Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" wild card saņem Francijas veterāni

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"Australian Open" wild card saņem Francijas veterāni
Sebastians Grožāns
Foto: www.life.com

Francijas tenisa Federācija nosaukusi tos sportistus, kuriem šajā gadā tiks piešķirti īpašie uzaicinājumi jeb wild card „Australian Open” pamatturnīram. Tie būs veterāni Sebastians Grožāns un Stefānija Koena-Aloro.

Starp trīs „Grand Slam” turnīru rīkotājvalstīm (Austrāliju, Franciju un ASV) jau labu laiku pastāv vienošanās par īpašo uzaicinājumu (wild card) piešķiršanu turnīros Melburnā, Parīzē un Ņujorkā. Tādējādi katra lielvalsts var būt droša par viena vīrieša un vienas sievietes iecelšanu pamatsacensībās. No šīs shēmas šobrīd izvairās Lielbritānija, kura izmanto iespējas un wild card piešķir saviem sportistiem Vimbldonā.

Līdz gada pirmajam „Grand Slam” turnīram Melburnā atlikusi tikai nedēļa, un Francijas tenisa federācija nosaukusi savus kandidātus „Australian Open”. Par nelielu pārsteigumu tie nebūs jaunie un perspektīvie sportisti, bet gan veterāni Sebastians Grožāns un Stefānija Koena-Aloro. 31 gadu vecais Grožāns savulaik rangā ieņēma ceturto vietu, bet šobrīd pēc vairāku operāciju pārciešanas un traumu sadziedēšanas ir tikai 677. Melburnā labākos panākumus Grožāns guva 2001. gadā, kad pusfinālā bija tuvu uzvarai pret tautieti Arno Klemānu (uzvarēti pirmie divi seti un mačbumba ceturtajā setā). Jaunnedēļ viņš spēlēs ATP turnīrā Oklendā, kur arī ticis pie wild card. Tikmēr 26 gadus vecā Koena-Aloro WTA rangā ir tikai 122. (augstākais sasniegums 61. vieta), karjeras laikā nav uzvarējusi nevienā WTA turnīrā, bet „Australian Open” sacensībās tikai divas reizes pratusi pārvarēt pirmo kārtu...

Līdz ar to zināmi jau praktiski visi wildcard ieguvēji. Vēl pa vienai wild card gan vīriem, gan dāmām tiks piešķirtas Austrālijas un Āzijas tenisistiem. Jāpiemin, ka jau rīt Melburnā sāksies kvalifikācijas turnīri. Latvijas sportisti tajos gan nebūs pārstāvēti, jo gan Ernests Gulbis, gan Anastasija Sevastova un Līga Dekmeijere uzreiz garantējuši vietas pamatturnīros.

Australian Open wild card ieguvēji

Sievietes

TenisisteValsts
Žustīne EninaBeļģija
Alīsija MolikaAustrālija
Keisija DelakvaAustrālija
Olīvija RogovskaAustrālija
Stefānija Koena-AloroFrancija
Koko VandevēgeASV

Vīrieši

TenisistsValsts
Karstens BolsAustrālija
Bernards TomičsAustrālija
Niklass LindālsAustrālija
Džeisons KublersAustrālija
Sebastians GrožānsFrancija
Raiens HerisonsASV

Izmantotie resursi:
australianopen.com

  +2 [+] [-]

, 2010-01-10 20:11, pirms 14 gadiem
26 gadus vecā Koena-Aloro- nav pār ātru ieskaitīta veterānu kārtā???

  -1 [+] [-]

, 2010-01-10 20:12, pirms 14 gadiem
vecais ķēms

  +1 [+] [-]

, 2010-01-10 20:15, pirms 14 gadiem
popovs rakstīja: 26 gadus vecā Koena-Aloro- nav pār ātru ieskaitīta veterānu kārtā???
varbuut ir gan.. bet nu Francija tieshaam vareeja izveeleeties labaakus kandidaatus..

     [+] [-]

, 2010-01-10 22:07, pirms 14 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: varbuut ir gan.. bet nu Francija tieshaam vareeja izveeleeties labaakus kandidaatus..
Par sievietēm piekrītu , par vīriem gan nē.
Protams varēja likt jaunos perspektīvos , bet cik daudz laba Grožāns ir darijis francijas tenisam , protams neteikšu ,ka man nav simpātiju pret Grožānu kā tenisistu.