Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Viljamsa alkst velna duci, Zvonarjova pirmo. Kurai tiks tituls?

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Viljamsa alkst velna duci, Zvonarjova pirmo. Kurai tiks tituls?
Vera Zvonarjova pret Serēnu Viljamsu
Foto: AP/Scanpix

Vimbldonas „Grand Slam” tenisa turnīrā šodien noskaidros sieviešu vienspēļu turnīra čempioni. Pie sava ceturtā Vimbldonas un 13. „Grand Slam” titula centīsies tikt WTA ranga līdere amerikāniete Serēna Viljamsa, kurai konkurenci sastādīs „Grand Slam” finālu jauniņā – Vera Zvonarjova. Spēles sākums 16:00.

Divas nedēļas Vimbldonās dāmu turnīrā aizritējušas nemanot. Šogad turnīrā bija visai daudz pārsteigumu – pusfinālu sasniedza divas neizsētās tenisistes, tomēr finālā tās neredzēsim. Par vienu finālisti nav nekādu jautājumu – amerikāniete Serēna Viljamsa jau sesto reizi spēlēs Vimbldonas finālā, bet krievietes Veras Zvonarjovas aizkļūšana līdz izšķirošajam mačam ir pārsteidzoša, viņai šis ir pirmais „Grand Slam” fināls.

Favorīte Serēna

Vimbldonas turnīrā Serēna Viljamsa spēlē jau kopš 1998. gada (izlaisti 1999. un 2006. gada turnīri). Līdz šim trīs reizes iegūts tituls, vēl divas spēlēts finālā. Arī šī gada turnīrā Serēna bijusi ļoti pārliecinoša – sešās spēlēs nav zaudēts ne sets. Īpaši spožas uzvaras amerikānietei iznāca pirmajās kārtās, kad pretiniekos bija vājākas sāncenses. Serēnas lielākais pluss – serve. Vimbldonā viņa jau paguvusi labot eisu rekordu, sešās spēlēs iespējot 80 neatvairāmas serves. Svarīgs faktors ir arī Serēnas pirmā serve – ja tā izdodas, tad vairāk nekā 80% gadījumu izspēle ir uzvarēta. „Uz papīra viss ir skaisti – esmu favorīte. Bet ir jārespektē Vera, viņa ir uzvarējusi vairākas ļoti labas sportistes, pēdējās divās spēlēs atspēlējusies no zaudēta seta. Viņas spēlē nav neviena izteikta vājā punkta, tāpēc gaidu smagu spēli. Galvenais gan neuzlikt sev pārāk lielu atbildību”, gaidāmo maču raksturoja Serēna.

Finālu jaunpienācēja Zvonarjova

25 gadus vecā Zvonarjova ilgu laiku bijusi ranga desmitnieka tenisiste, taču pērn guva potītes savainojumu, kā rezultātā izlaida vairākus turnīrus un rangā atkrita pat uz trešo desmitu. „Grand Slam” turnīros Zvonarjovai līdz šim gan nebija veicies pārāk labi – tikai viens sasniegts pusfināls 2009. gadā Melburnā. Vimbldonā krievietei labākais sasniegums bija 4. kārta 2003. un 2004. gadā, tāpēc nav brīnums, ka viņu nepieskaitīja pie sacensību galvenajām favorītēm. Turnīra sākumā Zvonarjova apspēlēja rangā zemāk esošas pretinieces, bet tālāk tika galā gan ar beļģietēm Janīnu Vikmaijeri un Kimu Klijstersu, gan serbieti Jeļenu Jankoviču. Pusfinālā Zvonarjova nedaudz pamocījās ar Bulgārijas pārsteiguma autori Cvetanu Pironkovu, tomēr pelnīti sasniedza finālu (trešā krieviete, kura tikusi Vimbldonas finālā). „Spēlēt Vimbldonas finālā, centrālajā kortā ir bijis viens no maniem sapņiem. Esmu to piepildījusi, bet cīnīšos arī finālā. Zinu, ka Serēna uz zālāja spēlē lieliski, taču, parādot savu labāko spēli, varu cīnīties ar jebkuru. Ticu sev un parādīšu labāko, ko spēju”, pirms fināla sacījusi krieviete.

Bukmeikeri – Serēna uzvarēs divos setos, revanšējoties par neveiksmi dubultspēlēs

Bukmeikeru prognozes pirms fināla nav negaidītas – amerikānietei tiek prognozēta uzvara, visticamāk jau divos setos. Līdz šim Viljamsa un Zvonarjova jau aizvadījušas sešas savstarpējās spēles, jo kurām krieviete pratusi uzvarēt tikai vienu. Daudz kas būs atkarīgs no tā, kā Serēnai veiksies ar servi (līdz šim nav pievīlusi), bet Zvonarjovai ar nerviem (arī nav pievīluši). Nedaudz negaidīti, ka spēlē pie tīkla līdzšinējās spēlēs labāk ir veicies krievietei – vai arī šodien viņa riskēs un dosies pie tīkla? o redzēsim jau šo pēcpusdien, 16:00 pēc Latvijas laika. Tad arī kļūs skaidrs, vai Viljamsa tiks pie 13. „Grand Slam” vienspēļu titula karjerā (apsteidzot Biliju Džīnu Kingu), vai arī Zvonarjova kļūs par 38. tenisisti, kura profesionālās ēras laikā būs ieguvusi kaut vienu „Grand Slam” titulu. Vēl jāpiemin, ka Zvonarjovai šodien paredzēts aizvadīt arī dāmu dubultspēļu finālu – kopā ar Jeļenu Vesņinu viņa spēlēs pret Vanju Kingu (ASV) un Jaroslavu Švedovu (Kazahstāna). Atcerēsimies, ka tieši Zvonarjovas un Vesņinas duets ceturtdaļfinālā uzveica māsas Viljamsas. Tāpat čempionus noskaidros arī vīriešu dubultspēlēs un junioru turnīrā meitenēm.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

Kā noslēgsies fināla spēle dāmām?

  • 44

  • 11

  • 6

  • 22


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2010-07-03 09:16, pirms 14 gadiem
Cerams, ka Zvonarjova nenolūzīs, jo tas varētu padarīt finālu par formalitāti.

     [+] [-]

, 2010-07-03 09:51, pirms 14 gadiem
Serēnai nav bijuši izteikti vājuma brīži, nedomāju ka pēkšņi kas varētu mainīties.
Vera var pacelt spēli ar labāko ko spēj + laimīgās bumbiņas, kuras iekrīt pie pretinieces izšķirošos brīžos.
Neviena nav favorīte, bet cienu un respektēju.

  +2 [+] [-]

, 2010-07-03 09:56, pirms 14 gadiem
Par Serēnu!

Kur varēs skatīties?

     [+] [-]

, 2010-07-03 10:04, pirms 14 gadiem
h_ball rakstīja: Par Serēnu!

Kur varēs skatīties?
Livetv.ru, atdhe.net u.c.

  +7 [+] [-]

, 2010-07-03 10:14, pirms 14 gadiem
Par Zvonarjovu :-P !

  +3 [+] [-]

, 2010-07-03 11:02, pirms 14 gadiem
GO Serena GO!

  -1 [+] [-]

, 2010-07-03 12:09, pirms 14 gadiem
SARAUJ VERA!!!SExiiga sieviete,ieniistu nigerus!!!