Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latiševa-Čudare: "Domāju, ka varu skriet vēl ātrāk"

Andrejs Siliņš

Latiševa-Čudare: "Domāju, ka varu skriet vēl ātrāk"
Gunta Latiševa-Čudare
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc jauna personiskā rekorda uzstādīšanas (51,37) 400 metru distancē Londonā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā Latvijas sportiste Gunta Latiševa-Čudare atzina, ka jau pirms starta jutusi - šodien ir iespēja paveikt ko lielu.

"Izjūtas kolosālas. Ir patīkami just, ka vari cīnīties līdz galam ar ļoti, ļoti spēcīgiem atlētiem. Sajutu baudu, paskatoties tribīnēs. Gatavojoties skrējienam, bija pozitīvs satraukums, tajā pašā laikā miers. Nekas nesāpēja, biju gatava skriet," komentēja Latiševa-Čudare, tiesa, norādot, ka lielāks satraukums bijis vēl pirms došanās uz starta, iesildoties no rīta. "Biju dusmīga uz sevi - šķita, kāpēc es netieku ar to galā? Esmu tomēr daudz pieredzējusi jau. Bet varbūt tas ir vajadzīgs, varbūt tādā veidā mans ķermenis mobilizējās un gatavojās kaut kam labam."

"Startā jutos pārliecināta par sevi, bet es nekad nevaru būt pārliecināta par pārējiem. Tāpēc pārliecība par kādu konkrētu vietu skrējienā nav, tā vairāk ir pārliecība par savām spējām," turpināja sportiste. "Jutu, ka varēšu noskriet labāk nekā Bigdoščā [Eiropas U23 čempionātā, kur izcīnīja zeltu]. Tas man šķita tikai likumsakarīgi, jo katrās sacensībās bija jauni personīgie rekordi - ja ne 400 metros, tad citās disciplīnās. Tas pierāda, ka esmu stiprāka, labāka, gatavāka."

"Bigdošča man pierādīja, ka sev jātic vairāk, nekā tas rakstīts sarakstos pirms skrējiena, kur norādīti personiskie rezultāti katrai skrējējai. Dzīvē viss var izvērsties pavisam citādāk. Bet tās ir prognozes, ne velti cilvēki liek likmes un min, kurš būs pirmais, bet vienmēr ir azarts, jo patiesībā tu to nezini. Arī paši sportisti nekad nevar paļauties uz kaut kādiem rādītājiem pirms kaut kas ir izdarīts," sacīja Latiševa-Čudare.

"Līdz pēdējiem simt distances metriem vispār neko nevar saprast, kas darās pārējos celiņos, ja vien visi nav tev priekšā. Vadījos pēc sajūtām. Gribēju, lai paliek spēki beigām, tai pat laikā netaupījos," teica sportiste, atzīstot, ka pēc finiša neesot bijusi pārliecināta par izcīnīto vietu skrējienā. "Vairāk es gaidīju ciparus, jo zināju - ja būs labs rezultāts, tāpat var tikt pusfinālā."

"Man patīk pārsteigumi un mēģināšu par tādu parūpēties arī rītdien," noteica Latiševa-Čudare. "Domāju, ka varu skriet vēl ātrāk, ja man sanāks labi atjaunoties un noķert sevī mieru. Tagad nejūtos ārkārtīgi pārgurusi. Vienmēr ir grūti, bet domāju, ka vēl kaut kas ir palicis, pie tā ir strādāts."

Slēpts komentārs: ZIIRRRRGS

  +5 [+] [-]

, 2017-08-06 20:24, pirms 7 gadiem
ZIIRRRRGS rakstīja: tad vaidzeej skriet lose.
Tu tač esi reāls idiots
Slēpts komentārs: ZIIRRRRGS

  +3 [+] [-]

, 2017-08-06 21:51, pirms 7 gadiem
ZIIRRRRGS rakstīja: tad vaidzeej skriet lose.
Bērns, tev skolotāja ļauj vispār skriet?

  +2 [+] [-]

, 2017-08-07 09:09, pirms 7 gadiem
ZIIRRRRGS rakstīja: tad vaidzeej skriet lose.
Laikam tev vecāki sit pa galvu? Nesatraucies mazāk kā pēc mēneša sitīs skolotāja!