Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:130, Did:0, useCase: 3

Latvijas hokeja veterāniem izveidots atbalsta fonds "Vecmeistari"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas hokeja veterāniem izveidots atbalsta fonds "Vecmeistari"
Foto: www.lhf.lv

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Veterānu komiteja 2009. gada 12. marta Valdes sēdē, pēc iepriekšējām pārrunām ar LHF prezidentu un citām federācijas amatpersonām, nolēma izveidot Latvijas Hokeja veterānu atbalsta fondu (LHVAF) "Vecmeistari". 2009. gada 18. augustā tas tika reģistrēts Latvijas Uzņēmumu reģistrā un tā dibinātāji ir visi Latvijas Hokeja federācijas Veterānu komitejas Valdes biedri.

Fonda dibināšanas nepieciešamību rosināja vēlēšanās veidot savu resursu bāzi, kuru izmantot, lai Latvijas hokeja veterāni varētu efektīvāk un operatīvāk risināt neatliekamus sociālās jomas jautājumus. Citu valstu prakse hokeja veterānu kustībā liecināja par šādas struktūrvienības izveidošanas lietderību, lai savlaicīgi iesaistītu Latvijas hokeja veterānus starptautiskos hokeja turnīros kas notiek citās valstīs. Ar Finanšu ministrijas lēmumu Nr. 351 fondam ir piešķirts Sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Piesaistot fonda atbalstītājus (kā privātpersonas, tā juridiskās personas) ir savākts pietiekami daudz finanšu līdzekļu, lai nokomplektētu hokeja veterānu komandu "Vecmeistari", kurai dota iespēja piedalīsies 2010. gada pasaules ziemas sporta sacensībās (Veterānu Ziemas olimpiādē), kas no 24. janvāra līdz 2. februārim notiks Slovēnijas pilsētā Bledā.

2010. gada 8. janvārī hokeja veterāni nu jau tradicionāli tiks uzaicināti uz Jaunā gada sagaidīšanas pasākumu ledus sporta hallē "Volvo". Iepriekšējā gadā šādā pašā pasākumā piedalījās aptuveni 60 dalībnieku, kā bijušie sportisti, tā hokeja tiesneši, treneri un administratori.
Sadarbojoties ar Rīgas "Dinamo" komandas administrāciju, hokeja veterāni regulāri saņem ielūgumus uz spēlēm Rīgā.

Vienlaicīgi noris sadarbība ar Latvijas Hokeja federāciju un, pateicoties tās prezidenta Kirova Lipmana kunga atbalstam, saņemts līdzfinansējums kā Jaunā gada pasākuma organizēšanai, tā arī sporta preses izdevumu abonentu apmaksai daļai sporta veterānu un piemiņas velšu pasniegšana ievērojamās hokeja veterānu jubilejās. Nozīmīgu palīdzību saņēmis Latvijas hokeja izcilais un visvecākais pārstāvis Elmārs Bauris. Latvijas izlases spēļu apmeklēšanai tiek piešķirti ielūgumi.

Jau šobrīd saņemts uzaicinājums un apstiprināta dalība 2012. gada Ziemeļamerikas CARHA kausa izcīņai Kanādā. Ielūgumi saņemti arī uz veterānu hokeja turnīru pasaules čempionāta laikā Ķelnē un pasaules veterānu kausa izcīņas turnīru, kas aprīlī notiks Tamperē. Savukārt Kanādas hokeja veterāni mūsu komandu ir ielūguši uz turnīru Vankūverā 2010.gada septembrī.

Pateicoties sabiedrības atbalstam un ziedojumiem, būs iespējams sniegt atbalstu tiem hokeja veterāniem, kuriem būs nepieciešama ārkārtas palīdzība.

Uldis Opits, LHVAF "Vecmeistari" Valdes priekšsēdētājs
Normunds Kupcis, LHVAF "Vecmeistari" izpilddirektors

Izmantotie resursi: lhf.lv

  +4 [+] [-]

, 2010-01-04 21:54, pirms 14 gadiem
attiistiet labaak jaunatnes hokeju..

  +4 [+] [-]

, 2010-01-04 22:35, pirms 14 gadiem
tev būs daudz plusiņu pa šito lekavaljēr