Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Rigerts: "Situācija Krievijas svarcelšanā ir kritiska"

Juris Miņins
Juris Miņins

Rigerts: "Situācija Krievijas svarcelšanā ir kritiska"
Aleksejs Lovčevs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kā pozitīvu rezultātu dopinga provēs uzrādīja Krievijas svarcēlājs un jaunais pasaules rekordists Aleksejs Lovčevs un vēl trīs sportisti, daudzi valsts sporta funkcionāri, kā arī aizgājušo gadu čempioni dalījās izteikumos gan par konkrēto situāciju, gan citiem jautājumiem.

Krievijas svarcelšanas federācijas prezidents Sergejs Sircovs šorīt situāciju komentēja šādi: "Aleksejam bija ceļgala savainojums (traumēts menisks – aut.) un viņam tika veiktas pretsāpju injekcijas. Viss bija atļauts un visu mēs arī norādījām lietoto vielu sarakstā. Konkrētā viela, kas it kā ir atrasta, mums nav zināma. Aleksejs ko tādu nav pat nekad redzējis."

Savukārt Davids Rigerts, kurš pats 10 gadus vadīja Krievijas svarcelšanas izlasi, kā arī ir pieckārtējais pasaules čempions un 1976. gada olimpiskais čempions, norāda, ka pašlaik Krievijas izlase var saņemt vēl vienu sitienu, proti, komandai var atņemt kādu no izcīnītajām sportistu kvotām vai pat izslēgt to no sacensībām vispār. "Kopumā gan jāsaka, ka situācija ir kritiska," mediji citē Rigertu, "situācija tur nav "tīra", jo visa komanda pirms brauciena uz pasaules čempionātu bija nodevusi analīzes un visi rezultāti bija negatīvi."

Aleksandrs Petrovs, svarcelšanas federācijas viceprezidents gan norāda, ka lielas cerības viņi liek uz B provi, jo ir pārliecināti, ka Lovčeva analīzēs nekam tādam nebija jābūt. "Aleksejs visu laiku piedalās sacensībās, visu laiku ir nodevis analīzes un visu laiku tās ir bijušas negatīvas," sacījis Petrovs, "tāpēc mēs gaidām tālākos lēmumus un B proves rezultātus. Iespējams, ka pie vainas ir kādi uztura bagātinātāji, jo ir bijuši precedenti, kad mūsu sportistiem analīzēs tiek uzrādīts dopings tāpēc, ka viņi ir ēduši liellopa gaļu, kuras audzēšanā izmanto sportā aizliegtās vielas."

Vitālijs Mutko, Krievijas sporta ministrs, norāda, ka, ja Lovčevs patiešām arī tiks diskvalificēts, tad viņš lūgs tiesībsargājošās instances pārbaudīt šo gadījumu.

Pats Aleksejs Lovčevs arī nespēja izskaidrot pozitīvās dopinga analīzes: "Mans mērķis ir Rio un es tam gatavojos ilgus gadus. Es paskatījos pagaidām no sacenstībām atstādināto sportistu sarakstu un man tas vairāk izskatās pēc smalki izplānota teātra izrādes, kas vērsta pret Krievijas sportu kopumā."

Savi komentāri bija arī citiem Krievijas svarcēlājiem. "Man tas ir šoks un, teikšu godīgi, es nezinu ko man darīt", teica Olga Afansjeva, "es, protams, mēģināšu panākt savu attaisnošanu, prasīšu B proves attaisīšanu, taču jau paspēju saklausīties kā tas notiek. Turklāt, tās ir arī izmaksas, 5000-7000 eiro, kas man ir ļoti liela nauda." Aleksejs Kosovs, kura dopinga pārbaude arī deva pozitīvu rezultātu neslēpa sašutumu: "Es nevaru atrast loģiku. Man šis starts nebija ieplānots kā svarīgs. Es vienkārši trenējos un aizbraucu, lai piedalītos un parādītu cienīgu rezultātu. Es nepretendēju uz uzvaru šajās sacensībās, man vispār nebija tādas domas, tāpēc man arī nebija iemesla lietot ko aizliegtu. Es darīšu visu, lai tiktu atjaunota mana reputācija."

