Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Latvijas tenisistēm "play off" mačs pret novājināto Serbijas komandu

Latvijas tenisistēm "play off" mačs pret novājināto Serbijas komandu
Aļona Ostapenko
Dmitrijs Suļžics, F64

Latvijas sieviešu tenisa izlasei sestdien Tallinā būs nedēļas pēdējais mačs "Fed Cup" Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupas turnīrā, kad viņas plkst. 10:00 sacentīsies ar Serbiju par tiesībām aprīlī piedalīties Pasaules otrās grupas "play off" mačā.

Serbija salīdzinoši nesen – 2012. gadā – spēlēja lielajā finālā, toreiz Prāgā ar 1:3 zaudējot varenajai Čehijas komandai, kas togad uzvarēja otro gadu pēc kārtas un nākamo četru sezonu laikā ieguva vēl trīs titulus.

Serbijai tajā finālā bija kaujas sastāvs ar Anu Ivanoviču un Jeļenu Jankoviču, kurām gan neizdevās apturēt Petras Kvitovas un Lucijas Šafāržovas duetu. Viesu komandai vienīgo punktu ar uzvaru pār Kvitovu guva Ivanoviča.

Viņa jau beigusi karjeru, muguras savainojumu nomocītā Jankoviča, kura nav spēlējusi kopš "US Open", tuvojas "pensijai", bet abas Prāgas finālā sastāvā bijušās, bet pie vārda netikušās Bojana Jovanovski un Aleksandra Kruniča šobrīd nav izlases sastāvā. Jovanovski jau vairākas sezonas netiek vaļā no savainojumiem, bet Kruničai svarīgāki WTA tūres turnīri.

Kruniča noteikti būtu palīgs mačos pret Latviju, jo pēdējo dažu sezonu laikā ir pieveikusi abas mūsu spēcīgākās tenisistes, turklāt Sevastovu vairākas reizes. Nespēlējot Kruničai un Jovanovski, talantīgākā tenisiste šīs nedēļas komandas plānotajā sastāvā bija Ivana Joroviča, taču viņa neilgi pirms turnīra guva savainojumu, kļūstot par vēl vienu būtisku zaudējumu Serbijas izlasē, kurai nepalīdz arī dubultspēlēs prasmīgā Ņina Stojanoviča.

Šonedēļ Tallinā spēlējošajai Serbijas komandai nav nevienas Top 200 tenisistes. WTA rangā šobrīd ir 17 Serbijas pārstāves, no kurām Top 200 atrodas tikai viena, 47. vietā esošā Kruniča. Serbijai krīzes laikā jāiztiek ar pārsvarā jaunām tenisistēm bez lielas šādu turnīru pieredzes. Tā kā Jorovičai netika atrasta aizvietotāja, Serbija palika trīs spēlētāju sastāvā – Tallinā spēlē 21 gadu vecās Dejana Radanoviča (#264) un Bojana Marinkoviča (#573), kā arī 17 gadus vecā Olga Daniloviča (#304).

Serbija tādā sastāvā spēja uzvarēt savā apakšgrupā, jo tika ielozēta vājākajā no četrām grupām, turklāt tajā bija tikai trīs komandas – bez Serbijas arī Bulgārija un Gruzija. Serbietes abos mačos uzvarēja ar 2:1, dubultspēlēm izšķirošas nozīmes nebija. Serbijai abos mačos vienspēlēs piedalījās Radanoviča un Daniloviča, bet dubultspēlēs bija atšķirīgi virknējumi.

Neviena no minētā Serbijas trio nav spēlējusi WTA turnīros, tāpat nevienai nav pieredzes mačos pret Top 100 tenisistēm. Latvijai šajā mačā vajadzētu būt vieglākai cīņai nekā pret Turciju un Poliju, kurām ir daudz spēcīgāki sastāvi. Par Austriju nopietnus secinājumus izdarīt nevar, jo austrietes nenozīmīgajā grupu turnīra pēdējā mačā taupīja līderes, ļaujot spēlēt trešajam un ceturtajam numuram.

