Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Londonā finālā Davidenko pret Del Potro

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Londonā finālā Davidenko pret Del Potro
Huans Martins Del Potro
Foto: AFP/Scanpix

Par ATP ''World Tour Finals'' čempiona titulu šodien sacentīsies Nikolajs Davidenko un Huans Martins Del Potro. Davidenko pusfinālā pieveica Rodžeru Federeru, bet Del Potro, trešajā setā atspēlējot breika deficītu, pārspēja Robinu Soderlingu.

Jau vēstījām par to, ka pirmajā pusfinālā negaidīti Davidenko trīs setos pārspēja ATP ranga līderi Rodžeru Federeru, kuram pirms tam bija zaudējis visās 12 spēlēs. Davidenko pretinieks noskaidrojās otrajā pusfināla cīņā, kurā spēkojās Robins Soderlings un Huans Martins Del Potro.

Pirmajā setā abi tenisisti pārliecinoši darbojās pie savas serves, tiesa, ar pāris izņēmumiem. 3. geimā Soderlingam pazuda serve, un Del Potro bija pārāks izspēlēs, nodrošinot sev trīs breikbumbas. Zviedrijas pirmo numuru izglāba spēcīga serve un veiksme. Otrās breikbumbas izspēlē Soderlinga sistā bumbiņa tikai nedaudz aizskāra līniju. Del Potro jau devās uz atpūtu starp geimiem, taču bija spiests mainīt savus plānus, jo video atkārtojumā noskaidrojās, ka Soderlings trāpījis laukumā. Pāris geimus vēlāk argentīnietim bija vēl viena breikbumba, taču jau atkal Soderlingam talkā nāca lielākais trumpis – serve. Seta uzvarētāju noskaidroja taibreikā. Tajā viss notika ''vienos vārtos''. Soderlings uzvarēja ar 7:1 un setu pabeidza ar eisu!

Otrais sets aizritēja pēc līdzīga scenārija. Geimos dominēja servētāji, bet labākas iespējas pie pretinieka serves bija Del Potro. Sestajā geimā Soderlings atspēlēja vienu breikbumbu ar kārtējo eisu - 3:3. Pāris geimus vēlāk argentīnietis tika pie vēl vienas iespējas. Šoreiz Soderlings uz servi paļauties nevarēja. Pirmā serve autā, otro Del Potro uzņēma bez problēmām un izspēli pabeidza ar breiku - 5:3. Lai arī nākamajā geimā Soderlings bija priekšā ar 30:15, Del Potro spēja izservēt setu – 6:3.

Trešajā setā parādījās jaunas tendences. Soderlings pēkšņi bija sācis labāk spēlēt pie Del Potro serves. Ja 4. geimā muļķīgas kļūdas neļāva pretendēt uz breiku, tad pāris geimus vēlāk zviedrs no 15:40 ieguva savu pirmo breikbumbu, ko realizēja ar lielisku serves uzņemšanu – 4:2. Tomēr iegūto pārsvaru Soderlings tūlīt pat izsēja, jau nākamajā geimā nospēlējot nervozi un ļaujot Del Potro atspēlēties. Argentīnietis pēc tam ne bez pūlēm noturēja savu servi (no 0:30) un panāca izlīdzinājumu – 4:4. Lieta nonāca līdz taibreikam. Tas bija pretstats pirmajā setā redzētajam. Šoreiz ''kļūdu mašīnas'' lomā iejutās Soderlings, un Del Potro uzvarēja ar 7:3.

Tātad šodien finālā tiksies Davidenko un Del Potro. Davidenko arī pērn spēlēja finālā, bet Del Potro tas būs pirmais gada noslēguma turnīra fināls karjerā. Līdz šim Davidenko ar Del Potro tikušies trīs reizes. Divas uzvaras krieva kontā. Pēdējā no tām pirms gada šajā pašā turnīrā, kad tas notika Šanhajā.

Izmantotie resursi:
barclaysatpworldtourfinals.com

  +4 [+] [-]

, 2009-11-29 01:14, pirms 14 gadiem
damn , tomēr neapstiprinājās mans minējums... Nu neko, lai Davidenko uzvar.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-29 01:16, pirms 14 gadiem
ai nu ljoti zheel ka tomeer soderlings pakaaasa!!! Paaarnervozeejaas taibreikaaa!!

  -2 [+] [-]

, 2009-11-29 01:17, pirms 14 gadiem
Apstiprinājās, ka Soderlings netur spriedzi. Jo labāk finālam.

  +6 [+] [-]

, 2009-11-29 01:19, pirms 14 gadiem
Soderlings tik daudz ir pielicis, bet tomeer vecaa Soderlinga "galvas kaite" veel velkas liidzi.. Triis mani favoriiti vareeja speeleet finaalaa, nu tur speelees divi.. galvenais par jauku speeli..

  +2 [+] [-]

, 2009-11-29 06:04, pirms 14 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Soderlings tik daudz ir pielicis, bet tomeer vecaa Soderlinga "galvas kaite" veel velkas liidzi.. Triis mani favoriiti vareeja speeleet finaalaa, nu tur speelees divi.. galvenais par jauku speeli..
bet taapat dawidenko jaauzwar. del potro ir labs bet taapat... galvenais lai naakosgad naw izteiktu 3 favoriitu bet lai vis 10 pec iespeejas vairak iesaistaaas ciinja... un protams muusu gulbis celjas augstak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-29 11:42, pirms 14 gadiem
cikos fināls? nu vakardien čaļi saldo ēdienu rādīja, tik ilgi spēlēja, es par del potro!

     [+] [-]

, 2009-11-29 14:54, pirms 14 gadiem
Es par Koļu, bet nebušu sarūgtināts ja arī Del Potro vinnēs, jo viņš man liek ieplēst acis, kā ar tādiem parametriem var tik ātri pārvietoties pa laukumu.
Nu tad par labu fināl maču.