Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pasaules reakcija: Viljamsa nebēdā par zaudējumu Ostapenko

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pasaules reakcija: Viljamsa nebēdā par zaudējumu Ostapenko
Aļona Ostapenko sestdien Abu Dabī apspēlēja savu elku
Foto: AFP/Scanpix

Serēna Viljamsa pēc zaudējuma Aļonai Ostapenko paziņoja, ka vēl nav izlēmusi par piedalīšanos 2018. gada Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā.

Serēna Viljamsa zaudē atgriešanās mačā, nav izlēmusi par piedalīšanos "Australian Open"

USA Today/Associated Press https://www.usatoday.com/story/spor...

“Serēna Viljamsa pirmajā cīņā pēc dzemdībām un atgriešanās aktīvajā tenisā piedzīvoja zaudējumu, paraugspēlē Apvienotajos Arābu Emirātos piekāpjoties “French Open” čempionei Aļonai Ostapenko.

Viljamsa mocījās ar savu servi. Ostapenko uzvarēja ar 6-2, 3-6 un supertaibreikā ar 10-5. Amerikāniete, gandrīz gadu būdama projām no tenisa, tik un tā pārsteidza, uzvarot setu pret pasaules ranga septīto numuru Ostapenko.

Viljamsa pēc 67 minūšu cīņas “Mubadala World Tennis Championship” teica, ka vēl nav izlēmusi vai piedalīsies Austrālijas atklātajā čempionātā, kas sāksies 2018. gada 15. janvārī. Amerikāniete brīdināja sāncenses.

“Nezinu, vai esmu pilnībā gatava atgriezties tūrē (WTA Tour). Zinu, ka brīdī, kad atgriezīšos pilnībā, gribēšu cīnīties par tituliem,” teica Viljamsa, kura karjeras laikā izcīnījusi 23 “Grand Slam” titulus un uzskatāma par labāko tenisisti atklātajā ērā. “Esmu noskaņota atgriezties.””

Serēna Viljamsa atgriešanās spēlē pēc dzemdībām zaudē Aļonai Ostapenko

The New York Times/AP https://www.nytimes.com/2017/12/30/...

“Trīsdesmit sešus gadus vecā Viljamsa, kura agrāk bija pasaules pirmā rakete (šobrīd pirmajā vietā ir rumāniete Simona Halepa – Sportacentrs.com), nebija spēlējusi kopš 2017. gada janvāra. Viņa uzvarēja “Australian Open”, izcīnot 23. “Grand Slam” titulu vienspēlēs – tas ir profesionālās ēras rekords.

Viljamsa turnīra laikā atradās mātes cerībās un pēc aizbraukšanas no Melburnas pirmo reizi kļuva par māti, dāvājot dzīvību meitai Aleksai Olimpijai. Novembrī viņa salaulājās ar “Reddit” līdzdibinātāju Aleksu Ohanjanu (Alexis Ohanian).

“Zinot, ka esmu izcīnījusi 23 “Grand Slam” un vairākus citus titulus, nedomāju, ka man vēl kaut kas jāpierāda,” teica Viljamsa. “Taču neesmu zaudējusi motivāciju.”

Lai gan Viljamsa pirmajā geimā bija pārāka un nobreikoja Ostapenko, pirmajā setā viņa bija tālu no sava labākā snieguma. Vēlāk viņa atguvās un izcīnīja panākumu otrajā setā. Ostapenko pēc pirmā breika izmantoja pretinieces vājās serves, ar vairāku nepiespiesto kļūdu palīdzību izvirzoties vadībā ar 4-1. Ofensīvas laikā viņa divreiz nobreikoja Viljamsu.

Viljamsa arī otrajā setā mocījās ar servi, taču izrāvās priekšā ar 3-0. Viņai izdevās divi ātri breiki, jo spēlētāja izdarīja sitienus ar lielāku pārliecību, tai skaitā iepriecināja publiku, bumbiņas atvairīšanas laikā turot raketi abās rokās. Vēl viens breiks devītajā geimā ļāva uzvarēt pirmo setu pēc atgriešanās.

“Sākumā jutos nedaudz sasaistīta,” viņa teica. “Taču, spēlei turpinoties, baidījos arvien mazāk. Jo vairāk spēlēju, jo pārliecinošāk jutos, ka varu nokļūt pie sitieniem, līdz kuriem sākumā baidījos nonākt. Man vissvarīgāk bija labi justies fiziski.”

“Esmu lepna šeit atrasties un spēlēt Abu Dabī, būt spējīga sacensties,” viņa turpināja. “Aizvadīju vairākus sarežģītus mēnešus un esmu priecīga, ka varu atkal spēlēt.”

Sestdien bija pirmā reize Abu Dabī turnīra vēsturē, kad tajā sacentās sievietes. Vīriešu finālā Dienvidāfrikas pārstāvis Kevins Andersons apspēlēja spāņu tenisistu Roberto Bautistu Agutu ar 6-4, 7-6 (0).”

