Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Plēsnieks: "Eiropas čempionātā nebūs monstru, ar kuriem nevar cīnīties"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Plēsnieks: "Eiropas čempionātā nebūs monstru, ar kuriem nevar cīnīties"
Artūrs Plēsnieks
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Latvijas labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks (23) sarunā ar laikrakstu "Diena" atzīst, ka pirms 18. aprīļa starta nav nekā tāda, kas liktu bažīties par iespēju Eiropas čempionātā parādīt labāko sniegumu. Sportista treneris Eduards Andruškēvičs gan piebilst, ka nav tā, ka sportiskās formas spice tika gatavota tieši uz šīm sacensībām, jo galvenais starts būs pasaules čempionātā novembrī.

"Nav nekā tāda, kas liktu bažīties par iespēju parādīt labāko sniegumu," atklāj Artūrs Plēsnieks. "Zinu, kam esmu gatavs, taču rezultātu var ietekmēt dažādi faktori. Plāns ar treneri ir izstrādāts, un centīsimies to izpildīt. Tur nebūs monstru, ar kuriem nevarētu cīnīties, taču lielākā daļa sportistu ir aptuveni manā līmenī. Galvenais - tikt galā pašam ar sevi."

Šoreiz pirms starta Plēsnieks savu svaru turēja ap 107 kilogramiem, jo "atbraucot uz sacensībām, svars nolido krietni uz leju - pat par pusotru diviem kilogramiem. Tas tomēr ir diezgan nozīmīgi, īpaši jau psiholoģiski."

Eiropas čempionāta 105 kilogramu sacensībās Artūrs Plēsnieks pirms starta kotējas dalītā 8. vietā. Mūsu sportists orientējas uz 400 kg summu, tikpat plāno arī armēnis. 401 kilogramu iecerējis baltkrievs, bet moldāvs un armēņu izcelsmes austrietis sapņo par 402. Savukārt galvenie favorīti varētu būt četri - gruzīns Dāvids Gogija, krievs Genādijs Muratovs, polis Arkadiušs Mihaļskis un polis Bartolomejs Bonks mērķē uz 405 kilogramiem.

Plēsnieka treneris norāda, ka galvenais starts būs pasaules čempionātā novembrī. "Noskaņojums ir normāls, fiziskā gatavība arī, tomēr šī ir vairāk tāda spēku pārbaude. Iespējams, arī paeksperimentēsim. Nav tā, ka mērķtiecīgi gatavojām sportiskās formas spici uz šīm sacensībām. Rudenī jābūt vēl lielākai izturībai," atklāj Eduards Andruškēvičs. "Raušanā tēmējam uz 180 līdz 185 kilogramiem, taču tas ir vairāk pasaules čempionāta kontekstā. Domāju, ka šobrīd tik labi vēl nebūs, bet vajadzētu tikt šī rezultāta tuvumā." Savukārt grūšanā viņa audzēknis esot gatavs sasniegt un pat pārsniegt personisko rekordu - 222 kg.

105 kilogramu A grupas sacensības sāksies 18. aprīlī plkst. 10:00. Tiešraide kanālā "Eurosport".

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"
ewfed.com

  +2 [+] [-]

, 2015-04-17 19:09, pirms 9 gadiem
182 +225= Nu lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-17 22:52, pirms 9 gadiem
176 221
diemžēl neredzēšu
bet vakarā atkārtojumu uztīšu
tāpat kā neredzētajiem 62 77 85 94