā sasniegti ievērības cienīgi rezultāti. Etiopiete Almaza Ajana ar lielisku sniegumu 5000 metru distancē sasniedza trešo visu laiku labāko rezultātu - 14:14.32. Augstlēkšanā Kataras sportists Mutass Esa Baršims uzstādīja sezonas labāko rezultātu - 2,38 metri.

Galvenā intriga šajā Dimanta līgas posmā veidojās ap cīņu augstlēkšanas sektorā, kur sacentās divi sezonas labākie sportisti - Baršims un ukrainis Bondarenko. Kataras sportists 2,38 metrus pārvarēja ar pirmo mēģinājumu, bet ukrainim tas neizdevās ar pirmajiem diviem lēcieniem, tāpēc viņš centās celt latiņu augstāk (2,41), bet neveiksmīgi. Pie šāda pavērsiena Baršims uzlabot rezultātu nemaz necentās: ''Es varu lēkt vēl augstāk, bet pašlaik neesmu tam gatavs,'' tā pēc starta Mutass.

Lielisks starts 5000 metru distancē padevās etiopietei Almazai Ajanai, kura uzvarēja ar izcilu rezultātu - 14:14.32, kas ir trešais visu laiku labākais rezultāts pasaulē. Ātrāk līdz šim skrējusi tikai pasaules rekordiste Tiruneša Dibaba (14:11.15), ko sasniedza 2013. gada pasaules čempionātā un Mesereta Dafara (14:12.88). Jāpiemin, ka 23 gadus vecā Ajana savas pretinieces finišā apsteidza par aptuveni 150 metriem.

Sezonas labākais rezultāts arī sieviešu kārtslēkšanā, kur grieķiete Nikoleta Kirakopolu, kura pārvarēja 4,73 metrus. Tāds pats notikums arī sieviešu lodes grūšanā - Ķīnas sportiste Gonga Lijao lodi aizgrūda 20,23 metrus tālu. Augstvērtīgs rezultāts sasniegts arī 400 metru barjerskrējienā. Kalīsa Spensere distanci veica pēc 54,71 sekundes. Vīriešiem 110 metru barjerās Davids Olivers vienu simtdaļu atpalika no sezonas līdera goda - 13,17.

Ar visiem sacensību rezultātiem varat iepazīties šeit - IAAF Diamond League Shanghai | iaaf.org

Izmantotie resursi:
Home - Diamond League
Viewing Diamond League Meetings results | iaaf.org