Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisistes Kingas kausa junioru finālturnīrā uzvar Serbiju

Agris Suveizda

Latvijas tenisistes Kingas kausa junioru finālturnīrā uzvar Serbiju
Adelina Lačinova ar Latvijas karogu. Foto: LOK

LETA. Latvijas tenisistes piektdien Spānijā Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas finālturnīrā junioru izlasēm gandarījuma sacensību ceturtdaļfinālā pieveica Serbiju.

Pirmajā spēlē Adelina Lačinova ar 6-4, 7-5 pārspēja Mašu Jankoviču, bet otrajā cīņā Beatrise Zeltiņa ar 2-6, 2-6 piekāpās Anastasijai Cvetkovičai. Dubultspēlē Latvijas duets Zeltiņa/Kamilla Černousova ar 6-4, 6-3 pieveica Cvetkoviču un Lanu Vircu, Latvijas izlasei uzvarot ar 2-1.

Jau ziņots, ka grupā Latvijas izlase ar ar 0-3 zaudēja Čehijai un Kanādai, bet ar 1-2 - Austrālijai. Latvijas izlases kapteinis ir treneris Mihails Hmeļņickis.

Finālturnīram kvalificējās 16 izlases, kas tika sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet atlikušajām komandām cīnoties par vietām, sākot ar devīto. Bez Latvijas un mājinieces Spānijas šajā turnīrā spēlē arī Alžīrija, ASV, Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Čehija, Ēģipte, Japāna, Kanāda, Kazahstāna, Kolumbija, Lielbritānija, Serbija un Zviedrija.

Jaunās tenisistes uzvarētāju Spānijas pilsētā Kordovā noskaidros 12. novembrī. Sacensībās piedalās 16 gadus un jaunākas spēlētājas. Turnīrs norisinās māla laukumos. Latvija šim turnīram ir kvalificējusies ceturto reizi, labāko rezultātu sasniedzot 2018. gadā, kad tika izcīnīta piektā vieta. Toreiz izlases sastāvā bija Kamilla Bartone, Patrīcija Špaka un Stefānija Poļiščuka.

Izmantotie resursi:
LETA