Finansiālu iemeslu dēļ saprotamais, taču tik un tā absurdais gājiens ar Sevastovas un Ostapenko izmantošanu pret Austriju var nospēlēt negatīvu lomu. Ja ne sestdien pret vājo Serbijas komandu, tad nākamajā nedēļā Katarā. Abām mūsu labākajām tenisistēm jau pēc dažām dienām jāspēlē lielajā "Premier" turnīrā Dohā, uz kurieni doties ar nogurumu un savainojumiem nav ideāla situācija.

Ostapenko piektdienas vienspēli pret Austriju pabeidza klibodama, kas notika pēc "Australian Open" laikā gūtā kreisās kājas savainojuma atsvaidzināšanas. Spēlēšana četras dienas pēc kārtas šonedēļ nebija obligāta.

Latvijas maču pret Serbiju tiešraidē rādīs Best4SportTV.


, 2018-02-09 20:37, pirms 6 gadiem
Tieši domājot par izšķirošo maču, arī piektdien vienspēlēs iztika bez atpūtas un laukumā devās gan Sevastova, gan Ostapenko. "Spēki būs. Izlēmām spēlēt, lai labāk sagatavotos rītdienas mačam," skaidroja Ostapenko.
Bet Berzina kunga viedoklis luk ka tas ir bijis absurds gajiens, ka sanak, kurs ir lielaks tenisa eksperts Ostapenko vai Berzins ? Ostapenko vismaz ir nr 6 pasaule, bet kur tenisa ekspertu liste jaierindo Berzina kungs, vai tiesam top 5 ?
, 2018-02-09 21:12, pirms 6 gadiem
rediss77 rakstīja: Tieši domājot par izšķirošo maču, arī piektdien vienspēlēs iztika bez atpūtas un laukumā devās gan Sevastova, gan Ostapenko. "Spēki būs. Izlēmām spēlēt, lai labāk sagatavotos rītdienas mačam," skaidroja Ostapenko.
Bet Berzina kunga viedoklis luk ka tas ir bijis absurds gajiens, ka sanak, kurs ir lielaks tenisa eksperts Ostapenko vai Berzins ? Ostapenko vismaz ir nr 6 pasaule, bet kur tenisa ekspertu liste jaierindo Berzina kungs, vai tiesam top 5 ?
Neaizmirsti, ka Sportacentrā strādā tikai profesionāļi, kuriem tas ir kā tranplīns lielāku mērķu sasniegšanai, runā, ka Bērziņu jau ir aizrunājis Eurosport, kurš nomainīs Matsu Vīlanderu un būs Game/Set/Bērz jau Vimbeldonā!
, 2018-02-09 21:17, pirms 6 gadiem
Taisnība šoreiz Bērziņam, bet nu kādi izdomāja, ka jāspēlē. No otras puses, ja vienošanās panākta spēlēt izlasē, tad Katara paliek otrā plānā.
Rīt, protams, jāliek Nastja pret Daniloviču un tad jau jebkura tiks galā ar pārējo.
, 2018-02-09 21:26, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Taisnība šoreiz Bērziņam, bet nu kādi izdomāja, ka jāspēlē. No otras puses, ja vienošanās panākta spēlēt izlasē, tad Katara paliek otrā plānā.
Rīt, protams, jāliek Nastja pret Daniloviču un tad jau jebkura tiks galā ar pārējo.
Nu ja vinam ir taisniba, tad top 10 sportisti ir mulki un neko nesaprot un nezin kas bus labak un pareizak. Paliek otrs variants-Ostapenko un Sevastovai kads piedraudeja un nacas spelet !
, 2018-02-09 21:39, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Taisnība šoreiz Bērziņam, bet nu kādi izdomāja, ka jāspēlē. No otras puses, ja vienošanās panākta spēlēt izlasē, tad Katara paliek otrā plānā.
Rīt, protams, jāliek Nastja pret Daniloviču un tad jau jebkura tiks galā ar pārējo.
Kas par muļķībām?? Pirmkārt, izlasi interviju, kuru deva pati Sevastova, nevis to, ko “uzskata” raksta autors, otrkārt, loģiski, ka šīs spēles, var diezgan droši nosaukt par tādiem treniņ mačiem, stundu uzkāpāt tenisu, ar daudz vājāku pretinieku, tas ir kā parasts treniņ mačs.