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат

  -3 [+] [-]

, 2015-12-25 18:43, pirms 8 gadiem
man te ar liekas kautkads teatris,nu neticu ka pec RUSADA diskvalificesanas,sitie speka mitriki butu baroti apzinati.Krievija ir Krievija bet nu nav vini dati idioti,zinaja tak ka zem lupas bus
Slēpts komentārs: A.S.Puškins

  -1 [+] [-]

, 2015-12-25 18:58, pirms 8 gadiem
Neesmu sekojis lidzi bet man likas ka Bulgarija svarcelsana bija diskvalificeta jau labu laiku atpakal,bet re saraksta ari Bulgarijas parstavis

  +5 [+] [-]

, 2015-12-25 19:03, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Neesmu sekojis lidzi bet man likas ka Bulgarija svarcelsana bija diskvalificeta jau labu laiku atpakal,bet re saraksta ari Bulgarijas parstavis
Sarakstos NAV Bulgārijas pārstāvju, bet ir Azerbaidžānu pārstāvošs Bulgārijā dzimis atlēts.

  -3 [+] [-]

, 2015-12-25 19:08, pirms 8 gadiem
Autor, "it kā" raksta atsevišķi! To māca jau pamatskolā...

  -2 [+] [-]

, 2015-12-25 19:20, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Sarakstos NAV Bulgārijas pārstāvju, bet ir Azerbaidžānu pārstāvošs Bulgārijā dzimis atlēts.
Soryy ja Hristovs Aze partav,bet sakotneja saraksta tiklidz es to vakar pievakare uztveru bija zem Bulgarijas.Skatos sadas tadas izmainas saraksta un potencialajas sankcijas ir ieviestas tam valstim kam pa 3 (vai vairak)parstavjiem.

ja godigi tad visticamak bus sportistu DSQ un kvotu samazinasana iekritusajam valstim,jo ja tiks DSQ sis visas valstis tad tie rezultati RIO bus maigi izsakoties Eiropas cempionata limeni.Neticas ka visi Arabi ,Turki ir tiiri

  +2 [+] [-]

, 2015-12-25 19:29, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Soryy ja Hristovs Aze partav,bet sakotneja saraksta tiklidz es to vakar pievakare uztveru bija zem Bulgarijas.Skatos sadas tadas izmainas saraksta un potencialajas sankcijas ir ieviestas tam valstim kam pa 3 (vai vairak)parstavjiem.

ja godigi tad visticamak bus sportistu DSQ un kvotu samazinasana iekritusajam valstim,jo ja tiks DSQ sis visas valstis tad tie rezultati RIO bus maigi izsakoties Eiropas cempionata limeni.Neticas ka visi Arabi ,Turki ir tiiri
Tad jau redzēs kas no tā visa sanāks, bet fakts kā tāds, ka pašlaik Krievijai cīņa nenotiek par kaut kādiem vieglatlētiem, kas ir augstā līmenī, protams, bet ne tādā kā Lovčevs.

Pašlaik Lovčeva attaisnošana ir Krievijas sporta uzdevums Nr.1, jo runa ir par pasaules rekordu supersmagajā svarā, t.i., pasaules spēcīgākā cilvēka tituls (kā to pieņemts saukt), kas Krievijai nav bijis nu jau kādu laiku (kategorijā 105+, ja nemaldos, vispār nav bijis).

  -3 [+] [-]

, 2015-12-25 21:28, pirms 8 gadiem
Priekš tiem, kuri grib padomāt par šo jautājumu, lūdzu, interesants video (no kādas 10 minūtes var skatīties, ja negribas visu): https://www.youtube.com/watch?v=ifh...

  -1 [+] [-]

, 2015-12-25 21:43, pirms 8 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: Priekš tiem, kuri grib padomāt par šo jautājumu, lūdzu, interesants video (no kādas 10 minūtes var skatīties, ja negribas visu): https://www.youtube.com/watch?v=ifhTN2m_tYo
Starp citu, šiem onkuļiem patiešām arī var ticēt, jo viņi zina par ko runā (un ir cēluši ĻOTI daudz). Kokļajevu savulaik vairākas reizes tas pats Rigerts (ne)smuki atkabināja no izlases, tajā skaitā atsaucoties uz riskiem par iespējamo dopingu.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-25 22:39, pirms 8 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: Krievi nav tādi muļķi, lai tagad pēc skandāla vieglatlētikā uz svarcelšanas čempionātu brauktu pilni ar dopingu. Drīzāk pašlaik sporta pasaule grib izdarīt visu, lai Krieviju nepielaistu Rio olimpiādei un vispār izolētu no sporta dzīves (vieglatlētika, svarcelšana, basketbols).
Tas ir no sērijas - ja esi nēģeris, tad vāri s*dus droši, jo vēlāk varēsi atrunāties ar rasismu. Nu taču nevar būt tā, ka sporta vēsturē po žizņi blēdīgā austrumbloka (PSRS, VDR utt.) centrālais personāžs Krievija pēdējo ~10 gadu laikā ir sen neredzētā līmenī sapolitizējusi un valsts līmenī pacēlusi lielo sportu, salobējusi pie sevis virkni pasaules lielāko sporta notikumu (OS, vieglatlētikas PČ, futbola PČ) un sagrūdusi pāri palikušo naudu medicīnā, lai Krievijas sportistiem attiecīgajos veidos būtu lielākas izredzes gūt panākumus, kur nu - tas viss noteikti ir provokācijas un nelabvēļu darbs...

