Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Kvitova atspēlē piecas mačbumbas un pārspēj Kanepi

Kvitova atspēlē piecas mačbumbas un pārspēj Kanepi
Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

Par pēdējo Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālisti kļuvusi čehiete Petra Kvitova. Ļoti saspringtā triju setu mačā viņa atspēlēja piecas mačbumbas un sarūgtināja igaunieti Kaju Kanepi – 4:6, 7:6(8), 8:6. Pusfinālā Kvitova tiksies ar Serēnu Viljamsu.

Čehietes Petras Kvitovas un igaunietes Kajas Kanepi dueli noteikti varēja nosaukt par pārsteidzošāko ceturtdaļfināla pāri. Galvenokārt jau tāpēc, ka sportistu pozīcijas WTA rangā pirms Vimbldonas bija itin zemas (62. un 80.). Kvitovas atrašanās ceturtdaļfinālā vispār nodēvējama par visai unikālu, jo līdz pat šim turnīram viņas kontā nebija nevienas uzvaras uz zālāja, bet te pēkšņi vairākas uzvaras, turklāt pēdējās divas pat ļoti skaļas - mačā pret baltkrievieti Viktoriju Azarenku viņa uzvarēja pēdējos desmit geimus pēc kārtas(no 3:5 uz 7:5, 6:0), bet vakar zaudēja tikai divus geimus ranga 3. vietas īpašniecei Karolīnai Vozņacki (6:2, 6:0). Kanepi nedaudz lielāka ne tikai pieredze, bet arī slodze šī gada sacensībās – sākts jau no kvalifikācijas, bet skaļākā uzvara 1. kārtā pret „French Open” finālisti Samantu Stosuru. Abu ceturtajā savstarpējā spēlē bukmeikeri par favorīti uzskatīja Kvitovu, kaut divās no trijām līdzšinējām spēlēm bija uzvarējusi Kanepi.

Spēles pirmais sets aizritēja visai līdzīgā cīņā. Sākumā nedaudz labāk izspēlēs iejutās Kvitova, bet taustāmu labumu rezultātā tas nedeva. Uzvarot savus serves geimus, tenisistes aizspēlējās līdz septītajam geimam, kurā beidzot pirmās breikbumbas, turklāt uzreiz trīs pēc kārtas Kanepi. Tās visas Kvotova spēja atspēlēt, galvenokārt ar labām servēm. Ja šajā geimā breiks izpalika, tad devītajā geimā to sagaidījām. Breikbumbas izspēlē čehiete pieļāva dubultkļūdu un Kanepi atlika izservēt setu. Tas problēmas nesagādāja – 6:4 39 minūšu laikā.

Otrais sets aizritēja pēc visai līdzīga scenārija. Līdz pat septītajam geimam sportistes labi spēlēja pie savas serves un nedeva sāncensei nekādas iespējas pat iedomāties par serves laušanu. Septītajā geimā igauniete atkal tika pie trīs breikbumbām, taču atkal palika bešā, pārcenšoties ar pirmo uzbrukuma sitienu. Spēlē kopumā igauniete gan bija pārņēmusi iniciatīvu savās rokās, krietni pārliecinošāk kontrolējot notikumus pie savas serves. Pie breika viņa varēja tikt arī 11. geimā, taču no tā visa gandrīz iznāca zaudēts sets – 12. geimā Kvitova tika pie pirmās breikbumbas mačā, kas vienlaicīgi bija arī setbumba. Kanepi izglāba serve – jāspēlē taibreiks. Tā pirmās piecas izspēles uzvarēja serves pieņēmēja, bet tad divi punkti igaunietei un 5:2. Kvitova trīs punktus atguva, bet ar eisu Kanepi tika pie pirmās mačbumbas. Garā izspēlē čehiete to atspēlēja, bet pēc tam kļūdījās un igaunietei otrā mačbumba. Pašas serve un dubultkļūda. Ar lielisku servi panākta trešā mačbumba, tomēr arī to Kvitova atspēlēja. Tam sekoja vēl divi čehietes punkti un 10:8 viņas labā.

