Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Jaukto dubultspēļu tituls Blekai un Paesam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jaukto dubultspēļu tituls Blekai un Paesam
Leanders Paess un Kara Bleka
Foto: Reuters/Scanpix

„Australian Open” tenisa turnīrā noskaidroti arī jaukto dubultspēļu čempioni. Pārsteigumi finālā izpalika – pie titula tika ar 1. numuru izliktie Kara Bleka un Leanders Paess, kuriem ar 7:5, 6:3 izdevās pieveikt Jekaterinu Makarovu un Jaroslavu Levinski.

Jaukto dubultspēļu sacensības Melburnā notiek jau no tālā 1922. gada, taču ir bijuši periodi, kad šīs sacensības nav notikušas (izpalikušas no 1970.-1986.). Šogad cīņu par titulu uzsāka 32 dueti, kuru vidū nebija pērnā gada čempionu, indiešu Sanjas Mirzas un Makeša Bupati. Līdz finālam šoreiz aizkļuva sacensību galvenie favorīti – Kara Bleka (Zimbabve) un Leanders Paess (Indija), kā arī Krievijas un Čehijas duets Jekaterina Makarova un Jaroslavs Levinskis.

Līdz finālam katrs no duetiem jau bija izjutis zaudēta seta rūgtumu, bet bukmeikeri pārliecinošu favorītu lomu bija atvēlējuši Blekai un Paesam. Šādā situācijā abi bija arī pērnā gada „US Open” finālā, tomēr tad viņi negaidīti zaudēja mājiniekiem Galiksonei un Perotam. Šajā finālā favorīti kļūdas vairs nepieļāva un uzvarēja divos setos – 7:5, 6:3. Blekai šis ir pirmais „Australian Open” jaukto dubultspēļu tituls, bet Paesam otrais – pie pirmā viņš tikai jau 2003. gadā, spēlējot pārī ar leģendāro Martinu Navratilovu.

Līdz ar to palicis noskaidrot vairs tikai vīru vienspēļu turnīra čempionu - pavisam drīz arī sāksies mačs starp Endiju Mareju un Rodžeru Federeru.

”Australian Open” pēdējo 10 gadu jaukto dubultspēļu turnīra laureāti

GadsČempioni
2010.Kara Bleka (Zimbabve) un Leanders Paess (Indija)
2009.Sanja Mirza (Indija) un Makešs Bupati (Indija)
2008.Tintiana Sana (Taivāna) un Nenads Zimoņičs (Serbija)
2007.Jeļena Ļihovceva (Krievija) un Daniels Nestors (Kanāda)
2006.Martina Hingisa (Šveice) un Makešs Bupati (Indija)
2005.Samanta Stosura (Austrālija) un Skots Dreipers (Austrālija)
2004.Jeļena Bovina (Krievija) un Nenads Zimoņičs (Serbija un Melnkalne)
2003.Nartina Navratilova (ASV) un Leanders Paess (Indija)
2002.Daniela Hantuhova (Slovākija) un Kevins Uljē (Zimbabve)
2001.Korina Moraru (ASV) un Eliss Fereira (DĀR)

Izmantotie resursi:
australianopen.com

     [+] [-]

, 2010-01-31 18:10, pirms 14 gadiem
Paess bija vienkārši fantastisks šitajā spēlē, nolasīja pie tīkla pilnīgi visu, Blekai vienīgais uzdevums bija neko nesabojāt, ko viņa arī spēja izdarīt. Levinskis gan spēlēja briesmīgi, bija ļoti nepārliecinošs spēlē pie tīkla, normāli nogremdēt nespēja, pārķert vispār neko nemēģināja, pat neuzņēmās iniciatīvu. Nabaga Katja Makarova, visu nācās pašai darīt Visā visumā ļoti pārliecinoša uzvara favorītiem. Prieks par to, ka bija iespēja noskatīties šo finālu, Paesa elastīgo un izveicīgo darbību pie tīkla ir bauda skatīties.