Viljamsa atgriešanās spēlē zaudē Ostapenko

BBC Sport bbc.com

“Viljamsa (2017. gada janvārī) uzvarēja “Australian Open”, tobrīd astoņas nedēļas būdama mātes cerībās. Meita Aleksa piedzima septembrī, bet pasaules septītā rakete Aļona Ostapenko pa to laiku izcīnīja pirmo “Grand Slam” titulu, uzvarot “French Open”.

Serēna cīņas laikā uzlaboja sniegumu – kāju darbība un serve vēl nav vecajā līmenī, taču viņa izdarīja vairākus lieliskus sitienus. Runājot ar “EuroSport” viņa teica tā: “Pirmās spēles vienmēr ir smagas, īpaši pēc bērna dzimšanas, taču ir lieliski šeit atrasties.”

“Būt mātei ir fenomenāli. Biju nedaudz uztraukusies – skatījos uz savu ložu, jautājot, vai Olimpijai viss kārtībā? Atgriezties laukumā ir jauki – tas bija lieliski.””

Serēna, par spīti zaudējumam pret Ostapenko, priecājas par atgriešanos

Reuters https://in.reuters.com/article/tenn...

“Serēna Viljamsa bija priecīga par atgriešanos laukumā pēc gandrīz gada pārtraukuma, lai gan sestdien Abu Dabī piedzīvoja neveiksmi pret Aļonu Ostapenko.

Viņa neizdevās pilnībā atklāt savu spēles ritmu, tādēļ pirmajā setā viņa ātri zaudēja “French Open” čempionei no Latvijas ar 2-6. Trīsdesmit sešus gadus vecā amerikāniete atspēlējās un uzvarēja otro setu ar 6-3, taču pārbaudes spēles izšķirošajā taibreikā piekāpās ar 5-10.

Viljamsa ir reģistrēta “Australian Open” dalībnieču sarakstā.”

Trīs domas par Serēnas Viljamsas atgriešanos Abu Dabī

WTA Tennis Insider Takeaway: Three thoughts on Serena Williams'...

Serēnas pirmais iznāciens bija cerīgs
“Australian Open” Kreigs Tailijs (Craig Tiley) bija agresīvs izteikumos par Serēnas iespēju piedalīties turnīrā, kas sāksies pēc divām nedēļām. Serēnas pēdējā brīža lēmums piedalīties paraugspēlē Abu Dabī bija pirmais signāls, ka 23 “Grand Slam” ieguvēja tomēr varētu janvārī atgriezties sacensībās.

Grūti novērtēt Serēnas gatavību tradicionālā ceļā. Vairākums spēlētāju publicējušas fotogrāfijas un video no starpsezonas treniņiem, bet Serēna sociālajos tīklos bijusi salīdzinoši klusa. “Vai viņa tiešām ir gatava sacensties “Slam” turnīrā tikai četrus mēnešus pēc dzemdībām.

Serēna pirms gada laboja Štefijas Grāfas rekordu, izcīnot visvairāk “Grand Slam” titulu vienspēlēs. Spēles sākumā bija redzams, ka Serēnas firmas zīme – eksplozīvais starts – nomainīts pret mērenu un kontrolētu sitienu. Tā gan bija tikai paraugspēle un pēc tās spriest par Serēnas izredzēm tūres līmeņa sacensībās būtu muļķīga kļūda. Pārbaudes spēlēs viņa var izskatīties pieticīgi, taču tas nenozīmē, ka nedēļu vēlāk nespēs aizvadīt virkni nevainojamu maču.

Serēna var iespēlēties
Ja tūrē ir kāda spēlētāja, kura pierādījusi, ka “Grand Slam” laikā spēj iespēlēties, tā ir pati Serēna. Piemērs – neticamais 2007. gada “Australian Open”, kurā viņa ieradās, būdama ranga 81. vietā. Līdzīgs snieguma uzlabojums Melburnā bija vērojams 2015. un 2017. gadā.

Serēna dosies uz Melburnu, ja iegūs ticību uzvarai
Šajā dzīves un karjeras posmā maz ticams, ka Serēna spēlētu “Australian Open”, ja vien nejustu, ka var tajā uzvarēt. Viņai nevienam neko nav jāpierāda un viņai piemīt pārāk daudz pašlepnuma, lai ierastos turnīrā ar cerībām uzvarēt tikai pāris spēlēs. Viņa brauks uz turieni tikai ar domu par septiņām uzvarām. Neviena paraugspēle vai iesildīšanās turnīrs nevar mums pastāstīt, ko Serēna domā par savām izredzēm Melburnā.”

Serēna Viljamsa gatava visu atgriešanos mātei (mother of all comebacks)

The Times https://www.thetimes.co.uk/article/...

“Reti kurš zina, ka Serēnas Viljamsas atgriešanās patiesībā notika zāles laukumā Džeka Niklausa (Jack Nicklaus) mājā Floridā un viņa tajā svinēja uzvaru pār (skotu tenisistu) Endiju Mareju (Andy Murray).