Neveiksmīgais taibreiks nebija salauzis Kanepi, kura lieliski iesāka trešo setu. Pa vidu diviem savas serves geimiem izdevās realizēt breikbumbu pie pretinieces serves un vadība ar 3:0. Kad Igaunijas tenisa līdere uzvarēja arī ceturto geimu pēc kārtas, šķita, ka mača liktenis jau izlemts, tomēr Kvitova atbildēja ar breiku, kas viņai vēl deva cerības uz pozitīvu iznākumu (1:4). Sestajā un septītajā geimā servētājas apmainījās ar uzvarētiem geimiem (5:2), kas nozīmēja, ka kādā no nākamajiem geimiem igauniete var tikt pie mačbumbām. Astotajā geimā pie Kvitovas serves tas neiznāca, un arī pie savas serves Kanepi pamanījās nepabeigt maču. No 30:0 vadības tika zaudētas trīs izspēles pēc kārtas, bet vēlāk arī geims – 5:4. Kvitova, sajutusi, ka vēl var uzvarēt spēli, bez ierunām uzvarēja 10. geimu , un uz tablo neizšķirts – 5:5. Pēc tam, kad igauniete uzvarēja savu servi 11. geimā, viņai bija vēl divas mačbumbas 12. geimā. Tās abas sarūpēja Kvitova ar dubultkļūdām, taču realizācija šodien nebija igaunietes stiprā puse. Kvitova vēlreiz ieguva emocionālo pacēlumu un uz viļņa tika pie breika - 7:6. Atšķirībā no igaunietes, Kvitovai nebija nekāda problēmas ar mačbumbu realizāciju – jau ar pirmo viss tika nokārtots – 8:6.

Līdz ar to čehiete sasniegusi savu pirmo šāda līmeņa turnīru pusfinālu. Vai viņa spēs iet vēl tālāk? Pusfinālā pretiniekos būs pērnā gada Vimbldonas čempione, amerikāniete Serēna Viljamsa .

Izmantotie resursi:
wimbledon.org


, 2010-06-29 19:34, pirms 14 gadiem
KĀ KANEPI TRESHAJAA SETAA VAR ATDOT NO 4:0 SETU ? ? ????? NOZHEELOJAMI
, 2010-06-29 19:34, pirms 14 gadiem
Tomēr izlīda...tik tuvu bija igauniete,bet nekā. žēl.
, 2010-06-29 19:34, pirms 14 gadiem
kanepi veel bija jaapacenssaas lai zaudeetu... kvitova vnk izliida nereaali...
, 2010-06-29 19:36, pirms 14 gadiem
Nav brīnums, jo Kanepi spēlē diezgan primitīvi..nekādu kombināciju, tikai sava diezgan spēcīgā serve...Kvitova 100% finālā netiks...šodien viņai paveicās!
, 2010-06-29 19:46, pirms 14 gadiem
Talants, garas rokas, vēziens tāds ka bumbiņa griežas lopā. Ar galvu arī šodien viss kārtībā. Serēnu pagaidām vēl nepacels.
Kaiai nepaveicās.
, 2010-06-29 19:47, pirms 14 gadiem
man jau bija zb tas kvitovas zhests vislaik ar to duuri tieshi kaa bildee peec katras uzvareetas izspeeles!!!
, 2010-06-29 19:57, pirms 14 gadiem
Igauniete speciāli atdeva.1 setā 7 geimā pie pretinieku serves arī 40:0 atdeva geimu.100% ka totalizators,jo Kanepe nav tik vāja .Bet nu tenisā pirmais jāsakārto galva,jo tādiem večiem kā Džokovičs 2:0 esot priekšā tiek bieži atdota spēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-29 20:10, pirms 14 gadiem
Lūk, to es saucu par nepadošanos! Petra Kvitova rullz. Visu cieņu. Kanepe pēdējos geimos izskatījās tāda pagurusi, un tas nav pārsteidzoši pēc tādas 2h kapāšanas (neviens breiks 2. setā)
, 2010-06-29 20:35, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: aizver muti totalizator.. nevajag visur saskatiit toķiku.. taads ir sports... taa notiek un tenisā tā notiek ljooti bieži..


varbut Cirulis te minees kadus skaljaakos gadijumus, bet nu taadu ir ljooti daudz.. it ipashi tenisaa..



saapiigi.. es biju domajis ka vinja panjems turniiru, bet taa ir Wimbldona..
Gadās... Pat Federers ir zaudējis trešo setu no 5-1

Federers no 5:1 pārsvara zaudē Tsongam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.