Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisistes uzvar un Kingas kausa izcīņā juniorēm cīnīsies par devīto vietu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas tenisistes uzvar un Kingas kausa izcīņā juniorēm cīnīsies par devīto vietu
Beatrise Zeltiņa. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

LETA. Latvijas tenisistes sestdien Spānijā Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas finālturnīrā junioru izlasēm gandarījuma sacensību pusfinālā pārspēja Ēģiptes tenisistes un noslēdzošajā mačā cīnīsies par devīto vietu.

Pirmajā spēlē Adelina Lačinova ar 6:3, 6:2 uzvarēja Jianu Ibrahimu, bet Beatrise Zeltiņa ar 6:2, 1:6, 11:9 pārspēja Janu Hosamu Salāhu, nokārtojot Latvijai panākumu pirms dubultspēles.

Jau ziņots, ka grupā Latvijas izlase ar ar 0-3 zaudēja Čehijai un Kanādai, bet ar 1-2 - Austrālijai. Savukārt gandarījuma sacensību ceturtdaļfinālā latvietes ar 2-1 uzvarēja Serbiju.

Latvijas izlases kapteinis ir treneris Mihails Hmeļņickis.

Finālturnīram kvalificējās 16 izlases, kas tika sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet atlikušajām komandām cīnoties par vietām, sākot ar devīto. Bez Latvijas un mājinieces Spānijas šajā turnīrā spēlē arī Alžīrija, ASV, Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Čehija, Ēģipte, Japāna, Kanāda, Kazahstāna, Kolumbija, Lielbritānija, Serbija un Zviedrija.

Jaunās tenisistes uzvarētāju Spānijas pilsētā Kordovā noskaidros 12. novembrī. Sacensībās piedalās 16 gadīgas un jaunākas spēlētājas.

Latvija šim turnīram ir kvalificējusies ceturto reizi, labāko rezultātu sasniedzot 2018. gadā, kad tika izcīnīta piektā vieta. Toreiz izlases sastāvā bija Kamilla Bartone, Patrīcija Špaka un Stefānija Poļiščuka.