Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Kafeļņikovs min Ostapenko un Sabaļenku kā piemērus sliktā attieksmē pret treneriem

Rolands Eliņš

Kafeļņikovs min Ostapenko un Sabaļenku kā piemērus sliktā attieksmē pret treneriem
Jevgeņijs Kafeļņikovs paraugspēlē 2014. gadā. Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas tenisa bijusī zvaigzne Jevgeņijs Kafeļņikovs intervijā raidījumam „Igra v telo” komentējis savu iespējamo kļūšanu par tenisa treneri, norādot, ka droši vien līdz šādam solim kaut kad nonāks. Viņam tika vaicāts par sieviešu tenisā novēroto, ka treneri pieredz pazemojumus no savu sportistu puses, un divkārtējais „Grand Slam” čempions norādīja Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko un Baltkrievijas spēlētāju Arinu Sabaļenku kā spilgtākos piemērus šajā ziņā.

44 gadus vecais Jevgeņijs Kafeļņikovs savas tenisista karjeras zenītā uz brīdi kļuva par pasaules ranga pirmo numuru. Viņš aizvadīja spožu karjeru, kurā divreiz triumfēja „Grand Slam” turnīros vienspēlēs un četras reizes kļuva par „Grand Slam” čempionu dubultspēlēs. Kafeļņikovs Krievijā pazīstams ar savu aso viedokli sociālajos tīklos par dažādām tēmām, kā arī viņš ir viens no Krievijas Tenisa federācijas viceprezidentiem.

Kafeļņikovam intervijā tika vaicāts, kad viņš varētu sākt nopietni sākt strādā kā tenisa treneris, uz ko viņš atbildēja šādi: „Kad novecošu. Trenera darbs ir ļoti nepateicīgs. Es negribu trenēt tikai trenēšanas pēc, man no tā nebūs nekāda prieka. Man nepieciešams produkts (spēlētājs), kurš atbilst manām vīzijām. Es vēlos zināt, ka spēlētājs visu teikto paņems sevī, man tas būtu vissvarīgākais. Domāju, ka agri vai vēlu līdz tam arī nonāks.”

Kafeļņikovam tika vaicāts viedoklis par pazemojumiem, ko treneri mēdz pieredzēt sieviešu tenisā: „Jā, tur ir Aļona Ostapenko, Arina Sabaļenka... Kā es ar to tiktu galā? Nepieciešams jau no sākuma novilkt skaidras līnijas. Protams, ļoti labi saprotu, ka spēles karstumā ir dažādas emocijas un var sarunāt jebko. Taču arī tādos brīžos jāprot sevi kontrolēt, un trenerim jau iepriekš skaidri jāizrunājas ar spēlētāju, sak, ka viņš nav nekāds izsūtāmais zēns. Visu jāzina jau iepriekš, ko var darīt un ko nevar. Tāpēc man pašam ar treneriem vienmēr bijušas tādas attiecības. Man nebija tiesību pārkāpt kaut kādas robežas.”

Kopš Ostapenko straujās pacelšanās pie tenisa elites spēles gaitā, televīzijas kameras vismaz divreiz fiksējušas, kā viņa spēles pārtraukumā, kad ir iespēja uzklausīt treneru padomus, aizdzinusi savus trenerus prom (šeit un šeit ).

Kafeļņikovs savā intervijā atzina, ka arī viņam pašam bijusi zvaigžņu slimība: „Nezinu nevienu veiksmīgu sportistu, kuram tāda nebūtu bijusi. Visi jau neatzīstas, tam vajag stipru gribu. Ar laiku jau saproti, ka tavi slavas gadi ir pagājuši, un tad sāc izturēties normāli. Ja es vēl būtu sportists un jūs man pazvanītu par intervijas sarunāšanu, tad es gan jums tā atbildētu (smejas).”

