Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Vimbldonā 12. numurs, Ostapenko pietrūka vienas uzvaras

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Vimbldonā 12. numurs, Ostapenko pietrūka vienas uzvaras
Anastasija Sevastova Vimbldonā pagājušajā gadā. Foto: AP/Scanpix

Vimbldonas tenisa turnīra organizatori šodien paziņoja izsēto spēlētāju sarakstus. Sieviešu konkurencē starp 32 izliktajām tenisistēm būs Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, bet Aļonai Ostapenko nācās palikt aiz svītras pagājušajā nedēļā Birmingemā pieļautās izšķērdības dēļ.

Atšķirībā no vīriešu turnīra, kur izsēšanā tiek ņemti vērā zālāja turnīru rezultāti, dāmu turnīrā izsēšana ir atbilstoši rangam. Retos gadījumos notiek izņēmumi, kad turnīra sabalansēšanas nolūkā tiek veiktas nelielas korekcijas. Piemēram, Serēnas Viljamsas atbalstīšana pagājušajā gadā, kad viņa, tenisā atgriežoties pēc dzemdībām, Vimbldonā bija izsēta ar 25. numuru, lai gan rangā bija tikai 183. vietā.

Anastasija Sevastova savā neveiksmīgākajā "Grand Slam" turnīrā, kur viņai ir 1-6 bilance, var cerēt uz atvieglojumiem turnīra pirmajās 2-3 kārtās, kā izsētā spēlētāja (12. numurs) turnīra ievadā netiekoties ar citām izliktajām tenisistēm. Tiesa, starp neizsētajām sportistēm būs vairākas bīstamas spēlētājas, kas Sevastovai var tikt piektdien gaidāmajā izlozē.

Vimbldonā no Top 32 tenisistēm, kurām pienākas izsētās spēlētājas statuss, nespēlēs Kanādas jaunā zvaigzne Bjanka Andresku (#25), kura prestižo turnīru izlaidīs pleca savainojuma dēļ. Tādējādi starp izliktajām tenisistēm būs arī ranga 33. vietā esoša tenisiste – Ukrainas otrā rakete Ļesja Curenko.

Viņas vietā varēja būt Ostapenko (#35), kura tur būtu nokļuvusi, ja pagājušajā nedēļā sasniegtu pusfinālu Birmingemā. Aļona bija tuvu mērķim, taču ceturtdaļfinālā ar seta un 4:0 pārsvaru zaudēja Petrai Martičai, toreiz arī neizmantojot piecas mačbumbas. Ostapenko tā palaida garām 85 reitinga punktus, ar kuriem pēc Andresku izstāšanās būtu pieticis, lai tiktu izsēto spēlētāju pulkā.

Šobrīd savainojumu problēmas ir arī divkārtējai Vimbldonas čempionei Petrai Kvitovai (#6) un jaunajai ranga līderei Ešlijai Bārtijai. Ja Čehijas tenisistes izstāšanās no turnīra ir ticama (viņa izlaida arī "French Open"), tad Austrālijas sportiste šonedēļ Īstbornā nespēlēja piesardzības nolūkā. Bārtija identiskā situācijā pirms "French Open" izlaida Strasbūras turnīru, bet pēc tam triumfēja Parīzē.

Pagājušā gada pusfināliste Ostapenko būs viena no draudīgākajām neizliktajām tenisistēm, esot vienā kompānijā ar pieckārtējo čempioni Venusu Viljamsu, kurai rangā ir 44. vieta, un bijušajām ranga līderēm Viktoriju Azarenku (#42) un Mariju Šarapovu (#80), kura ir bijusī čempione Vimbldonā. Neizliktas būs arī zālāja seguma speciāliste Elisona Riske (#54) un bīstamā itāliete Kamila Džordži (#41), kura pērn uzvarēja Sevastovu un tika līdz ceturtdaļfinālam. Itāliete šobrīd gan nav formā, jo tikai šonedēļ atgriezās pēc plaukstas locītavas savainojuma izdziedēšanas.

Izmantotie resursi:
https://www.wimbledon.com/en_GB/new...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-26 12:33, pirms 5 gadiem
tad jau iespējams 1.kārtā Aļona - Seva?

     [+] [-]

, 2019-06-26 12:58, pirms 5 gadiem
Izsēta, neizsēta liela starpība nav. . .
Ostapenko jau seviški nav nekāda nozīme, var zaudēt jebkurai!

  +3 [+] [-]

, 2019-06-26 13:32, pirms 5 gadiem
Labi, ka Aļona neizsēta. Varēs vismaz 1.kārtā izslēgt Kerberi vai Bārtiju

  +7 [+] [-]

, 2019-06-26 13:58, pirms 5 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Labi, ka Aļona neizsēta. Varēs vismaz 1.kārtā izslēgt Kerberi vai Bārtiju
Niknais bumbulis var tikai pati sevi izslēgt... lielāka ienaidnieka viņai nav... tikai pati sev.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-06-26 14:48, pirms 5 gadiem
Niknais bumbulis....labs

     [+] [-]

, 2019-06-26 15:01, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: Pirmajā kārtā nedrīkst tikties vienas valsts pārstāvēs mudak
Šitais labs

  +1 [+] [-]

, 2019-06-26 15:04, pirms 5 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Niknais bumbulis var tikai pati sevi izslēgt... lielāka ienaidnieka viņai nav... tikai pati sev.
Nunu, biku notievējusi ir, vakar skatījos spēli pret Stīvensu, nekarājās nekas pāri, rokas ar nav tik gaļīgas vairs

  +4 [+] [-]

, 2019-06-26 15:36, pirms 5 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Niknais bumbulis var tikai pati sevi izslēgt... lielāka ienaidnieka viņai nav... tikai pati sev.
man nepatīk, kad apsaukājas, bet "niknais bumbulis" ir labs! Ņem autortiesības

  -1 [+] [-]

, 2019-06-26 15:45, pirms 5 gadiem
Savā ziņā būtu labi pormā kārtā dabūt ar pirmajiem numuriem izsēto lai pēc tam nākamajās nāktu pretī relatīvi vājākas. Pagaidām rezultāti ir labāki nekā izpildījums acīmredzot zāles segums būs tas kas dod prieksrocības
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-06-26 16:38, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: man nepatīk, kad apsaukājas, bet "niknais bumbulis" ir labs! Ņem autortiesības
vai tad Vorkutā neviens neapsaukājas?

  +3 [+] [-]

, 2019-06-26 16:46, pirms 5 gadiem
Niknais bumbulis - tas ir tik... mīļi!