Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisistēm otrais zaudējums Kingas kausa izcīņas junioru finālturnīrā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas tenisistēm otrais zaudējums Kingas kausa izcīņas junioru finālturnīrā
Beatrise Zeltiņa. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

LETA. Latvijas tenisistes otrdien Spānijā Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas finālturnīrā junioru izlasēm otrajā duelī ar 1:2 atzina Austrālijas pārākumu.

Pirmajā spēlē Adelina Lačinova ar 2:6, 6:7 (4) piekāpās Tālijai Kokini, kamēr otrajā mačā Beatrise Zeltiņa ar 6:2, 6:1 guva panākumu pār Emersoni Džounsu. Izšķirošajā dubultspēlē Lačinova un Zeltiņa ar 6:4, 2:6, 8:10 zaudēja Džounsai un Koharu Nišikavai.

Latvijas izlases sastāvā šajā turnīrā ir arī Kamilla Černousova, bet komandas kapteinis ir treneris Mihails Hmeļņickis.

Dienu iepriekš Latvija ar 0-3 zaudēja Čehijai. Pirmajā mačā Lačinova ar 0:6, 0:6 piekāpās Alenai Kovačkovai, bet otrajā spēlē Zeltiņa ar ar 2:6, 6:2, 4:6 zaudēja Laurai Samsonovai. Noslēgumā dubultspēlē Lačinova un Zeltiņa ar 1:6, 5:7 atzina Kovačkovas un Eliškas Forejtkovas pārākumu.

Noslēdzošajā A apakšgrupas duelī Latvijas tenisistes tiksies ar Kanādu, kas pirmajā cīņā ar 0:3 piekāpās Austrālijai.

Finālturnīram kvalificējušās 16 izlases, kas sadalītas četrās apakšgrupās, kuru pirmo divu vietu ieguvējas pēc viena apļa turnīra iekļūs ceturtdaļfinālā. Bez Latvijas un mājinieces Spānijas šajā turnīrā spēlē arī Alžīrija, Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Kanāda, Kolumbija, Čehija, Ēģipte, Lielbritānija, Japāna, Kazahstāna, Serbija, Zviedrija un ASV.

Jaunās tenisistes finālturnīru aizvadīs līdz 12.novembrim Spānijas pilsētā Kordovā. Māla seguma kortos notiekošajās sacensībās piedalās 16 gadus un jaunākas spēlētājas.

Latvija šim turnīram kvalificējusies ceturto reizi, no iepriekšējām trim labāko rezultātu sasniedzot 2018. gadā, kad tika izcīnīta piektā vieta. Toreiz izlases sastāvā bija Kamilla Bartone, Patrīcija Špaka un Stefānija Poļiščuka.

     [+] [-]

, 2023-11-07 21:49, pirms pusgada
Nedaudz pietrūka faktiski astotniekam... Bet Beatrise stabili "nomazgāja" šobrīd ITF reitinga 11.juniori. Apsveicu!