Kafeļņikovs atklātajā sarunā arī paskaidroja, kādēļ tur nelāgu prātu uz citu Krievijas tenisa zvaigzni Mariju Šarapovu: „Mēs nekādi nekomunicējam. Tur apakšā banāls stāsts. Mans tēvs bija ļoti labs paziņa Šarapovas tēvam, vēl pirms tam, kad viņi aizbrauca no Krievijas. Un arī tagad viņi sazinās ik pa laikam. Manam tēvam vienreiz bija ļoti svarīgi saņemt no Marijas rakstisku apliecinājumu, ka tad, kad viņai bija 4-5 gadi, viņš palīdzējis. Viņa atteicās. Mani tas ļoti kaitināja. Es pats viņai raketi iedevu, spēlēju ar viņu vēl pirms aizbraukšanas. Vēlāk sazinājāmies, viss bija kārtībā, bet tikai līdz tam brīdim, par kuru stāstīju. Tas bija pirms kādiem 5-6 gadiem. Man nav nekādu antipātiju pret viņu, bet tas brīdis mūsu attiecības mainīja. Bet vispār jau visi sen saprot, ka viņa nav nekāda krieviete – ASV pase viņai jau ir sen, arī amerikāņu domāšana.”

Kafeļņikovs arī nelaida garām iespēju kārtējo reizi raidīt kritiku Krievijas prezidenta Vladimira Putina virzienā, norādot, ka pārāk lieli valsts līdzekļi tiek tērēti militārajām vajadzībām, atstājot novārtā sociālās sfēras: „Mēs visi taču saprotam – mūsu valstī notiekošā pēdējos 4-5 gados dēļ mēs pārējā pasaulē kļūstam par no sabiedrības izslēgtajiem. Tā vien izskatās, ka imidža ziņā tuvojamies Ziemeļkorejai. Vai pats vēlos kļūt par politiķi kā Marats Safins? Nevēlos. Un arī saviem kolēģiem neiesaku. Jo viņi degradē mūsu sporta tēlu. Uz mums jau tā skatās kā uz idiotiem. Nevēlos, lai par mani tā runātu, un nenovēlu, ka maniem kolēģiem citos sporta veidos būtu līdzīga reputācija.”

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=e3G...
https://www.sports.ru/tribuna/blogs...

  -1 [+] [-]

, 2018-12-11 17:37, pirms 5 gadiem
Žeņa labāk būtu meitu audzinājis citādi viņai galvā nāk nepareizas domas, tur skaidri redzams ka trūcis viņai tēva klātbūtne, nezinu gan kā ir tagad, bet ir bijis ļoti traki ar viņa meitu.. citus protams vieglāk audzināt

     [+] [-]

, 2018-12-11 18:41, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Žeņa labāk būtu meitu audzinājis citādi viņai galvā nāk nepareizas domas, tur skaidri redzams ka trūcis viņai tēva klātbūtne, nezinu gan kā ir tagad, bet ir bijis ļoti traki ar viņa meitu.. citus protams vieglāk audzināt
kas ar meitu i? slikti mācās? alko? narko? 3 bērni no 3 dažādiem čaļiem?

     [+] [-]

, 2018-12-11 18:55, pirms 5 gadiem
mo taverna rakstīja: kas ar meitu i? slikti mācās? alko? narko? 3 bērni no 3 dažādiem čaļiem?
pilns komplekts t.sk. narko, smaga dzīve. Kafeļņikovs tipa apm kā mums Valters ..

https://www.google.lv/search?q=%D0%...

https://www.instagram.com/kafelniko...

  +6 [+] [-]

, 2018-12-11 19:15, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: pilns komplekts t.sk. narko, smaga dzīve. Kafeļņikovs tipa apm kā mums Valters ..

https://www.google.lv/search?q=%D0%...

https://www.instagram.com/kafelnikova_a/
Kas Valteram vainas?
Un vai Kafełñikovs saka kaut ko nepareizi?

