Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

13. reize Davidenko sekmīga – uzvara pār Federeru un vieta finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

13. reize Davidenko sekmīga – uzvara pār Federeru un vieta finālā
Nikolajs Davidenko
Foto: AFP/Scanpix

Par pirmo ATP gada noslēguma turnīra finālistu šodien kļuvis Krievijas tenisists Nikolajs Davidenko, kurš pretēji bukmeikeru prognozēm prata pirmo reizi karjerā pieveica Šveices tenisistu un ATP ranga līderi Rodžeru Federeru – 6:2, 4:6, 7:5. Otru finālistu noskaidros šovakar.

Ja vakar vēl vakarā vēl noskaidroja ATP gada noslēguma turnīra pusfinālistus, tad šodien jau bija jānosaka finālisti. Atgādināsim, ka grupu turnīra cīņas bija ļoti saistošas un visu izšķīra pat ne tikai setu, bet arī geimu attiecība. A grupā uzvaru svinēja Rodžers Federers, kuram šodien pretī stājās Nikolajs Davidenko, bet B grupas uzvarētāju Robinu Soderlingu gaidīja cīņa ar argentīnieti Huanu Martinu Del Potro.

Kā pirmie kortā devās tieši Federers un Davidenko. Ja šveicietis uz cīņu varēja iziet gana atpūties, tad Davidenko vēl vakar vakarā tikai uzveica Soderlingu, kas lika apšaubīt Koļas gatavību spēlei. Papildus tam visam Davidenko bija fatāli neveiksmīga savstarpējo spēļu bilance pret Federeru – 12 zaudējumi tikpat spēlēs, turklāt tikai pieci uzvarēti seti. Tāpēc bukmeikeru prognozes nepārsteidza – Federers bija vairāk nekā izteikts favorīts.

Spēles pats sākums arī liecināja par to, ka Šveices tenisists varētu gūt uzvaru – pārliecinoši tika uzvarēta sava serve, bet pēc tam arī panākta 40:15 vadība pie krieva serves. Tomēr breiks neiznāca – Federers pieļāva kļūdas un rezultāts kļuva 1:1. Uzreiz pēc tam ATP ranga līderis aizvadīja izcili neveiksmīgu geimu pie savas serves – divas dubultkļūdas servējot komplektā ar divām nepiespiestām kļūdām un 2:1 vadība jau Davidenko. Nedaudz vēlāk rezultāts kļuva pat 4:1 krieva labā, jo Federera kļūdas turpinājās viena pēc otras. Arī krieva serve gan nepārliecināja, tāpēc diezgan loģiska bija savas serves zaudēšana sestajā geimā, tomēr tas nekādi nespēja mainīt cīņas ritējumu. Kad Federers trešo reizi setā zaudēja savu servi, jautājumi par seta uzvarētāju pazuda un Davidenko bez problēmām izservēja setu – 6:2. Interesanti, ka šveicietis visās šī turnīra spēlēs bija zaudējis pirmo setu, tomēr gan Endiju Mareju, gan Fernando Verdasko spēja uzvarēt divos nākamajos un tikai pret Huanu Martinu Del Potro tika zaudēts.

Otrā seta vadībā tādas vaļības Federers vairs neatļāvās un pie savas serves spēlēja ļoti atzīstami. Arī Davidenko spēja turēt līdzās (3:3), kaut pie savas serves pretiniekam ļāva uzvarēt gana daudz izspēļu. Seta devītajā pie Federera serves pāris reizes vienādi prata panākt arī Krievijas tenisists, tomēr lauzt servi viņš nespēja. Uzreiz pēc tam arī nāca seta atrisinājums – Federers nospēlēja mazliet agresīvāk, tiekot pie divām breikbumbām. Ja pirmās izspēlē kļūdījās ATP ranga līderis, tad garā otrā izspēlē bumbu autā raidīja Davidenko, kas ļāva līksmot Federeram.

