Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Noulzs un Gronefelde izcīna jaukto dubultspēļu titulu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Noulzs un Gronefelde izcīna jaukto dubultspēļu titulu
Marks Noulzs un Anna Lena Gronefelde
Foto: Professional Sport

Ar Marka Noulza un Annas Lenas Gronefeldes uzvaru jaukto dubultspēļu turnīrā noslēdzies Vimbldonas tenisa turnīrs. Finālā Bamahu salu un Vācijas pārstāvji ar 7:5, 6:3 pieveica par galvenajiem favorītiem uzskatītos Leanderu Paesu (Indija) un Karu Bleku (Zimbabve).

Lai arī daudziem Vimbldonas tenisa turnīrs šķita noslēdzies līdz ar Rodžera Federera uzvaru pār Endiju Rodiku, tomēr tā nebija. Centrālajā kortā vēl bija jāaizvada jaukto dubultspēļu (jeb miksta) fināls, kurā tikās ar 1. numuru izliktie Leanders Paess (Indija) un Kara Bleka (Zimbabve) pret Marku Noulzu (Bahamu salas) un Annu Lenu Gronefeldi (Vācija). Paess un Bleka Vimbldonā jauktajā dubultspēlēs jau bija uzvarējuši, bet katrs ar citu pārinieku (Paess 1999. gadā kopā ar Lisu Reimondu, bet 2003. gadā ar Martinu Navratilovu, kamēr Bleka 2004. gadā ar savu brāli Veinu), kamēr Nolzam un Gronefeldei fināla sasniegšana jau bija panākums. Kā izrādījās ne pēdējais.

Spēles sākumā Noulzam un Gronefeldei bija laba iespēja tik priekšā ar breiku, tomēr viņi nespēja izmantot abas iespējas. Kas nepadevās vieniem, to spēja otri, turklāt pat divas reizes, kas Paesam un Blekai deva jau 5:2 vadību. Pie šāda rezultāta un pašu serves viņiem bija arī divas setbumbas, taču tās netika realizētas. Punktu pa punktiņam Noulzs un Gronefelde atspēlējās, turklāt bieži vien lielākais smagums uz saviem pleciem bija jāiznes vācietei. Viņu duetam izdevās ne vien atspēlēties, bet uzvarēt arī setu ar 7:5. Veiksme Bahamu salu un Vācijas duetu nepameta arī otrā seta sākumā. Kopumā viņi uzvarēja astoņus geimus pēc kārtas, no nelabvēlīgā 2:5 panākot 7:5, 3:0. Atlikušos spēles geimus uzvarēja servētāji un atspēlēties Paesam un Blekai pretiniekiem neizdevās arī nepārliecinošās Paesa spēles dēļ – indietim šī noteikti nebija spēle.

Markam Noulzam šis bija ceturtais „Grand Slam” tituls, bet pirmais jauktajās dubultspēlēs un Vimbldonās, bet Gronefelde tika pie sava pirmā „Grand Slam” titula karjerā.

Pēdējo desmit gadu Vimbldonas jaukto dubultspēļu čempioni

GadsČempioni
2009.Marks Noulzs (Bahamas) un Anna Lena Gronefelde (Vācija)
2008.Bobs Braiens (ASV) un Samanta Stosura (Austrālija)
2007.Džeimijs Marejs (Lielbritānija) un Jeļena Jankoviča (Serbija)
2006.Endijs Rams (Izraēla) un Vera Zvonarjova (Krievija)
2005.Makešs Bupati (Indija) un Mērija Pīrsa (Francija)
2004.Veins Bleks (Zimbabve) un Kara Bleka (Zimbabve)
2003.Leanders Paess (Indija) un Martina Navratilova (ASV)
2002.Makešs Bupati (Indija) un Jeļena Ļihovceva (Krievija)
2001.Leoss Frīdls (Čehija) un Daniela Hantuhova (Slovākija)
2000.Donalds Johansons (ASV) un Kimberlija Po (ASV)

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-06 00:21, pirms 15 gadiem
mikstie
Cirulim zhetons