Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nestors un Zimonjičs nosargā Vimbldonas dubultspēļu titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nestors un Zimonjičs nosargā Vimbldonas dubultspēļu titulu
Daniels Nestors un Nenads Zimonjičs
Foto: AFP

Vimbldonas vīriešu dubultspēļu turnīrā otro gadu pēc kārtas uzvarējuši kanādietis Daniels Nestors un serbs Nenads Zimonjičs, kuri četros setos ar 7:6(7), 6:7(3), 7:6(3), 6:3 pieveica dvīņu brāļus Bobu un Maiku Braienus no ASV.

Šogad līdz finālam bija tikuši abi favorītu pāri – ar pirmo numuru izliktie brāļi Braieni – Bobs un Maiks, kuri Vimbldonā uzvarēja 2006.gadā un pagājušā gada čempioni kanādietis Daniels Nestors (dzimis Serbijā) un Nenads Zimonjičs, kuri bija izlikti ar otro numuru.

Mača pirmajā setā geimos diezgan pārliecinoši dominēja servējošais pāris. Tiesa, nedaudz labākas iespējas bija Braieniem, kad servēja Nestors, kuram uzkrītoši bieži nesekmējās pirmā serve. Taču nevienai komandai pie breika neizdevās tikt, un uzvarētāji tika noskaidroti taibreikā. Tajā vispirms vadībā ar 5:2 izvirzījās Nestors/Zimonjičs, bet Braieni spēja atspēlēties – 5:5. Turpinājumā abi dueti neizmantoja pa vienai setbumbai, līdz beidzot Nestors/Zimonjičs ar otro setbumbu guva panākumu taibreikā – 9:7.

Līdzīga aina kortā bija vērojama arī otrajā setā. Mačā aizvien nebija nevienas breika iespējas, un, tāpat kā pirmajā setā, uzvarētāju noskaidrošana tika atlikta uz taibreiku. Šoreiz tajā bija pretējs iznākums. Sākumā ieguvuši minibreiku, Braieni izvirzījās vadībā ar 3:1. Pie 5:3 amerikāņi lieliski nospēlēja pie tīkla un ieguva trīs setbumbas un pavisam drīz pabeidza taibreiku savā labā ar 7:3.

Trešajā setā beidzot tika sagaidīta pirmā breikbumba. Pie 1:2 servēja Zimonjičs, kurš pieļāva divas dubultkļūdas, rezultātam esot 40:15, bet pēc tam Nestors kļūdījās pie tīkla, un Braieni pēc nospēlētas stundas un 38 minūtēm ieguva pirmo breikbumbu, ko viņi gan nespēja realizēt. Sestajā geimā breika iespēja bija Nestoram/Zimoničam, bet arī viņiem nesekmējās. Trešo setu pēc kārtas tika spēlēts taibreiks. Tajā tika fiksēts tāds pats rezultāts kā otrajā setā, tikai šoreiz Nestora/Zimonijča labā – 7:3.

Ceturtajā setā beidzot tika sagaidīts pirmais breiks, un tas otrajā geimā padevās Nestoram/Zimoničam. Braieniem gan uzreiz bija iespēja atgūt zaudēto (40:15), taču neviena no divām iespējām netika izmantota. Nestors/Zimonjičs noturēja seta sākumā iegūto pārsvaru un spēja izcīnīt uzvaru četros setos – 7:6(7), 6:7(3), 7:6(3), 6:3 un nosargāja pērn izcīnīto titulu.

Nestoram šī ir piektā ''Grand Slam'' uzvara dubultspēlēs – viņš uzvarējis visos četros lielajos turnīros (Vimbldonā divreiz), bet Zimonjičam divi ''Grand Slam'' tituli – abi izcīnīti Vimbldonā.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

  -1 [+] [-]

, 2009-07-04 21:12, pirms 15 gadiem
interesanta spēle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-04 21:17, pirms 15 gadiem
arturs888 rakstīja: bišk papisu toķikā
nevajag spēlēt, tad ne******si! LOL!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja