Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova iekļūst dubultspēļu ceturtdaļfinālā, Ostapenko spēlēt neļauj lietus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova iekļūst dubultspēļu ceturtdaļfinālā, Ostapenko spēlēt neļauj lietus
Anastasija Sevastova
Foto: Sipa USA/Scanpix

Anastasija Sevastova kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu Sinsinati "Premier 5" turnīra 2. kārtas mačā ar rezultātu 6:2, 5:2 uzvarēja ASV un Čehijas duetu Nikola Melihara/Kveta Peške, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Mačs aizvakar tika pārtraukts, kad Latvijas un Krievijas duets bija vadībā ar 6:2, 5:2. Cīņai vajadzēja atsākties vakar, taču tas nenotika divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, lietus otro dienu pēc kārtas laupīja vairākas stundas no turnīra programmas. Otrkārt, bijusī ranga līdere Peške no mača pabeigšanas atteicās pēdas savainojuma dēļ.

Sevastova pirmoreiz spēlē kopā ar Pavļučenkovu, kurai vienspēlēs zaudējusi visos sešos mačos. Sevastova pirms šīs nedēļas šogad dubultspēlēs bija uzvarējusi tikai vienā mačā (1-9) un Sinsinati ieradās ar astoņu zaudējumu sēriju. 1. kārtā no seta un breika deficīta uzvarētas Sūveja Šjē/Arina Sabaļenka – 2:6, 6:3, 13:11.

Vēl viena uzvara ļāva pirmoreiz kopš pagājušā gada jūnija dubultspēlēs uzvarēt divos mačos pēc kārtas. Sevastova pērn kopā ar Jeļenu Jankoviču Maljorkā sasniedza savu vienīgo WTA dubultspēļu finālu, no kura nācās atteikties kājas savainojuma dēļ.

Iekļūšana Sinsinati ceturtdaļfinālā dod 190 reitinga punktus, nākamais mačs bija plānots jau vakar, taču lietus to neļāva. Uz šodienu pārceltajā cīņā pretī stāsies spēcīgās čehietes Andrea Sestini Hlavāčkova un Barbora Stricova, kurām dubultspēļu rangā attiecīgi 5. un 10. vieta. Sevastovai ir 165., bet Pavļučenkovai 117.

2. kārtas maču jau divas dienas nevarēja sākt Aļona Ostapenko, kurai Sinsinati ir pirmais turnīrs kopā ar Lielbritānijas tenisisti Johannu Kontu. Viņas sacentīsies ar vairākus "Grand Slam" titulus ieguvušajām Luciju Hradecku un Jekaterinu Makarovu.