Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Dimanta līga: Šanhajā Ajana 5000 metros uzstāda trešo visu laiku labāko rezultātu

Dimanta līga: Šanhajā Ajana 5000 metros uzstāda trešo visu laiku labāko rezultātu
Mutass Esa Baršims
Foto: AFP/Scanpix

Ķīnas pilsētā Šanhajā aizvadīts sezonas otrais Dimanta līgas posms vieglatlētikā. Arī sezonas otrajā posmā sasniegti ievērības cienīgi rezultāti. Etiopiete Almaza Ajana ar lielisku sniegumu 5000 metru distancē sasniedza trešo visu laiku labāko rezultātu - 14:14.32. Augstlēkšanā Kataras sportists Mutass Esa Baršims uzstādīja sezonas labāko rezultātu - 2,38 metri.

Galvenā intriga šajā Dimanta līgas posmā veidojās ap cīņu augstlēkšanas sektorā, kur sacentās divi sezonas labākie sportisti - Baršims un ukrainis Bondarenko. Kataras sportists 2,38 metrus pārvarēja ar pirmo mēģinājumu, bet ukrainim tas neizdevās ar pirmajiem diviem lēcieniem, tāpēc viņš centās celt latiņu augstāk (2,41), bet neveiksmīgi. Pie šāda pavērsiena Baršims uzlabot rezultātu nemaz necentās: ''Es varu lēkt vēl augstāk, bet pašlaik neesmu tam gatavs,'' tā pēc starta Mutass.

Lielisks starts 5000 metru distancē padevās etiopietei Almazai Ajanai, kura uzvarēja ar izcilu rezultātu - 14:14.32, kas ir trešais visu laiku labākais rezultāts pasaulē. Ātrāk līdz šim skrējusi tikai pasaules rekordiste Tiruneša Dibaba (14:11.15), ko sasniedza 2013. gada pasaules čempionātā un Mesereta Dafara (14:12.88). Jāpiemin, ka 23 gadus vecā Ajana savas pretinieces finišā apsteidza par aptuveni 150 metriem.

Sezonas labākais rezultāts arī sieviešu kārtslēkšanā, kur grieķiete Nikoleta Kirakopolu, kura pārvarēja 4,73 metrus. Tāds pats notikums arī sieviešu lodes grūšanā - Ķīnas sportiste Gonga Lijao lodi aizgrūda 20,23 metrus tālu. Augstvērtīgs rezultāts sasniegts arī 400 metru barjerskrējienā. Kalīsa Spensere distanci veica pēc 54,71 sekundes. Vīriešiem 110 metru barjerās Davids Olivers vienu simtdaļu atpalika no sezonas līdera goda - 13,17.

Ar visiem sacensību rezultātiem varat iepazīties šeit - IAAF Diamond League Shanghai | iaaf.org

Izmantotie resursi:
Home - Diamond League
Viewing Diamond League Meetings results | iaaf.org


Rolands Štrobinders. Foto: Guntis Bērziņš.

Štrobinders sezonu sāka ar 3. vietu Dubaijā, Glazeram 4:16 jūdzē Lielbritānijā

Aizvadītās nedēļas nogalē vairāki Latvijas vieglatlēti startējuši ārzemēs. Rolands Štrobinders jauno sezonu sācis ar 77.87m tālu šķēpa metienu Dubaijā un 3. vietu, Lielbritānijā Roberts Glazers jūdzi noskrējis 4:16, bet Ieva Turķe ASV
Trīskārtējā uzvarētāja ar iespaidīgu jauno rekordu Diāna Džaviza. Foto: Kristīne Jančevska.

Komass un Džaviza labo Rīga-Valmiera 107km rekordu, Džavizai arī Latvijas rekords 100km

Ultragaro distanču skrējēja Diāna Džaviza 4. maija rītā skrējiensoļojumā Rīga-Valmiera oficiālo 100 kilometru atzīmi sasniedza 7 stundās, 44 minūtēs un 50 sekundēs, kas ir jauns Latvijas rekords sievietēm šajā vieglatlētikas disciplīnā. Pilnajā 107 kilometru distancē trases rekordus laboja abi uzvarētāji – Diāna Džaviza un Toms Komass.
Ņikita Bogdanovs uzstāda Latvijas rekordu jūdzē.Foto: "Līvenhofas skrējniens".

"Līvenhofas skrējienā" spraigā cīņā ar Serjoginu Bogdanovs uzstāda Latvijas rekordu jūdzē

Valsts svētkos, 4. maijā, ikgadējā “Līvenhofas skrējienā” lieliskos laikapstākļos tika uzstādīts Latvijas rekords jūdzē jeb 1609m, par ko parūpējās Latvijas čempions 1500m un 800m Ņikita Bogdanovs, kurš spraigā cīņā apsteidza Latvijas rekordistu pusmaratonā un 10km Dmitriju Serjoginu, kurš bez uzvaras nepalika, jo dažas minūtes vēlāk mārupietis startēja 10km, uzrādot ātrāko laiku un svinot uzvaru šajā distancē Līvānos ceturto gadu pēc kārtas.