Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Šodien Vimbldonā spēles Sevastovai un Lībietim

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Šodien Vimbldonā spēles Sevastovai un Lībietim
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonas tenisa turnīrā šodien ceturtā spēļu diena. Tajā spēlēs arī divi Latvijas tenisisti – Anastasija Sevastova pārī ar Reginu Kuļikovu centīsies pārvarēt dāmu dubultspēļu turnīra pirmo kārtu, bet Miķelis Lībietis uzsāks junioru kvalifikācijas cīņas.

Vimbldonas „Grand Slam” turnīrs turpina pārsteigt gan ar sensācijām, gan rekordiem. Vienīgais, kas pagaidām pietrūkst, ir Latvijas sportistu uzvaras, un šodien ir iespējas šo punktu piepildīt, jo kortos dosies divi mūsu valsts tenisisti.

Liepājniecei Anastasijai Sevastovai šis būs otrais starts šī gada Vimbldonā – atcerēsimies, ka pirmdien viņa parādīja labu spēli pret beļģieti Žustīni Eninu, tomēr zaudēja ar 4:6, 3:6. Šodien klāt dubultspēle, kas teorētiski nav Anastasija stiprā puse, tomēr „French Open” viena kārta tika pārvarēta. Pāriniece Vimbldonā tā pati, kas Parīzē – krieviete Regina Kuļikova. Viņai Vimbldonas vienspēļu turnīrā sekmes ir jau ļoti labas – pārvarētas divas kārtas, kas nozīmē, ka sportiskā forma ir laba. Cerams, ka spēku taupīšanas nolūkos dubultspēli Kuļikova nevēlēsies upurēt.

Atceroties spēli Parīzē, kad pirmajā kārtā Sevastova un Kuļikova uzveica šveicieti Petiju Šnīderi un polieti Klaudiju Jansu, jāsaka, ka Latvijas un Krievijas duets ir itin piemērots dubultspēlei – augumā mazākā Sevastova labi darbojas spēlē no gala līnijas, kamēr Kuļikova bieži dotas pie tīkla. Arī serve abām tenisistēm ir līmenī, kas uz zālāja seguma ir vēl svarīgāk. Šodienas pirmās kārtas pretinieces sirdī ir ukrainietes - Jeļena Baltača un Olga Savčuka, kaut arī šobrīd Baltača pārstāv Lielbritāniju. Bukmeikeru prognozēs meliela favorīta loma atvēlēta Latvijas un Krievijas duetam, cerēsim, ka tas atspoguļosies arī kortos. Mača sākums ne ātrāk kā 19:00, bet precīzs korts, kurā notiks mačs, vēl nav zināms.

Vakar noskaidrojās, ka Latviju Vimbldonā pārstāvēs arī cēsnieks Miķelis Lībietis, kurš kā pēdējais iekļuva junioru kvalifikācijā. Miķeli gan gaida grūts ceļš uz pamatturnīru - šodien pirmā spēle pret Vācijas pārstāvi Timu Nekiču. 2008. gadā abi tenisisti jau tikušies un toreiz vācietis uzvarēja trijos setos – 1:6, 6:4, 6:2. Jāmēģina revanšēties! Spēle gan nenotiks pašos Vimbldonas kortos un par tās sākuma laiku pagaidām informācijas nav.

Lielākā uzmanība šodien joprojām dāmu un kungu vienspēļu turnīriem. Jānoskaidro 3. kārtas dalībnieki, noteikti jāpabeidz 1. kārtas rekordmačs starp Džonu Isneru un Nikolā Maū (piektais sets 59-59). Būs ko redzēt!

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-24 12:27, pirms 14 gadiem
Cerēsim vismaz uz dubultspēli.Vakar Dekmeijere vismaz setu paņēma pret 2 TOP tenisistēm.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-24 12:30, pirms 14 gadiem
Vienu kārtu gan krievietei būtu jācenšas pārvarēt- sanāks vismaz dzeramnaudai Vibldonas kafenē!

  +9 [+] [-]

, 2010-06-24 12:32, pirms 14 gadiem
Ja šodien vēl nevarēs beigt Isners pret Maū, tad lai met kapeiku un miers!

     [+] [-]

, 2010-06-24 13:06, pirms 14 gadiem
pūce rakstīja: Ja šodien vēl nevarēs beigt Isners pret Maū, tad lai met kapeiku un miers!
tikai diez vai džeki būs tā ar mieru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-06-24 14:11, pirms 14 gadiem
Pēc desmit dienām: tulīt tiks noskaidrots viens no Vimbldonas finālistiem un otrās kārtas pēdējais veiksminieks!

     [+] [-]

, 2010-06-24 17:20, pirms 14 gadiem
Ja tā objektīvi spriež, otrā kārta Nastjai būs grūta - pretī Dulko/ Penetta (ja šodien tiks pāri). Varbūt tāpēc Nastja jau pieteikusies nākamnedēļas 100000 $ turnīram Cuneo, kur izlikta ar 1. numuru?!

     [+] [-]

, 2010-06-24 18:24, pirms 14 gadiem
pūce rakstīja: Pēc desmit dienām: tulīt tiks noskaidrots viens no Vimbldonas finālistiem un otrās kārtas pēdējais veiksminieks!
skatoties, kā rekordisti turpina spēlēt punkts punktā- nebūtu nekāds pārsteigums

     [+] [-]

, 2010-06-24 18:50, pirms 14 gadiem
Tomēr Istners! Apsveicu abus ar lielisko maratonu!