Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapovai grūta pirmā uzvara

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Šarapovai grūta pirmā uzvara
Marija Šarapova
Foto: AFP

Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra otrajā kārtā iekļuvusi 2004. gada čempione, krieviete Marija Šarapova, kurai gan vajadzēja krietni piepūlēties, lai apspēlētu kvalifikācijas uzvarētāju un Līgas Dekmeijeres pārinieci dubultspēļu turnīrā Viktoriju Kutuzovu – 7:5, 6:4.

Lai gan kādreizēja WTA ranga līdere Marija Šarapova tikai neilgi pirms „French Open” atgriezās lielajā tenisā pēc apmēram gada pauzes (dziedēja pleca savainojumu), tomēr tur sasniegtie rezultāti parādīja, ka ar Šarapovu būs jārēķinās arī viņas iecienītākajā turnīrā Vimbldonā. Pateicoties atšķirīgajam sportistu izlikšanas veidam, Šarapova Vimbldonā tika izsēta ar 24. numuru, bet kā pirmo pretinieci viņa ieguva ukrainieti Viktoriju Kutuzovu, kura sekmīgi bija pārvarējusi kvalifikāciju.

Spēles sākums krietni labāks iznāca Kutuzovai, kura tika priekšā ar diviem breikiem (4:1), tomēr uzvarēt vismaz pirmo setu viņa nespēja. Šarapova uzvarēja nākamos sešus no septiņiem geimiem un tika priekšā ar 7:5. Arī otrajā setā abas tenisistes ne visai bieži uzvarēja pie savas serves, bet nedaudz sekmīgāka tomēr bija Šarapova – 6:4. Līdz ar to viņa iekļuvusi otrajā kārtā, kur spēlēs pret argentīnieti Giselu Dulko, bet Kutuzovai nu atlicis starts sieviešu dubultspēļu turnīrā, kurā viņa spēlēs kopā ar Latvijas tenisisti Līgu Dekmeijeri.

Otro kārtu sasniegusi arī divkārtējā šī turnīra čempione un WTA ranga vicelīdere Serēna Viljamsa, kura arī divos setos pārspēja Neušu Silvu no Portugāles. Pirmajā setā Viljamsas pārsvars šaubas neradīja (6:1), tomēr otrajā portugāliete jau rādīja atzīstamāku spēli un piekāpās tikai tā izskaņā – 5:7. Amerikānietes nākamā sāncense būs Jarmila Grota no Austrālijas.

Pirmās kārtas spēles Vimbldonā pašlaik turpinās, bet neviena no izsētajām sportistēm vēl nav zaudējusi. Par pārējo spēļu iznākumiem ziņosim vakarā.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

  +7 [+] [-]

, 2009-06-22 18:29, pirms 15 gadiem
a, nevarēja ielikt bildi, kur viņa pilnā augumā?

  -1 [+] [-]

, 2009-06-22 18:38, pirms 15 gadiem
Jā saktījos arī kā Mašai spēlējās.. Jāsaka tā ka tagad pret viduvējībām viņai ir jācīnās (spēcīgi jāpiepūlās), lai uzvarētu visā machā, agrāk viss padevāš daudz vieglāk..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-22 20:54, pirms 15 gadiem
viena no skaistākajām pārstāvēm sieviešu tenisā,.. Kā arī mana favorīte, ja neskaita AnastasijU!