, 2018-02-09 22:47, pirms 6 gadiem
Waldini rakstīja: Kas par muļķībām?? Pirmkārt, izlasi interviju, kuru deva pati Sevastova, nevis to, ko “uzskata” raksta autors, otrkārt, loģiski, ka šīs spēles, var diezgan droši nosaukt par tādiem treniņ mačiem, stundu uzkāpāt tenisu, ar daudz vājāku pretinieku, tas ir kā parasts treniņ mačs.
Pareizi pat negrûts treniñś
, 2018-02-10 00:21, pirms 6 gadiem
Sevastovai varbūt bija ok, bet Ostapenko klibošana pēc spēles diez vai norādīja uz akūti vajadzīgu (neobligātu) trīs setu slodzi
, 2018-02-10 09:03, pirms 6 gadiem
Ja jau esam ieciklējušies uz reitingiem,tad jau droši varam teikt ka Tallinā mūsejām visas spēles ir tikai vnk ,ne visai sarežģīts treniņš!
, 2018-02-10 09:36, pirms 6 gadiem
Bērziņš vakar aiz savas nezināšanas sarakstīja muļķības tagad mēģina taisnoties!!
, 2018-02-10 10:41, pirms 6 gadiem
Serbietēm Daņiloviča tiešām ļoti talantīga, taču tas neattaisno Sevastovas spēli!
, 2018-02-10 10:43, pirms 6 gadiem
sevastovai šī spēle galīgi laikam nv aizgājusi..visas kārtis būs uz Ostopenko
, 2018-02-10 10:51, pirms 6 gadiem
Daņiloviča tālu tiks: 17 gadi, gara, agresīva, pašpārliecināta un vēl kreile! Pat ja Anastasijai izdosies lauzt spēli un uzvarēt, mēs redzam nākotnes zvaigzni. Rangam maza nozīme, jo visas savulaik sākušas no nulles.
, 2018-02-10 11:08, pirms 6 gadiem
bobiits rakstīja: sevastovai šī spēle galīgi laikam nv aizgājusi..visas kārtis būs uz Ostopenko
Pat ja Ostapenko uzvar, kādas izredzes dubultspēlē grūti teikt!
, 2018-02-10 11:12, pirms 6 gadiem
alpinists rakstīja: Daņiloviča tālu tiks: 17 gadi, gara, agresīva, pašpārliecināta un vēl kreile! Pat ja Anastasijai izdosies lauzt spēli un uzvarēt, mēs redzam nākotnes zvaigzni. Rangam maza nozīme, jo visas savulaik sākušas no nulles.
Jāpiekrīt. Te nav tikai tas, ka Sevai varbūt kkas neizdodas līdz galam, bet serbiete tiešām labi arī spēlē.
, 2018-02-10 11:12, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Pat ja Ostapenko uzvar, kādas izredzes dubultspēlē grūti teikt!
Daniloviča varētu fiziski pagurt uz dubultspēli, jauna vēl.
, 2018-02-10 11:18, pirms 6 gadiem
Novājinātā Serbija sasit Sevastovu, briesmīga spēle, bet nevar noliegt, ka serbiete gandrīz visu trāpija. Nu tagad Aļonai jāierāda vieta Serbijai.
, 2018-02-10 11:18, pirms 6 gadiem
Tieši tā, tā Serbiete ir ļoti talantīga un seksīga, uzreiz liekas, ka būs lietaskoks.. Par Sevastovu žēl, ka viņa salūzt, iespējams vājākā spēle šosezon.. Gan jau Aļona izvilks un tad paliks dubultspēle..
, 2018-02-10 11:18, pirms 6 gadiem
Nu labā ziņa ir tāda, ka dubultenē redzēsim atkal Sevastovu ar Ostapenko, protams, Aļonai vispirms savs mačs tagad jāuzvar.
, 2018-02-10 11:20, pirms 6 gadiem
Nezinu, bet nepamet sajūta, ka Latvija uzvarēs abās spēlēs.
, 2018-02-10 11:20, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Tieši tā, tā Serbiete ir ļoti talantīga un seksīga, uzreiz liekas, ka būs lietaskoks.. Par Sevastovu žēl, ka viņa salūzt, iespējams vājākā spēle šosezon.. Gan jau Aļona izvilks un tad paliks dubultspēle..