  +3 [+] [-]

, 2015-12-25 22:42, pirms 8 gadiem
man tas vairāk izskatās pēc smalki izplānota teātra izrādes, kas vērsta pret Krievijas sportu kopumā
----------------
Protams, protams, visapkārt vieni vienīgi fašisti

  -1 [+] [-]

, 2015-12-25 23:23, pirms 8 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Tas ir no sērijas - ja esi nēģeris, tad vāri s*dus droši, jo vēlāk varēsi atrunāties ar rasismu. Nu taču nevar būt tā, ka sporta vēsturē po žizņi blēdīgā austrumbloka (PSRS, VDR utt.) centrālais personāžs Krievija pēdējo ~10 gadu laikā ir sen neredzētā līmenī sapolitizējusi un valsts līmenī pacēlusi lielo sportu, salobējusi pie sevis virkni pasaules lielāko sporta notikumu (OS, vieglatlētikas PČ, futbola PČ) un sagrūdusi pāri palikušo naudu medicīnā, lai Krievijas sportistiem attiecīgajos veidos būtu lielākas izredzes gūt panākumus, kur nu - tas viss noteikti ir provokācijas un nelabvēļu darbs...
Krievijas sportā dopinga skandālu nemaz nav tik daudz kā pašlaik mēģina tai pierakstīt. Turklāt, skatoties citu lielvalstu gadījumus, var redzēt, ka arī viņiem ir bijuši gan kāpumi, gan kritumi.

ASV - Mičela ziņojums, BALCO skandāls, Bioģenēzes skandāls, Lenss Ārmstrongs, Floids Lendiss, kā arī regulārie ASV sprinteru diskābeļi.

Krievi šmaucas tik pat cik visi pārējie, tikai pašlaik, sakarā ar politisko situāciju to mēģina izmantot un, man ir ļoti lielas aizdomas, ka virza visu uz to, lai Krievija vispār netiktu uz Rio. Vai nu ar formulējumu, ka ir pārāk daudz dopinga gadījumu, vai arī izdarīs visu, lai Krievija šo Olimpiādi boikotētu.

     [+] [-]

, 2015-12-25 23:32, pirms 8 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: Krievijas sportā dopinga skandālu nemaz nav tik daudz kā pašlaik mēģina tai pierakstīt. Turklāt, skatoties citu lielvalstu gadījumus, var redzēt, ka arī viņiem ir bijuši gan kāpumi, gan kritumi.

ASV - Mičela ziņojums, BALCO skandāls, Bioģenēzes skandāls, Lenss Ārmstrongs, Floids Lendiss, kā arī regulārie ASV sprinteru diskābeļi.

Krievi šmaucas tik pat cik visi pārējie, tikai pašlaik, sakarā ar politisko situāciju to mēģina izmantot un, man ir ļoti lielas aizdomas, ka virza visu uz to, lai Krievija vispār netiktu uz Rio. Vai nu ar formulējumu, ka ir pārāk daudz dopinga gadījumu, vai arī izdarīs visu, lai Krievija šo Olimpiādi boikotētu.
Olimpiāde bez Krievijas, tomēr, būtu kaut kas ĀRKĀRTĒJS un tas gan jau, ka nenotiks, taču atkal - vieglatlētika un svarcelšana ir ļoti "medaļietilpīgs" sporta veids. Vieglatlētikā tās ir 24 disciplīnas (48 medaļu komplekti), bet svarcelšanā kopā 15 komplekti.