Izšķirošajā setā abi tenisisti labi servēja, nedodot iespējas sāncensim. Tā pirmajos astoņos geimos pie pretinieka serves gan Federers, gan Davidenko bija uzvarējuši tikai pa divām izspēlēm pie pretinieka serves. Desmitais geims trešajā setā jau šķita kā otrā seta 10. geima atkārtojums – Federers uzņēmās iniciatīvu, panākot 30:0 pie pretinieka serves. Tomēr šoreiz Davidenko bija aukstasinīgs un panāca izlīdzinājumu. Uzreiz pēc tam viņam izdevās lielisks geims pie šveicieša serves un ar pirmo iespēju tika lauzta pretinieka serve. Pie 6:5 Davidenko atlika vien izservēt, lai otro gadu pēc kārtas tiktu finālā, tomēr tik viegli tas nebija. No 30:0 vadības Krievijas tenisists nokļuva 30:40 pozīcijā, tomēr izglābās ar fantastisku diagonālo sitienu. Pēc tam Federers neuzņēma Davidenko servi un Davidenko ar pirmo mačbumbu arī noslēdza spēli – 6:2, 4:6, 7:5.

Otru turnīra finālistu uzzināsim tikai vēlā vakarā – 22:45 pēc Latvijas laika savā starpā tiksies Huans Martins Del Potro un Robins Soderlings. Līdz šim abi sportisti tikušies divas reizes un katra kontā ir pa uzvarai. Bukmeikeri šodienas spēlē par favorītu gan noteikuši argentīnieti. Tāpat zināmi arī pirmie dubultspēļu turnīra finālisti – par tiem kļuva baltkrievs Makss Mirnijs un Izraēlas sportists Endijs Rams, kuri divos setos uzveica Slovākijas un Čehijas duetu Mihalu Mertinaku un Františeku Čermaku.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

 +10 [+] [-]

, 2009-11-28 18:31, pirms 14 gadiem
Es domāju fināls būs Davidenko - Soderlings.

  +3 [+] [-]

, 2009-11-28 18:32, pirms 14 gadiem
Rodžer, Rodžer, nu žēl,ka tā,lai jau tad Davidenko arī veicās finālā

  -1 [+] [-]

, 2009-11-28 18:32, pirms 14 gadiem
Laba spēle, vajadzēja Fdereram uzvarēt

     [+] [-]

, 2009-11-28 18:33, pirms 14 gadiem
Nu Federers galiigi nav formaa

  +6 [+] [-]

, 2009-11-28 18:35, pirms 14 gadiem
Superiigs vakars-Dinamo,Davidenko!

     [+] [-]

, 2009-11-28 18:36, pirms 14 gadiem
Bāc!

     [+] [-]

, 2009-11-28 18:39, pirms 14 gadiem
NU jā baigā spēlīte.
Bet es ceru ka Koļa izsizdams Federeru no fināla spēles, pats spēs parādīt atzīstamu sniegumu Fināla spēlē, nevis pļikš pļakš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-11-28 19:07, pirms 14 gadiem
gatis78 rakstīja: atļaušos nepiekrist,kāds sakars davidenko ar Latviju?
Daudziem patīk Davidenko teniss

  +4 [+] [-]

, 2009-11-28 19:12, pirms 14 gadiem
gatis78 rakstīja: atļaušos nepiekrist,kāds sakars davidenko ar Latviju?
Man liekas,ka nekur nepiemineeju Latviju.Izteicu tikai savas simpaatijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-11-28 19:26, pirms 14 gadiem
gatis78 rakstīja: pilnai laimei vari aizvilkties uz Larocu ,satiksi davidenko tautiešus
Taa arii izdariishu.Labi,ka tur nebuus taadu idiotu kaa tu.

  +2 [+] [-]

, 2009-11-28 19:27, pirms 14 gadiem
Koļa - Robins: sparīgi villojušies šogad. Koļam jāpanāk 3:3
Koļa - del Potro: pārsvars pirmajam, bet tas bija sen.

Viss ir pelnīti. Nejaušību, diemžēl, nav. Vienīgais a'la robots Rodžers vairs nav 1. svaiguma un ir jau noplosījies šogad. Tāpat Rafa, Endijs un Novaks. Fernando mazliet iepaliek, bet Robins lieliski aizvieto Rodiku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Linux

     [+] [-]

, 2009-11-28 21:46, pirms 14 gadiem
nu cerams, ka netā rādīs

     [+] [-]

, 2009-11-28 23:35, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Finālā pret Putriņu būs grūti, ļoti grūti. Bet ne neiespējami. Jābūt super maČam
Vispirms tam Putriņam, lai tiktu finālā, jāuzvar Soderlings

  +1 [+] [-]

, 2009-11-29 01:20, pirms 14 gadiem
Linux rakstīja: netīk davidenko. tenisu spēlē totāli nebaudāmi un pats kā no kalimas izbēdzis . žēl - nozagts tenisa fināls
Kur var tevi redzēt spēlējam tenisu. Būtu interesanti apskatīties.