Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Jaukto dubultspēļu tituls Blekai un Paesam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jaukto dubultspēļu tituls Blekai un Paesam
Leanders Paess un Kara Bleka
Foto: AP/Scanpix

Noskaidroti Vimbldonas „Grand Slam” tenisa turnīra jaukto dubultspēļu čempioni. Divos setos ar 6:4, 7:6(5) pārspējot Lisu Reimondu un Vesliju Mūdiju, par tiem kļuvuši Kara Bleka (Zimbabve) un Leanders Paess (Indija).

Vimbldonas centrālajā kortā pēc kungu vienspēļu turnīra fināla bija paredzēts vēl viens mačs – jaukto dubultspēļu fināls. Tajā tikās Karas Blekas / Leandera Paesa un Lizas Reimondas / Veslija Mūdija dueti. Ar augstāku numuru turnīrā bija izlikti Bleka un Paess, kuriem bukmeikeri arī bija atvēlējuši favorītu lomu. Zimbabvi pārstāvošā Bleka un indietis Paess kopā šogad jau bija uzvarējuši „Australian Open” jauktajā dubultspēlēs.

Spēles sākums nedaudz labāks padevās amerikānietei Reimondai un DĀR pārstāvim Mūdijam. Divas reizes viņi bija vadībā ar breiku (2:0 un 3:1), tomēr nosargāt vadību nespēja un setu zaudēja ar 4:6. Otrajā setā dueti uzvarēja visos geimos pie savas serves un uzvarētāju bija jānoskaidro taibreikā. Arī tā sākumā veiksme bija Mūdija un Reimondas pusē (5:3 vadība), taču pēc tam tā uzgrieza viņiem muguru. Paess un Bleka triumfēja četrās izspēlēs pēc kārtas un varēja līksmot – 6:4, 7:6(5). Abiem pieredzējušajiem tenisistiem šis ir pirmais kopīgais Vimbldonas jaukto dubultspēļu tituls, bet katrs atsevišķi Vimbldonā jau bija uzvarējis – Bleka 2004. gadā ar savu brāli Veinu, bet Paess gan 2003. gadā pārī ar Martinu Navratilovu, gan 1999. gadā ar šīs dienas finālisti Lisu Reimondu.

Jāpiemin, ka par Vimbldonas „Grand Slam” turnīra jaukto dubultspēļu čempioni savulaik kļuvusi arī Latvijas pārstāve Larisa Savčenko-Neilande. 1992. gadā viņa uzvarēja duetā ar čehu Kirilu Suku.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org