Visu laiku izcilākais golferis rīkoja privātu labdarības pasākumu. Viljamsa un Marejs tajā piedalījās kā dāsni donori, katrs samaksājot 37 tūkstošu britu mārciņu un piedaloties dubultspēļu mačā. Galvenais uzsvars varētu būt uz līksmību, taču Viljamsa tagad var lepoties ar 1-0 bilanci pret spēlētāju, kuru reiz nosauca par savu iecienītāko “ATP Tour” dalībnieku.

Sestdien Abu Dabī viss sāk kļūt nopietni.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2017-12-30 23:58, pirms 6 gadiem
Kopš kura laika Novikam lauj rakstít par tenisu??? Nevajag te burt drāmu ar kaut kādu pasaules reakciju. Šai spēlei vispār nekādas nozīmes.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-31 00:38, pirms 6 gadiem
stakets rakstīja: Kopš kura laika Novikam lauj rakstít par tenisu??? Nevajag te burt drāmu ar kaut kādu pasaules reakciju. Šai spēlei vispār nekādas nozīmes.
Pilnībā piekrītu. Aptuveni kā kaut kāds pasaules nozīmīgākais tituls tiktu izspēlēts.

  -2 [+] [-]

, 2017-12-31 01:45, pirms 6 gadiem
Jums,muļķiem,kuri sēž dīvānā un skatās,kādas kurai kājas,pupi-ir vienalga.Aļonai noteikti nav vienalga.

  +4 [+] [-]

, 2017-12-31 04:38, pirms 6 gadiem
arnis30 rakstīja: Jums,muļķiem,kuri sēž dīvānā un skatās,kādas kurai kājas,pupi-ir vienalga.Aļonai noteikti nav vienalga.
Kurš saka, ka Aļonai vienalga? Mēs runājam par to, ka tas nav pasaules mērogā nozīmīgs mačs, pēc kura tagad likt tādus virsrakstus kā "pasaules reakcija"!
Un muļķi neesam mēs, bet gan kāds, kurš ienāk un sāk citus lietotājus nosvaidīt ar apvainojumiem. Mēs vienkārši izsakām konstruktīvu kritiku par rakstu.
Ne Tu zini kā un ko mēs skatāmies, ne Tev kāda sajēga par sportu.
Pasaki, lai mamma pielaiž Tev vannu ar aukstu ūdeni un ej atdziesti.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-31 11:37, pirms 6 gadiem
rihardilio rakstīja: Kurš saka, ka Aļonai vienalga? Mēs runājam par to, ka tas nav pasaules mērogā nozīmīgs mačs, pēc kura tagad likt tādus virsrakstus kā "pasaules reakcija"!
Un muļķi neesam mēs, bet gan kāds, kurš ienāk un sāk citus lietotājus nosvaidīt ar apvainojumiem. Mēs vienkārši izsakām konstruktīvu kritiku par rakstu.
Ne Tu zini kā un ko mēs skatāmies, ne Tev kāda sajēga par sportu.
Pasaki, lai mamma pielaiž Tev vannu ar aukstu ūdeni un ej atdziesti.
aizej, nosprāgsti, pastala!!
Serēnas atgriešanās sporta apritē ir pasaules līmeņa notikums!
Un mums tika pagodinājums Aļonas izskatā, kura eksaminēja čempioni pēc tik lielas pauzes.
Pasaules reakcija: Lasāma šajā rakstā, - tev te vispār neviens neprasa līst, pe diņ!

Ar pagājušo!!!

  -2 [+] [-]

, 2017-12-31 11:37, pirms 6 gadiem
pēdējā laikā vispār pilns ar lo hiem sc komā vnk ahy jethj

  +4 [+] [-]

, 2017-12-31 12:04, pirms 6 gadiem
Šitais mačs nav nopietni ņemams.
Krietni vērtīgāka ir Sevastovas uzvara Brisbenā normālā turnīrā.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-31 12:53, pirms 6 gadiem
stakets rakstīja: Kopš kura laika Novikam lauj rakstít par tenisu??? Nevajag te burt drāmu ar kaut kādu pasaules reakciju. Šai spēlei vispār nekādas nozīmes.
Tieši tā!

  -2 [+] [-]

, 2017-12-31 15:21, pirms 6 gadiem
Nekādas nozīmes.. kr4, mača nebija-- d auņi vnk. arlabunakti

  +1 [+] [-]

, 2018-01-02 13:05, pirms 6 gadiem
Īsti nesaprotu par ko cepiens - tak Pasaules reakcija var būt arī par nenozīmīgu maču? Lai kāda arī tā reakcija bija, bet kaut kāda rekā ir bijusi.

     [+] [-]

, 2018-01-05 02:28, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: pēdējā laikā vispār pilns ar lo hiem sc komā vnk ahy jethj
Grūti Tev tik lielai grupai būt par vadoni?