Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bahs: "IAAF rīkojās drosmīgi, pagarinot Krievijas diskvalifikāciju"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bahs: "IAAF rīkojās drosmīgi, pagarinot Krievijas diskvalifikāciju"
SOK prezidents Tomass Bahs
Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs atzīst, ka viņa vadītā organizācija ir citā situācijā, salīdzinot ar Starptautisko vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF), kas nobalsoja par Krievijas vieglatlētu diskvalifikācijas pagarināšanu.

Kā zināms, pasaules čempionātā 19 Krievijas vieglatlēti startē kā neitrālie sportisti. IAAF kongress šonedēļ lēma par Krievijas Vieglatlētikas federācijas diskvalifikācijas pagarināšanu: 166 valstu pārstāvji balsoja par, bet pret bija 21 - Bangladeša, Ekvatoriālā Gvineja, Jamaika, Jemena, Jordāna, Komoru Savienība, Libāna, Makao, Mongolija, Mozambika, Nauru, Nigērija, Panama, Peru, Rumānija, Sīrija, Svazilenda, Šrilanka, Tadžikistāna, Vjetnama un Ziemeļkoreja. Interesanti, ka no bijušajām PSRS republikām Krievijai draudzīgi nobalsoja tikai Tadžikistāna.

Tomass Bahs: "IAAF bija problēmas ar iepriekšējo federācijas vadību un ir iesaistīta profesora Maklarena ziņojumā. Tā ir tā atšķirība. Atšķirīgām problēmām vajadzīgas atšķirīgas pieejas. IAAF bija īpašā situācijā, tāpēc veica īpašus pasākumus. Tas bija drosmīgs lēmums [diskvalificēt Krievijas sportistus un pagarināt diskvalifikāciju], SOK to atbalstīja jau pašā sākumā. Bet mēs uzreiz paskaidrojām, ka mums ir cita situācija - tāpēc mums vajadzīgi citi pasākumi."

IAAF prezidents Sebastians Ko: "Esam Krievijas federācijas tiesību atjaunošanas procesā. Nevaram reaģēt uz citu federāciju darbībām, jo mums bija īpašas problēmas, ar kurām saskārāmies. Izveidojām darba grupu, kaut kur progress ir ātrs, taču kaut kur vēl ir neizpildīti punkti. Londonā ir neitrālo sportistu sistēma, šie sportisti atgriezīsies pilnā statusā tajā brīdī, kad "tīro" sportistu ambīcijas netiks pakļautas riskam."

Atgādinām, ka 2016. gada 18. jūlijā WADA neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī vasaras sporta veidos. 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret IAAF, tādējādi liedzot piedalīties Rio olimpiādē. Rio spēlēs Krievijas vieglatlētiku pārstāvēja tikai tāllēcēja Darja Kļišina, kurai zaļo gaismu deva CAS. IAAF atļauju saņēma arī informatore, 800m skrējēja Jūlija Stepanova, tomēr Starptautiskā olimpiskā komiteja viņu nepielaida olimpiādei.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz - Olympic, Paralympic and...
Р-Спорт. Все главные новости спорта.

     [+] [-]

, 2017-08-05 15:35, pirms 7 gadiem
Rīkojās kā pēdējo gļēvuļu banda, kas iedur duncīti mugurā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-08-05 17:22, pirms 7 gadiem
Tas valstu saraksts no Bangladešas līdz pat Ziemeļkorejai ir izcils. Vienīgais pārsteigums - Jamaika. Viņu klātbūtne izskatās gandrīz vai kā funkcionāru atzīšanās un pelnītu milzīgu pasaules uzmanību. Kāpēc Jamaika nobalsoja pret? Pateicībā pret Krievijas pienesumu regeja kultūrā? Vai drīzāk - suns zina, ko ēdis?

Ja Baltkrievija un Serbija balso par... Neaptverami!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-05 18:32, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Rīkojās kā pēdējo gļēvuļu banda, kas iedur duncīti mugurā!
Laba metafora! Krievijas dopingotāji iedur duncīti mugurā godīgajam sportam, bet labi, ka vieglatlētikas federācijai ir mgurkauls. Par tīru sportu!

     [+] [-]

, 2017-08-05 22:38, pirms 7 gadiem
Aizrīsies belo tava paraša sūdos,nosmaks korupcijā un tādu apmaksātu pid..su melos kā tu. Gabalos saraus kā psrs

  -1 [+] [-]

, 2017-08-06 21:17, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Laba metafora! Krievijas dopingotāji iedur duncīti mugurā godīgajam sportam, bet labi, ka vieglatlētikas federācijai ir mgurkauls. Par tīru sportu!
Jā,un ''visgodīgākais'' sportists džastins getlins(divreiz pieķerts) kļūst par pasaules čempionu...
Sports būs tīrs,ja tiks diskvalificēti visi ASV sprinteri,pēc Karla Luisa
Bet to jau nesagaidīt,jo iaaf gatavi amerikāņiem bučot pakaļu