  +3 [+] [-]

, 2018-12-11 19:55, pirms 5 gadiem
Par Aļonu ir taisnība. Raksturiņš viņai ass un ne katrs var rast pieeju kā noturēt grožos to meiču
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-12-11 20:15, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: Par Aļonu ir taisnība. Raksturiņš viņai ass un ne katrs var rast pieeju kā noturēt grožos to meiču
Kuram lielam sportistam (lielam pēc panākumiem) ir viegls raksturs? Es tādu nezinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2018-12-11 20:44, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kas Valteram vainas?
Un vai Kafełñikovs saka kaut ko nepareizi?
nezinu, es nesaku, ka kādas vainas.

abiem patīk publiski izmest provokatīvus tekstus un komentēt visu pēc kārtas, pat tēmas kur neorientējas - primitīvi kačāt sev klikšķus.

tas pats Žeņa - ne viņš personīgi pazīst Ostapenko, ne Sabaļenku - bet izdara publiskus secinājumus no publiski sagrābstītas info par to kāda attieksme visām tenisistēm (to viņš protams var darīt)

     [+] [-]

, 2018-12-11 20:48, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: nezinu, es nesaku, ka kādas vainas.

abiem patīk publiski izmest provokatīvus tekstus un komentēt visu pēc kārtas, pat tēmas kur neorientējas - primitīvi kačāt sev klikšķus.

tas pats Žeņa - ne viņš personīgi pazīst Ostapenko, ne Sabaļenku - bet izdara publiskus secinājumus no publiski sagrābstītas info par to kāda attieksme visām tenisistēm (to viņš protams var darīt)
Pilnībā piekrītu, ka VV ir ļoti svarīgi, lai viņa uzrakstīto un pateikto apspriestu sporta līdzjutēji.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-11 21:30, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pilnībā piekrītu, ka VV ir ļoti svarīgi, lai viņa uzrakstīto un pateikto apspriestu sporta līdzjutēji.
Bet VV ir personïba un viens no Latvijas izcilākiem basketbolistiem Latvijas vésturê

  +1 [+] [-]

, 2018-12-11 21:57, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Bet VV ir personïba un viens no Latvijas izcilākiem basketbolistiem Latvijas vésturê
Vai es teicu, ka nav leģenda? Vai tas, ka viņš ir basīša leģenda, pēkšņi nozīmē to, ka viņa viedoklis, piemēram, futbola sakarā ir kaut kas īpaši izceļams?

  -1 [+] [-]

, 2018-12-12 10:50, pirms 5 gadiem
Manhunt rakstīja: Kur kaut ko tik debīlu var uzrakstīt? Ja tu nezini it nevienu sportistu, kurš respektē savu treneri un nesūta d***t savu māti, tad tu laikam vispār nevienu sportistu nosaukt nevari.

Tāda uzvedība un raksturs, kāds ir Ostapenko, ir reti kuram un it īpaši, ja runā par čempioniem.
Beidz tēlot svēto, emociju uzplūdā visi visus ir kaut kur sūtījuši un ne tikai dir*t. Ja tu tēlo svēto kameru priekšā tad tas nenozīmē ka tu tāds pats esi kad kameru gaismas tiek izslēgtas.

Palasi tās pašas "pareizo" sportistu autobiogrāfijas. Un uzzināsi ka viņi nav tik "pūkaini" kādi viņi ir kameru priekšā savas karjeras laikā.

     [+] [-]

, 2018-12-12 11:08, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Beidz tēlot svēto, emociju uzplūdā visi visus ir kaut kur sūtījuši un ne tikai dir*t. Ja tu tēlo svēto kameru priekšā tad tas nenozīmē ka tu tāds pats esi kad kameru gaismas tiek izslēgtas.

Palasi tās pašas "pareizo" sportistu autobiogrāfijas. Un uzzināsi ka viņi nav tik "pūkaini" kādi viņi ir kameru priekšā savas karjeras laikā.
Jess, sterilo Feģu ieskaitot.
Sportā ar maigu raksturu vispār nekas neizdosies, tur pat nav ko komentēt.
Es tik varu vērst uzmanību uz to, ka Žeņam taisnība - nolamā skatītāju, līnijtiesnesi, galveno, bet publiski nesūti cirst savu treneri.
Aļona kopē Ērniju, bet tas lasa krievu klasiku un spēj iziet no tādām situācijām ar vieglu smaidu.