Seksīgums noteikti paaugstina meitenes tenisa perspektīvas nākotnē
, 2018-02-10 11:21, pirms 6 gadiem
tiešām esam tik tuvu nākošai kārtai, būtu žēl ka netiktu..hop hop un cerams ka ostopenko šodien būs labā diena
, 2018-02-10 11:22, pirms 6 gadiem
Vai dažiem komentētājiem, kas te bravūrīgi izsakoties, savākušies plusiņus, tagad nav mazliet kauns? Lūk, kas notiek, ja neatpūšas šādā spēļu režīmā. Un ja vēl izrādīsies, ka taisnība (komentāros tika minēts), ka vakar mūsu līderduets spēlējis "par prieku" atbraukušajai vadībai, tad vispār sviests.
Tagad jācer uz to, ka Aļonai kājas savainojums nav nopietni atsvaidzinājies..
, 2018-02-10 11:22, pirms 6 gadiem
Bet tā Mogo reklāma gan man būs pa šīm dienām iespiedusies galvā līdz vēmienam
, 2018-02-10 11:22, pirms 6 gadiem
reklāmas līgumus perspektīvā - noteikti
neputns rakstīja: Seksīgums noteikti paaugstina meitenes tenisa perspektīvas nākotnē
, 2018-02-10 11:46, pirms 6 gadiem
timoty rakstīja: Vai dažiem komentētājiem, kas te bravūrīgi izsakoties, savākušies plusiņus, tagad nav mazliet kauns? Lūk, kas notiek, ja neatpūšas šādā spēļu režīmā. Un ja vēl izrādīsies, ka taisnība (komentāros tika minēts), ka vakar mūsu līderduets spēlējis "par prieku" atbraukušajai vadībai, tad vispār sviests.
Tagad jācer uz to, ka Aļonai kājas savainojums nav nopietni atsvaidzinājies..
pilnībā piekrītu..vakar vajadzēja atpūtiņu un vnk pa prieku līdzjutējiem varēja tikai fotogrāfijas pataisīt, autogrāfus utt - priekš faniem tādā relaksā un sagatavoties šodienai - tagad - cerams cerams uz Ostopenko
, 2018-02-10 11:50, pirms 6 gadiem
rediss77 rakstīja: "Spēki būs. Izlēmām spēlēt, lai labāk sagatavotos rītdienas mačam," skaidroja Ostapenko.
Bet Berzina kunga viedoklis luk ka tas ir bijis absurds gajiens, ka sanak, kurs ir lielaks tenisa eksperts Ostapenko vai Berzins ?
Te nu gan jāņem vērā fakts, ka pie puslīdz sakarīgas gaisotnes komandā, diez vai Ostapenko pēc tam publiski teiks, ka stulbi izdarījām, jo komandas vadība spieda.
No otras puses diez vai Ostapenko kko mūsējā vadība vispār spēj un riskē uzspiest
, 2018-02-10 11:57, pirms 6 gadiem
Radanoviča arī priecē acis. Karstas tās serbietes
, 2018-02-10 11:58, pirms 6 gadiem
nu jā.. mēs jau te tik spekulēt varam - ko vadība tur iekšienē liek/neliek darīt vai kā tur patiesībā ir nav (runāt skaisti jau mēs visi mākam kameru priekšā vai ar žurnālistiem)
, 2018-02-10 12:46, pirms 6 gadiem
nu ko..dupele - cerams ka nospridzinās mūsējās
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
19

Madrides 1/8 finālā Ostapenko atzīst Žabēras pārākumu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko 1/8 finālā zaudēja Āfrikas labākajai tenisistei Onsai Žabērai - 0:6, 4:6.
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: Jimmie48 / WTA
2

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas un iekļūst Madrides 1/4 finālā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien 1/8 finālā pārspēja Lielbritānijas-Čehijas duetu Ketiju Boulteri un Marketu Vondroušovu - 6:3, 7:6(6).
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.