Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas meiteņu tituls Čehijai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonas meiteņu tituls Čehijai
Kristina Pliškova un Sači Išizu
Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonas meiteņu vienspēļu turnīrs noslēdzies ar Čehijas sportistes Kristinas Pliškovas uzvaru. Finālā viņa trīs setos tika galā ar japānieti Sači Išizu – 6:3, 4:6, 6:4.

Meiteņu turnīrā ar pirmo numuru bija izlikta "French Open" čempione Elina Svitoļina no Ukrainas. Viņa cieta zaudējumu jau 1. kārtā, trīs setos piekāpjoties amerikānietei Greisai Minai. Savukārt par galveno favorīti uzskatāma 2008. gada čempione, mājiniece Lora Robsone, kura šogad startēja arī pieaugušo sacensībās. Viņai turnīrs beidzās pusfinālā, kurā tika zaudēts japānietei Sači Išizu. Par otru finālisti kļuva čehiete Kristina Pliškova. Jāpiebilst, ka pērnā gada čempione Nopavana Lertčekavarna no Taizemes šogad piedalījās tikai pieaugušo turnīrā.

Finālmaču ar servi sāka Pliškova un jau otrajā geimā tika pie breika, kas vēlāk izrādījās izšķirošs. Lai arī čehietei bija vēl dažas iespējas lauzt japānietes servi, ar vienu breiku pietika uzvarai pirmajā setā – 6:3. Otrajā setā labāks sākums padevās Išizu, kura ceturtajā geimā tika pie breika un izvirzījās vadībā ar 3:1. Tāpat kā pirmajā setā, arī otrajā visu izšķīra viens breiks. Japānas tenisiste uzvarēja ar 6:4. Arī trešais sets labāk sākās Išizu, viņa bija priekšā ar 4:2, taču mača turpinājumā nespēja uzvarēt vairs nevienā geimā, un Pliškova atspēlējoties triumfēja ar 6:3, 4:6, 6:4.

18 gadus vecā Pliškova kļuvusi par pirmo čehieti kopš 1990. gada, kurai izdevies uzvarēt Vimbldonas meiteņu turnīrā. Pēdējā to iespēja Andrea Strnadova, kura Vimbldonā triumfēja gan 1989. gadā, gan arī gadu vēlāk.

Pēdējo desmit gadu junioru čempiones

GadsČempioneValsts
2010.Kristina PliškovaČehija
2009.Nopavana LertčevakarnaTaizeme
2008.Lora RobsoneLielbritānija
2007.Ursula RadvanskaPolija
2006.Karolīna VozņackiDānija
2005.Agņeška RadvanskaPolija
2004.Katerina BondarenkoUkraina
2003.Kirstena FlipkensaBeļģja
2002.Vera DuševinaKrievija
2001.Angelika VidjajaIndonēzija

Izmantotie resursi:
wimbledon.org