Protams, ka šajos sporta veidos VIENMĒR būs cīņa ne tikai starp sportistiem, bet arī funkcionāriem, jo pabojāt konkurentu izredzes VIENMĒR ir izdevīgi.

Vai pašlaik ir mērķtiecīgs uzbrukums Krievijas sportistiem? Es par to neņemos spriest, jo vienkārši man nav tik daudz informācijas, lai par to diskutēt, taču tas, ka abu pušu (WADA/IWF un Krievijas svarcelšanas federācijas) viedokļos ir BŪTISKAS nesaskaņas, tas gan. Tāpat arī, kā cilvēks no malas, es tā īsti nevaru iedomāties, ka tas pats Lovčevs, kurš zināja, ka var ietu uz rekordu pirms sacensībām nebūtu 100 reizes pārbaudīts vai, ko daži citi pieļauj, pirms sacensībām, jau esot ASV, sācis eksperimentus.

Tas vienkārši ir dīvaini un neloģiski.

     [+] [-]

, 2015-12-25 23:47, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Olimpiāde bez Krievijas, tomēr, būtu kaut kas ĀRKĀRTĒJS un tas gan jau, ka nenotiks, taču atkal - vieglatlētika un svarcelšana ir ļoti "medaļietilpīgs" sporta veids. Vieglatlētikā tās ir 24 disciplīnas (48 medaļu komplekti), bet svarcelšanā kopā 15 komplekti.

Protams, ka šajos sporta veidos VIENMĒR būs cīņa ne tikai starp sportistiem, bet arī funkcionāriem, jo pabojāt konkurentu izredzes VIENMĒR ir izdevīgi.

Vai pašlaik ir mērķtiecīgs uzbrukums Krievijas sportistiem? Es par to neņemos spriest, jo vienkārši man nav tik daudz informācijas, lai par to diskutēt, taču tas, ka abu pušu (WADA/IWF un Krievijas svarcelšanas federācijas) viedokļos ir BŪTISKAS nesaskaņas, tas gan. Tāpat arī, kā cilvēks no malas, es tā īsti nevaru iedomāties, ka tas pats Lovčevs, kurš zināja, ka var ietu uz rekordu pirms sacensībām nebūtu 100 reizes pārbaudīts vai, ko daži citi pieļauj, pirms sacensībām, jau esot ASV, sācis eksperimentus.

Tas vienkārši ir dīvaini un neloģiski.
Pekina paradija kas ir Krievija vieglatletika ar tiiriem kadriem.Viens Subenkovs,augstums vel solosana,karts ,talums tas ar viss

     [+] [-]

, 2015-12-25 23:50, pirms 8 gadiem
Italija piemeram ritenbrauksana ar ir zem jautajuma zimes.3-4 dopingi sezonaa

     [+] [-]

, 2015-12-25 23:55, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Pekina paradija kas ir Krievija vieglatletika ar tiiriem kadriem.Viens Subenkovs,augstums vel solosana,karts ,talums tas ar viss
Pašlaik tā, kas būs Rio, to redzēsim nākamgad.
Kad cīņa par vietu medaļu ieskaitē notiek par KATRU medaļu, tad arī kāds viens vai divi diskvalificētie (bet pašlaik aktuālajā dopskandālā 3 no 4 atlētiem bija TOP 4, t.i., cīnījās par medaļām un divi arī ieguva) vai samazinātās kvotas arī var būt nozīmīgas.

Turklāt, tagad, kad ir iekrituši abu atlētiku sportisti, ir vairāk nekā skaidrs, ka VISI uz Rio tikušie tiks pakļauti NENORMĀLĀKAJAM spiedienam un galvenokārt no Krievijas sporta un ne tikai sporta vadības puses, ar ideju - vajag parādīt, ka varam, turklāt nedodot iespējas piekasīties.

Tas būs ļoti grūti un, visdrīzāk, Krievija pati "noēdīs" savus rezultātus vēl ar šo sportistu un treneru presingu.

Katrā gadījumā, garlaicīgi nebūs.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-26 00:14, pirms 8 gadiem
Lai amerikāņi vispirms pastāsta kā tas nākas, ka kontrole notika bez starptautisko pārstāvju klātbūtnes, bet gan tikai ar "vietējo speciālistu" palīdzību?

     [+] [-]

, 2015-12-26 21:32, pirms 8 gadiem
Domāju, ka pasaules pārtika un visas burkas, kas klejo pa plauktiem, ir neizkontrolējamas.
Daļa ik pa laikam iekrīt!